Šta je novo?

Innovision Radeon 9100 VIVO?!

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Danas kupin Svet Kompjutera i vidim Innovision Radeon 9100 VIVO 64Mb
u PCcentru za 87€.Kakva je kartica???

apostol7 je napisao(la):
Isti slucaj:) . Nazvao sam ih i kazu da je stvarno Innovision (potvrdio dva puta izvesni Sergej) po toj ceni full pack, dakle u kutiji sa drajverima i kablovima. E sad, trazio sam po netu ali nigde nema opisa ove kartice a ni na sajtu proizvodjaca Innovision - Inno3D nema ni traga ovoj kartici. Nema ni traga u stvari nijednoj ATI kartici. Odem na sajt Atija i na stavku "Ati partner list" ili tako nesto - tamo pomenute firme takodje nema. Prilicno cudno nema sta....
Ako neko provali o cemu se radi bilo bi lepo da to podeli sa ljudima ovde.

Pozdrav.

Do sada su iz PC Centra stizali PowerMagic Radeoni, a oni su ih zvali InnoVision...

Ajde neka neko kupi, interesuje me kakav je taj Radeon :p

Ja sam vec, pre izvesnog vremena, postavio threadu na ovu temu. Desilo mi se da sam se zatekao u PC Centru kada su dobili iste. Vidim velikim slovima ispisano RADEON 9000, a pored stoji Innovision. Cak sam i otvorio kutiju da bih se uverio. A sama kartica uliva istu dozu poverenja kao i Inno GF4MX modeli:)

I moj sapphiretechov r9000 je prodavan pod imenom firme Eagle, pa je tek nakon malo truda,na moje insistiranje, utvrdjeno o kom proizvodjacu je zapravo rec, i sada lepo u cenovmiku te firme stoji Sapphire Atlantis Radeon 9000.

Tako da se ovde verovatno radi o istom-slicnom slucaju!!:) :)

apostol7 je napisao(la):
Danas kupin Svet Kompjutera i vidim _novu stampu_ a u njoj odstampan oglas....

Valjda tako majku mu ;)

Pozdrav!

delimir je napisao(la):
Do sada su iz PC Centra stizali PowerMagic Radeoni, a oni su ih zvali InnoVision...

Ajde neka neko kupi, interesuje me kakav je taj Radeon :p

ako je ko 8500,nikako nece valjati,imao sam par komada da probam.
slika u 2d-ju je bial skoro pa skroz zuta,do duse jedan je davao ok boje ali je slika bila mutna.

alokiN je napisao(la):
I moj sapphiretechov r9000 je prodavan pod imenom firme Eagle, pa je tek nakon malo truda,na moje insistiranje, utvrdjeno o kom proizvodjacu je zapravo rec, i sada lepo u cenovmiku te firme stoji Sapphire Atlantis Radeon 9000.

Tako da se ovde verovatno radi o istom-slicnom slucaju!!:) :)

Definitivno je Innovision. Pise na kutiji:(

Re: Re: Innovision Radeon 9100 VIVO?!

Sasa je napisao(la):
Valjda tako majku mu ;)

Pozdrav!

Sale, stamparija Politike nikako da potrefi kako treba. Sada je kvalitet papira na koricama i na unutrasnjim stranama identican (kao da su koristili isti papir). Znaci trebaju sada da podebljaju malo korice :)

Inace, posto SK procitam za 2 sata najvise, (bez igrica, procitao sam samo za Generals) uvek ga i raskupusam: sada su mi ispale tri strane iz sredine :p

Da ne bude sve tako crno i iz Digital!-a mi je ispala srednja strana dok sam ga citao (izgleda da ja ne znam da citam).

