Šta je novo?

instalacija Canon lide25

onjegin

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
301
Izludjuje me instalacija USB uređaja...

Instalirao sam windows xp SP2 na novi kompjuter (maticna ploca Asus P5K) i posle instalacije drajvera ya maticnu pa grafičku instalirao sam neke programe, firewall itd.
I onda uymem da instaliram skener (lide25). E tu su problemi.

Instaliram drajvere sa original cd-a, restartujem i uključim skener. Kad ono windows izbacuje da ne prepoznaje uređaj i traži mi drajvere!?
Ubodem u drugi USB, isto. Instaliram sve još jednom, isto...

U čemu je fora?? :crash:

Aj da sam i odgovorim na moje pitanje :)

Posto ništa nije radilo ni instalacijom najnovijih drajvera, odem u total commander i raspakujem rucno fajl sa drajverima koje sam skinuo sa neta. Onda kada sam uključio skener, ručno stavim gde su drajveri (tamo gde sam ih otpakovao) i ono proradi.

Nije mi jasan ovaj sistem ručnog čeprkanja a sa normalnom instalacijom možeš da se slikaš...:trust:

Uglavnom, možda ova teme nekome i pomogne...

Poslednja izmena:
Brzo si resio problem, svaka cast :D

Praksa je kod tih LIDE skenera da se prvo ubaci CD, instalira se drajver i toolbox, pa tek kad se sve zavrsi ubode usb kabl. Posle instalacije trazi restart i treba da se restartuje. Posle treba da radi.

Brzo si resio problem, svaka cast :D

Praksa je kod tih LIDE skenera da se prvo ubaci CD, instalira se drajver i toolbox, pa tek kad se sve zavrsi ubode usb kabl. Posle instalacije trazi restart i treba da se restartuje. Posle treba da radi.

To sam i ja mislio, a to su i oni napisali da treba tako da se uradi. Ali kada sam sve tako uradio on mi traži kao drajvere... Onda sam uradio ono što sam uradio i proradilo je.

Taj problem mi je od ranije još nego baš sad kad sam se setio da postavim ovde pitanje, uspem posle da instaliram skener.

Nazad
Vrh Dno