Šta je novo?

informacion...

KiseliChip

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2006
Poena
309
koja je shansa da se vrati "bela" boja monitoru? (koji je naravno pozuteo iz starosnih razloga :) )

Ofarbas ga u belo, potrazi malo po forumu koje boje su ljudi koristili pri modovanju kucista i baci se u moleraj.

Jako tesko, jednom mi je drug iz svice doneo neki sprej za ciscenje ublazi malo ali daleko je da ces ga ocistidi da sija bela boja...promeni monitor i tako crt su dzabe sad...

Ima jedna "fora", ali je odradi:

1. Ako ti je monitor van garancije (obzirom da je već požutio, smatram da je odavno van garancije).
2. Ako si vješt u rukovanju šrafcigerom.
3. Ako možeš da zapamtiš gdje je šta bilo.
4. Ako si u stanju da ne izgrebeš plastiku.

Ako ispunjavaš sve gore navedene uslove, postupak je slijedeći:

1. Skineš plastiku sa zadnje strane monitora i opereš je
a) četkicom za ruke i praškom za veš (kažu da je Ariel najbolji, :) ) ili
b) polumokrom krpom i vimom.
2. Plastiku sa prednje strane pereš isključivo sa krpom i vimom.

U slučaju pod 1a, lakše ti je da ispereš kasnije vodom, a i da opereš one proreze i kanaliće.

U slučaju pod 1b namučićeš se malo više, jer se ne može krpa uspješno (bez korišćenja šrafcigera) zavući u sve kanaliće, a i ispiranje ide u barem tri do pet navrata.

Predlažem ti da na samo staklo zaljepiš nekoliko komada papira, kao i da prilikom "šmirglanja" krpom i vimom ne pritišćeš previše.

Ovi u mom servisu tako peru štampače. Rezultati su nevjerovatni.

Javi šta si napravio.

Pozdrav.

castor je napisao(la):
Rezultati su nevjerovatni.
Javi šta si napravio.
Bas i mene interesuje na sta ce sve to da lici:p

1. Ubaci ga u ves-masinu.
2. Ako vec koristis Ariel dodaj i neki izbeljivac Vanish
3. Peri na 30 stepeni
4. Ni slucajno ne ukljucuj centrifugu.
:p

meni je keva sa nekim sredstvom (cif, cini mi se) + vlazna magicna krpa...oprala monitor.... bez skidanja plastike....

neverovatan rezultat....bio je skoro kao nov...

Ortak je rasklopio monitor (valjda 753s, znaci krs), prefarbao plastiku crnim sprejem i monitor izgleda kao nov, crni 753s - mnogo bolje nego "beli brat" :d

Ja sam uzeo acetonom da skidam pozutelo... fora je sto kad posteno pozuti (Tj u prostoriji gde se pusilo), pozuti otprilike 1mm dubine, dakle nikakvo tu pranje ne pomaze... da li je nekom ko ne pusi pozuteo monitor? meni ni jedan dosad, mislite o tome...

smoking causes your monitor to go yellow?

EE HVALA VAM SVIMA NA PREDLOZIM,poslusao sam onaj sa predlogom farbanja.... na zalost nije uspelo monitor mi se lepi jos od farbanja... da bi skinuo farbu oprao sam ga vimom i imam tamno sivu bojuu naravno lepljivu i sada skupljam muve na monitoru....i niko nije skapirao pitanje boja ekrana :p!!!! a ono sa ves masinom cu da preskocim jer ne radi!! i da sada mi je monitor van kutije na parchetu drveta... ***!!!

Santa je napisao(la):
Ajde slikaj to majke ti :D
lol
Vrati ti lepo monitor u kutiju pa samo iseci rupu za ekran:p

Vrh Dno