apostol7 je napisao(la):
Dobra!
nF2/AXP2100+(166FSB)/DX9/WinXPSP1/512MB TwinBank:
2001SE: 8484
Q3 Demo001 Hiq1024X768 (High Geometry, 4/4 Textures, Trilinear) - 149.7 (U drajverima je klizach za kvalitet textura stavljen na 4/4, umesto 3/4 sto je po defaultu!!!)
UT2K3: FlyByAntalus - 62.75 (Holy Shit setovanja!)
3DMark03: - to ce te morati citati u novom Digitalu! :mig:
Kvalitet 2D-a bez zamerke
Inace kartica radi na 250/400 i ima veoma skromne o/c mogucnosti (jezgro nece vise od tih 250, a da ne pocnu d aizbijaju mali artifakti), memorija dostize svoj plafon na 460 (premda su iskorisceni TSOP cipovi brzine 4ns)!
Kartica ima ViVo mogucnosti, ali njih nisam isprobavao!
U svakom slucaju za te pare nisam siguran da ima nesto bolje da se kupi (veoma vazno je napomenuti da je i ovako klokovana kartica brza od 9000 Pro modela!)!
Eto toliko! Nadam se da je pomoglo!
poz:wave;
Nedjo

Re 9100

Evo i ja da javim utiske o doticnoj kartici danas sam isprobo dva modela na Ga-kt400 VAX ploci na kojoj sve sto nije original ATI ili GA nece ni da radi

jedna od kartica nije uspela ni da radi ,bljeskala je i seckala a u 3d je brljala,druga se digla xp je odma naso drajvere i sve se namestilo kako treba,slika na TV je nesto najbolje sto sam do sada video BRILIJANTNO ima bolju sliku i od referentne ATI 8500 koju imam.Stose tice testa u 3dmarku 2001 SE imala je indeks 6200 ,dok je ati 8500 ima 7800 na XP 1700+,usamom testu su probijale teksture i seckala je i treperela slika,kao i u igrama igi 2 ,frelancer i Unreal 2.

Konacno resenje je da na drugim plocama radi korektno dok sa novim gigabajtovim plocama ima NERESIV PROBLEM.

Re: Re 9100

Aki je napisao(la):
Evo i ja da javim utiske o doticnoj kartici danas sam isprobo dva modela na Ga-kt400 VAX ploci na kojoj sve sto nije original ATI ili GA nece ni da radi

jedna od kartica nije uspela ni da radi ,bljeskala je i seckala a u 3d je brljala,druga se digla xp je odma naso drajvere i sve se namestilo kako treba,slika na TV je nesto najbolje sto sam do sada video BRILIJANTNO ima bolju sliku i od referentne ATI 8500 koju imam.Stose tice testa u 3dmarku 2001 SE imala je indeks 6200 ,dok je ati 8500 ima 7800 na XP 1700+,usamom testu su probijale teksture i seckala je i treperela slika,kao i u igrama igi 2 ,frelancer i Unreal 2.

Konacno resenje je da na drugim plocama radi korektno dok sa novim gigabajtovim plocama ima NERESIV PROBLEM.

Ne sekiraj se GA serija sa VIA KT333/400 cip-setom izgleda ima nekih problema oko AGP-a. Imao sam famoznu GA 7VRX rev. 1.1 koja nije htela da radi sa GeForce 4 MX karticama (davala je iste takve simptome, ali je i blokirala). Kasnije sam dobio reviziju 2.0 koja je radila sa GF 4 MX kako treba. Verovatno ovi iz GA nisu bas najbolje resili komunikaciju sa AGP-om, ili je u pitanju kartica.

Re: Re: Re: Innovision Radeon 9100 VIVO?!

Sto kao, kad je kvalitet isti a i papir.
Od sledeceg broja ide bolje koricenje, masina koja to radi nije jos poterana.
Papir je ovaj morao, a nije bio u planu.
Bice bolje, samo da se usemi.
Inace, od sledeceg broja sk bi trebalo da pocne da izlazi uvek i tacno 1vog u mesecu.
Ja sam skeptican, zivi bili pa videli :)

Pozdrav!

Re: Re: Re: Re: Innovision Radeon 9100 VIVO?!

