Šta je novo?

"initializing usb controllers" potrebna pomoc

katics

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
620
pozddrav svima,
muci me jedan problem pa mi je potrebna vasa pomoc! . Pokusavam da nemestim kompijuter medjutim javlja se jedan naizgled glup ali uzasno iritirajuci problem.
Pri podizanju windowsa znaci cim se komp upali automatski zabode kod "initializing usb controllers" i stoji tako 3-4 min i onda krene dalje da radi da proverava ram itd i na kraju ucita windows. To se desava kad imam nesto ubodeno u USB. Kada iskljucim sve iz USB-ova taj problem se ne javlja i ucitava windows za normalno vreme. Cim stavim npr usb tastaturu u bilo koji USB slot javlja se taj problem sa dizanjem sistema
u pitanju je MSI P45T-C51 ploca sa Intel P45 cipsetom.

Da li je neko imao slicnih problema i kako je resio? Sta bi tu uopste mogao biti problem.. posto kad ucita win sa utaknutim USB-om sve radi normalno samo se sistem dize 4-5 min.

Jedino možeš u biosu da vidiš u delu gde se podešavaju parametri za usb da ih malo šteluješ tipa parcialna ili full inicijalizacija usb-a ako takvu opciju imaš ili da koristiš opciju brzi boot ili tako nešto. Ploča je počela da žeža ja bih rekao.

Verovatno odlazi u vecna lovista USB kontroler na ploci. Imao sam istu situaciju sa drugaricinim laptopom. S tim sto je joj otisao i sata kontroler.

@fingon baš si bio srećan onda da plačeš od sreće :crash:

Gledao sam u biosu.. pokusavao razne kombinacije ali dzaba uvek tu zabode, ako je ploca krenula u vecna lovista neka je, :D doci ce druga i bolja!

Hvala na odgovorima!

Vidi u Biosu gde god ti je first boot USB stavi hard disk , ako on bootuje USB znači da je na biosu stavljen kao first USB a ne Hard disk!

Kad je hard disk na prvom mestu za boot on onda njega bootuje i udje odmah u windows!

Boot za USB stavi kao zadnji ili ga jos bolje iskljuci!

Vidi u Biosu gde god ti je first boot USB stavi hard disk , ako on bootuje USB znači da je na biosu stavljen kao first USB a ne Hard disk!

Kad je hard disk na prvom mestu za boot on onda njega bootuje i udje odmah u windows!

Boot za USB stavi kao zadnji ili ga jos bolje iskljuci!

Nije ni stavljeno da butuje sa USB-a .. ide HDD pa DVD i na trecem mestu nije nista ni stavljeno

Nazad
Vrh Dno