Šta je novo?

Insatall OSX na AMD

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Pocetnik sam u ovome, pa ako moze mala pomoc bio bih Vam mnogo zahvalan.

Ovako, citajuci forum cuo sam da moze OS X da se instalira na Pc.
Imam konfiguraciju iz potpisa, jel moze neko da mi kaze da li se moze instalirati ovaj sistem na moju konfiguraciju?
Odakle da skinem OS X i koju verziju da probam , ako uopste moze da se instalira?

Nikada nisam radio u MacOs-u, da li se razlikuje dosta sama logika od Win-a ili *nix-a?

Dakle, ti bi da instaliraš OS X na AMD makinu, koliko sam shvatio.;)
Ovako. Mac OS X dolazi preinstaliran na Mac makinama i tada se dobija gratis, tj. cena je uračunata u cenu hardvera. Može se kupiti i posebno (npr. upgrade), ali se tada dodatno plaća, bez obzira na to da li postoji instalacija na hardveru ili ne.
E, sad, glavna stvar.
OS X se LEGALNO NE MOŽE instalirati na AMD makinu, tako da ne znam ko će ti ovde odgovoriti na postavljeno pitanje, a sigurno ti niko neće postovati link, jer je ovde piraterija zabranjena. Doduše, teoretski, novije verzije OS X se mogu instalirati na INTEL makine, ali je i to zametno, s obzirom na ipak dosta kratku listu kompatibilnog hardvera (ipak se u Mac ne ugrađuje svakojako đubre).
Dakle, postoji verzija OS X-a za AMD i INTEL ne-Mac makine, ali to je piraterija.
Što se tiče samog OS-a, šta da ti kažem, PRAVI OS, veruj mi, koristim ga već nekih par godine (Mac iBook G4) i pravo je uživanje raditi na njemu. Ispeglan, stabilan, produktivan, relativno jednostavan (kada se čovek navikne, a nije teško). Što se tiče pitanja logike funkcionisanja, bolje je pitanje postaviti ovako: "Da li se logika Win-a dosta razlikuje od OS X-a i Unix-a?" Ne znam da li znaš, ali Micro$oft je gomilu stvari uveo u Win 95 po uzoru na Mac OS (tada nije bio rađen na Unix arhitekturi), npr. nadaleko čuveni "prozori" po kojima se operativni sistem i zove uopšte nisu Micro$oft-ov izum, već je mustra uzeta od Apple-a.

To je to.
Nadam se da sam ti neke stvari razjasnio, a što se tiče neoficijelne instalacije OS X-a, potraži je na torentima.
Poz

Poslednja izmena:
Nemojte pogresno da me shvatite, ja nisam trazio da mi navedete link za download(mislio sam da li na postoji neka free "demo" instalacija).
Samo pitam da li moze na moju konfiguraciju da se instalira Mac OS bilo koja verzija.
na wikipedii nisam nasao da podrzava Epox plocu, ali moj sempron je podrzan, kao i ostali hw.
Video sam da podrzava i ATI tako da ni to nije problem, ostaje samo epox 8kda3j.

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje:
trenutno mi je instaliran XP i mandriva 2007.
da li moze da se instalira i MacOS?
XP i mandriva su na SATA disku, a MacOS bih instalirao na ATA.

Citao sam o nekim patch-evima za MacOS, ali nemam pojma cemu sluze.
Jel treba da instaliram neki patch pre MacOS-a?

Jel komplikovana sama instalacija?

A da li uima veze sto imam xp i linux?

Poslednja izmena:
Probacu da ga instaliram, samo da nadjem dvd, pa javljam kako je proslo.

Nije. Instalira se otprilike ko Linux.

Da, nije teško da se instalira na poseban hard, niti na particiju na jednom hardu.
Malo teže je naterati ga da se diže bez startnog DVD diska ako je instalacija na jednom hardu.
Bitno je samo da se instalira na primarnu, aktivnu particiju koja se fizički nalazi na disku odmah posle win particije, ili da bude fizički prva particija na hardu, što je u 95 % slučajeva Windowsova particija, a onda problemi

Mislim da je lakse instalirati OS X nego bilo koji drugi os.

E tu ce biti problema izgleda. Meni je prvi Win xp, pa linux, pa bi tek onda dosao MacOs

Nema veze, uvek mozes da dodas i XP u listu. Na kraju krajve, postoji magicni F8 koji otvara boot menu na vecini ploca.

Ovako ima li ko install dvd sa OSX instalacijom za Amd-a, a da bi bio raspolozen da mi to posalje postom u PG. Znaci poslednja 10.4.8 Jas-ova instalacija ppf1 i ppf2 ili Tubgirl 10.4.8 sa poslednjim patch-om je ono sto ja mislim da bi moglo da radi kod mene ali sam otvoren za predloge. Oko detalja slanja bismo se dogovorili putem pm-a

Hvala unaprijed.

Ovako ima li ko install dvd sa OSX instalacijom za Amd-a, a da bi bio raspolozen da mi to posalje postom u PG. Znaci poslednja 10.4.8 Jas-ova instalacija ppf1 i ppf2 ili Tubgirl 10.4.8 sa poslednjim patch-om je ono sto ja mislim da bi moglo da radi kod mene ali sam otvoren za predloge. Oko detalja slanja bismo se dogovorili putem pm-a

Hvala unaprijed.

Ako se ne varam ovo što si napisao je protiv pravila foruma. Moraćeš nekoga usmeno da pitaš jer će post najverovatnije biti obrisan. Ne dozvoljavaju nam da širimo pirateriju :( . :type:

Pa eto, ako neko vidi post prije toga dobro jes', ali opet mislim da nisam trazio da bilo ko ostavlja linkove na forumu i sl, vec da se o svemu dogovorimo preko pm-a. Ali mozda si ti u pravu...

Poz

Pa eto, ako neko vidi post prije toga dobro jes', ali opet mislim da nisam trazio da bilo ko ostavlja linkove na forumu i sl, vec da se o svemu dogovorimo preko pm-a. Ali mozda si ti u pravu...

Poz

Možemo samo da čekamo i da vidimo šta će admini reći. :wave:

Jeste to si u pravu, ali evo jedan korisnik foruma mi se vec javio pa kad budem dobio OS X ima da ga sharujem na mom FTP-u u WLAN-u tako da bude dostupan drugima i na taj nacin dam svoj doprinos sirenju OS X-a. To je ujedno i moj stav o pirateriji:type: :banana: :wave:

Jeste to si u pravu, ali evo jedan korisnik foruma mi se vec javio pa kad budem dobio OS X ima da ga sharujem na mom FTP-u u WLAN-u tako da bude dostupan drugima i na taj nacin dam svoj doprinos sirenju OS X-a. To je ujedno i moj stav o pirateriji:type: :banana: :wave:

To Lave :)

Nazad
Vrh Dno