Sasa je napisao(la):
Inace, od sledeceg broja sk bi trebalo da pocne da izlazi uvek i tacno 1vog u mesecu.

Pozdrav!

Daj Boze!
Mada, kuzma bre mnogo smara s onom trip kolumnom. Sto ne pise samo opise igara, to mu ide od ruke

Re: Re: Re: Re: Re: Innovision Radeon 9100 VIVO?!

bansek je napisao(la):
Daj Boze!
Mada, kuzma bre mnogo smara s onom trip kolumnom. Sto ne pise samo opise igara, to mu ide od ruke

Cuo sam da je kupio X-Box!!

Sad ce biti igranka... :) :) :)

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

HIHI citam SK vec ravno 8 godina (imam svaki broj u arhivi) i on nikada nije izaso pre 5 :) a jedanput je i izaso 27 ako se ne varam :)

ako sada pocne da izlazi prvog u mesecu ima sekire da pocnu da padaju:beat: :beat:

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!
jos da podignu kvalitet textova i da posnu da pisu o necemu sto zanima vise od 5 ljudi!
Mislim,kompjuteri u medicini,statistika u ekipnim sportovima....
Oglasi iz '78....
Mogli bi se malo zamisliti.Nije toliko bitno da li ce izaci prvog ili petog.

Te oglase ljudi placaju, ne idu dzabe sigurno.
A dok ih neko placa, valjda mu i koriste :)

Pozdrav!

p.s. volim kad ljudi napisu ne valja ovo, ne valja ono, ali nikad nista ne predloze niti pozitivno sugerisu :)
p.p.s. ali ovo nije thread o SK, tako da ne treba dalje ni pisati o tome

Ajde da otvorimo SK tread. :)
Citam SK 16 godina, od 87' i mislim da je super. Ima za svakog po nesto, iz svake oblasti kratko i jasno. E sad, sto se svi mi sa bencha majemo oko hardvera, pa non-stop jurimo opise hardvera u sto vecem broju, to prosecnog korisnika i ne zanima mnogo.

Re: Re: Innovision Radeon 9100 VIVO?!

Nedjo je napisao(la):
Inace kartica radi na 250/400 i ima veoma skromne o/c mogucnosti (jezgro nece vise od tih 250, a da ne pocnu d aizbijaju mali artifakti), memorija dostize svoj plafon na 460 (premda su iskorisceni TSOP cipovi brzine 4ns)!

Nedjo, ja sam kod ortaka uspeo da je nasviram na 275/500, i radila je korektno.

Bane

bansek je napisao(la):
Citam SK 16 godina, od 87' i mislim da je super. Ima za svakog po nesto, iz svake oblasti kratko i jasno. E sad, sto se svi mi sa bencha majemo oko hardvera, pa non-stop jurimo opise hardvera u sto vecem broju, to prosecnog korisnika i ne zanima mnogo.
a sta zanima prosecnog korisnika?ionako su svi nalozeni na geforce,pentium4,3dmark....
mislim da nikog ne zanima njihova tema broja u barem 3 poslednja broja a i od onih shareware programa ne opisu skoro nista korisno.
zadnji clanak koji mi se svideo je nekada davno izasao i bio je o EACu ali se ispostavilo da je momak doslovce preveo neki od odokumenata sa eac homepage! :)
Sta da kazem!
evo,ako treba ja se nudim da napisem neki clanak o bilo kojoj temi za koju mogu da nadjem/dobijem na 2 dana hardver ili softver! :)
Imate moj mail

Recimo, na jednom mestu:
-novosti IT scene
-opise (naj)boljih igara tekuceg meseca
-novi softver
-novi hardver
-zanimljivi web linkovi
-free i shareware softver (dobro, ne mogu u svako broju biti top programcici, ali pogledaj sta je tu sve bilo od nastanka rubrike)
-oglasi

bansek je napisao(la):
Recimo, na jednom mestu:
-novosti IT scene
-opise (naj)boljih igara tekuceg meseca
-novi softver
-novi hardver
-zanimljivi web linkovi
-free i shareware softver (dobro, ne mogu u svako broju biti top programcici, ali pogledaj sta je tu sve bilo od nastanka rubrike)
-oglasi
cisto radi poredjenja uzmi PCChip ili Bug ili Vidi
jeste da je on kod nas 300din ali je i SK kod njih isto toliko

bansek je napisao(la):

