Šta je novo?

Inspire 4.1 4400 ili Logitech Z-340?

Aleksandar

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2000
Poena
650
Koji bi ste zvucnike odabrali izmedju Creatice Inspire 4.1 4400 i Logitech Z-340?
Cene su im prakticno iste.

Inspire 4400 se reklamiraju sa 41W (20 + 4x5), imaju 4 satelita, sto mi nista ne znaci, jer ce se koristiti samo za MP3 i Web radio.
Z-340 pominju 33W (20 + 2x6.5) i lepo je sto imaju i dzek za slusalice.

Da li neko ima bilo koji od ova dva ili ga je makar cuo?
Narocito me zanima jacina zvuka u sobi od 20m2, pre nego sto dodje do prevelikog izoblicenja.

Vec sam se odlucio za jedan od ova 2. Znam da su Altec-ovi bolji, da Z-560 razbija i sl. Takodje znam da bi Z-540 trebalo porediti sa Inspire 4400 (4 satelita, 40W), ali kosta 40% vise. Za taj bi se novac mogli u Oslu dobiti jos samo Altec Lansing ACS221 i Labtec Pulse 420, ali mislim da su preslabi.

a kolika je cena creative 4.1 jer bi i ja da kupim nesto tako posto mi kartica podrzava samo 4.1 zvuk

Aleksandar je napisao(la):
Koji bi ste zvucnike odabrali izmedju Creatice Inspire 4.1 4400 i Logitech Z-340?
Cene su im prakticno iste.

Inspire 4400 se reklamiraju sa 41W (20 + 4x5), imaju 4 satelita, sto mi nista ne znaci, jer ce se koristiti samo za MP3 i Web radio.
Z-340 pominju 33W (20 + 2x6.5) i lepo je sto imaju i dzek za slusalice.

Da li neko ima bilo koji od ova dva ili ga je makar cuo?
Narocito me zanima jacina zvuka u sobi od 20m2, pre nego sto dodje do prevelikog izoblicenja.

Vec sam se odlucio za jedan od ova 2. Znam da su Altec-ovi bolji, da Z-560 razbija i sl. Takodje znam da bi Z-540 trebalo porediti sa Inspire 4400 (4 satelita, 40W), ali kosta 40% vise. Za taj bi se novac mogli u Oslu dobiti jos samo Altec Lansing ACS221 i Labtec Pulse 420, ali mislim da su preslabi.

Chemu tolike analize kada zivis u Oslu.
Kupi Z-560, i to je to.

raindog je napisao(la):
a kolika je cena creative 4.1 jer bi i ja da kupim nesto tako posto mi kartica podrzava samo 4.1 zvuk

Prvo odgovor na tvoje pitanje:
Cene 4.1 zvucnika (u zagradi sa porezom):
ComputerLand (http://www.compland.co.yu/cenovnik/cenovnik.zip):
- Creative Inspire 4400...75 (90)
- Logitech Z-540 ...83 (100)
- Labtec Arena 530...80 (95)

Nesto nize prva dva nadjoh na:
http://www.logic.co.yu/hardware.asp

E sad, ja sam cuo Logitech 540 i Arenu 530 u radnji uz mnogo suma sa strane i samo sam zakljucio da su dobri, glasni i kvalitetni. Nije za velike zurke, ali je sasvim dobro. Cuo sam da su ovi sistemi bolji od Creativea...

Vidim da je Creative relativno skuplji u Beogradu nego u Oslu. Ovde (Oslo) je Inspire 4400 iste cene kao Logitech Z-340 i Labtec Pulse-420, dok su Z-540, Labtec Arena-530 i Altec ATP3 u kategoriji Inspire 5100. Tj. Creative je za podklasu jeftiniji. Cisto poredjenja radi, prva grupa je ovde oko 70, a druga oko 100€, tj., sem Creativea, skoro isto kao u Bg-u.

Posto je za mene ovde u Skandinaviji *skupo* da dam 100€ za zvucnike, svelo se na Inspire 4400 ili Z-340..

Licno mislim da sta god da kupis od ona 3, radice sjajno.
Pogledaj sledeci test gde su sva 3 pomenuta 4.1 sistema testirana (Inspire 4400 je nesto dosminkani FPS 1600):
http://www.tomshardware.com/video/02q1/020325/index.html

Tom preporucuje Logitech Z-540.

Ja bih i dalje voleo da se javi neko ko je slusao neki od pomenutih zvucnika..

Re: Re: Inspire 4.1 4400 ili Logitech Z-340?

notax je napisao(la):
Chemu tolike analize kada zivis u Oslu.
Kupi Z-560, i to je to.

Hmmm, njih mi je pustio i tip u radnji. Zaista zvuce odlicno. Ali za 300€! A Z-340 i Z-540 nije hteo da mi poveze da ih cujem, kaze nije ovlascen (!).
Ali, kad budzet ne bi bio problem, trazio bi Klipsch Media ili Altec Lansing ACS641. Ma, ne bi ni to, vec bi priljucio na Harman/Kardon ili, nek ide zivot, Krell pojacalo i Martin Logan zvucnike... :p:p:p

Ali, nije mi jasan komentar? Jel to pretpostavka da plivam u lovi?
Ja radim kao programer (trenutno 3D, OpenGL). Sa jednom platom i porodicom, kada stan od 50m2 placamo skoro 1000€, a obdaniste za cerku je bilo oko 450€ mesecno, kada paklo cigareta (bilo kojih) kosta 8€, litar vodke *u radnji* preko 60€, a plomba na zubu, (bez lecenja) oko 100€, ne ostane bas mnogo za racunarske zvucnike. Posebno kad jednom mesecno idemo u SVEDSKU da svercujemo cigarete i meso, jer su tamo duplo jeftiniji..
Doduse, tako to ide kad sa 30 krenes od nule, bez icega, mozda za koju godinu.. Moram da priznam da je tesko objasniti kako smo letos proveli 2 nedelje na Kanrskim Ostrvima, a mnogo mi je 100€ za zvucnike.. Mozda zato sto smo Kanare (nas troje, avion, dobar hotel) platili 800€..

Hmm, izvinjavam se zbog, mozda, prenagle reakcije, ali ubode me u zivac..

Sam si postavio pitanja, i na kraju odgovorio na njih.
Stvar prioriteta, a ne da se nema.
Mogao si bar da poshaljes razglednicu sa tih ostrva, kako si rekao da se zovu? Nisam pre chuo za Kanrska, chuo sam za jedna koja se slichno zovu. :D

P.S. Svoje prihode podeli sa 10. Sa toliko zivimo moja sestra i ja.

:wave;

Mislim da je malo vishe od 10 ako obdanishte koshta 450€. Ali to nije bitno. Chovek je postavio iskreno pitanje i treba mu pomoci.

Ne bih da sirim dalje diskusiju o tome da li je meni mnogo 100€ za zvucnike ili nije i zasto je tako. Kada sam ja ziveo u Bg-u i ja sam ziveo sa ubedjenjem "Ma, sta je za Amerikanca 100$?"..

Sam sam odlutao u tu raspravu, mozemo o tome nastaviti u nekoj drugoj temi, mozda bi nekom bilo i interesantno. Ja se vise necu defanzivno postavljati.

Znaci niko nije cuo neki od ta dva zvucnika?

Vrh Dno