Šta je novo?

Instalacija amd 64x2 5000+ na m2n

kicavac

Poštovan
Učlanjen(a)
07.10.2014
Poena
54
Pozdrav,
Imam problem, kad ubacim procesor koji sam kupio polovan, a kaže da radi i da ga je testirao, crn mi je ekran, ništa. Vratim stari radi. Ploča je m2n socket am2. updejtovao sam bios. Zna li neko šta može da bude ako procesor radi? Imam garanciju 14 dana. Hvala

Poslednja izmena:
Ako drugi cpu radi na toj ploci, onda je taj 5000+ neispravan.

Očisti keš vađenjem baterije. Meni jednom čak ni to nije pomoglo pa sam morao da vratim stari procesor pa onda progeamom cmos kill da ubijem cmos pa tek onda da zamenim procesor

Svojevremeno mi se ta ploča jako dobro pokazala. Ni u to vreme nije imala problem i sa jačim procesorima od tvog. Za svaki slučaj uradi jedan ClearCMOS, ako odmah ne prođe menjaj CPU.

Brisao sam cmos ali ne znam da li sam dobro odradio. Izvadio sam bateriju a dzamper nisam mogao da nedjem. Oko 5 minuta sam je drzao napolje i posle vratio. Datum mi je bio vraćen na 2002. Ne znam da li je to to?

Вратио сам батерију и ставио нов процесор и опет црн екран. Вратим стари, он ради. Изгледа да овај не ради.

Trazi da ti vrati pare, pa ga uzmi na drugom mestu.

U stvari, odradi update BIOS-a (dok ti je stari procesor tu). Posto postoji vise tih 5000+, a neki su malo kasnije izasli.
Ili pogledaj u CPU-Z programu pod Mainboard sta kaze za datum i verziju BIOS-a ploce, pa napisi ovde.

Poslednja izmena:
Stavio sam BIOS 2008, poslednji na kojem je menjano nesto u vezi procesora. Ili ću da mu tražim neki drugi pošto ima više delova za prodaju ili pare.

BIOS update je realno gledano prvo sto treba da se radi kad god se stavlja novi procesor.

Videcu ako jos nesto moze da se uradi ali ne verujem Prvo sam updejtovao bios i stavio procesor-nista. Posle sam ocistio cmos i stavio procesor-nista. Ne znam sta jos moze da se uradi?

Ako si stavio taj poslednji BIOS iz 2008. onda je to to. Podrzava sve 5000+ procesore, a ovaj tvoj je neispravan. Vracaj ga.

Zvao sam ga i uzeću drugi, 5200+ 1mb. Izgleda nije do procesora nego M2N ne podržava 5000+ 2MB, nisam ga našao na listi, samo 1MB.

5000+ ne postoji sa 2mb kesha.
5200+ ima modela sa 1mb i sa 2mb kesha.

Poslednja izmena:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=96940

Zanimljivo.Pises paralelno na dva foruma.Tamo sam ti odgovorio,a evo i ovde.Stavi drugo napajanje,ako ne uspe do cpu je.Tvoja ploca bi svakako trebala taj cpu da prepozna.Javi se coveku koji ti je prodao procesor i menjaj ga.99 procenata nije u ispravnom stanju.Kad ga izvadis pogledaj da li su svi pinovi na mestu...I da mani se ubdate biosa jer je taj procesor istorija i bez ikakvog ubdate bi trebala ta ploca da ga prepozna..

Poslednja izmena:
5000+ sa 2MB keša? Hm. Ako se dobro sećam, 5000+ sa 2MB L2 = 5200+. Postojalo je 5-6 revizija tog procesora, svi su bili sa 1M a razlikovali su se po potrošnji. Valjda IT svet je svojevremeno pogrešno naveo specifikaciju i svi su je samo kopirali. Dobar ti je taj prodavac. Kakav li mu je taj 5200+ sa 1M, to je tek pitanje? Daj skrišot iz CPU-IDa, baš da vidimo šta ti je prodao, ne bi bilo loše i da si slikao oznake na njemu. Ako radi na 2.7GHz taj je. A taj prvi je 2000% bio neispravan.
Zamenio si ga, radi, nadaj se da je potpuno ispravan.

Poslednja izmena:
Da li ti znas sta uopste znaci BOX?
Na onom oglasu prodavac nije lepo opisao proizvod, tj pogresni su.

Postoje modeli 5200+ koji rade na 2700MHz i imaju 1Mb kesh, i modeli koji rade na 2600MHz i imaju 2Mb kesh.

Ajd nek lepo pokrene cpu z i da resimo misteriju.

Slazem se.

Nazad
Vrh Dno