Takvome nema mesta na Benchmark forumu.
Nema off-topic sobe, a sa ovakvom koncepcijom, samo tamo bi bilo mesto diskusiji o bilo kom mediju koji nije Benchmark, a SK je jedan od takvih pored ostalih casopisa, TV/Radio emisija i ko zna cega jos.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Te oglase ljudi placaju, ne idu dzabe sigurno.
A dok ih neko placa, valjda mu i koriste :)

Pozdrav!

p.s. volim kad ljudi napisu ne valja ovo, ne valja ono, ali nikad nista ne predloze niti pozitivno sugerisu :)
p.p.s. ali ovo nije thread o SK, tako da ne treba dalje ni pisati o tome

Sasa tebi svaka cast, ali u SK izgleda da i nisu ostali neki vrsni novinari. Voja Gasic, Emin Smajic, Aleksandar Veljkovic i drugi asovi su odavno otisli, a sada Vam je izgleda glavni baja onaj Kuzmanovic od cijih textova mi (blago receno) pripada muka. Da sam GLOD urednik on bi prvi leteo...

Re: Re: Re: Innovision Radeon 9100 VIVO?!

Bane je napisao(la):
Nedjo, ja sam kod ortaka uspeo da je nasviram na 275/500, i radila je korektno.

Bane

Ali kartica bi trebala po defaultu da radi kao 250/250(500)...Izlgeda da su poceli i sa Radeon-ima kao sto je sa NVidia-om radio Eagle.

apostol7 je napisao(la):

Uzeo sam tu karticu i brzo je vratio:( Slika je u 2d mutnjikava, a povrh toga i "cepka" se. Možda je to i do ploče (ASUS A7v133c), ali sam je zamenio za GA9000pro i ovo je već mnogo bolje:) Jedino je 9100 sa 3.0 drajverima za oko 3-4% brža od 9000pro sa 3.0 drv. Ali, to je najmanje važno.

bansek je napisao(la):
Ne zaboravi da ja kupujem SK u Srbiji za 70 dinara. Za 300 din. mi ne pada napamet da si bijem sa hrvatskim terminima i da prevodim, itd.....
znas kako - koliko para , toliko i muzike!
Ako hoces da citas test nekog hardvera koji je testiran u vecini casopisa prosli mesec a na webu si mogao naci i pre 3,onda je SK dobar izbor.
Dobar izbor je i za opise shareware programa,tipa onaj za rasterivanje komaraca! :)
A sto se tice prevodjenja,Hrvati pricaju toliko nerazumljivo da sam morao kupiti recnik!
Jos da nadjem neki za vas iz Nisa i da uzivamo! :)
Sve u svemu - paloma jejeftinija i kvalitetnija

delimir je napisao(la):
Sasa tebi svaka cast, ali u SK izgleda da i nisu ostali neki vrsni novinari. Voja Gasic, Emin Smajic, Aleksandar Veljkovic i drugi asovi su odavno otisli, a sada Vam je izgleda glavni baja onaj Kuzmanovic od cijih textova mi (blago receno) pripada muka. Da sam GLOD urednik on bi prvi leteo...

Svi ti asovi su otisli jer su tu gde su sada bolje placeni.
Ok, to je u redu rezon za nekoga, ne mogu da kazem da je to lose, ali ja se ne vodim time pa nemam ni nameru da menjam firmu :)
A sto se Kuzme tice, po 100ti put, bez njega SK bi bio znatno siromasniji casopis, da ne ulazimo u kom smislu :)

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno