Šta je novo?

Inform Guard LCD 1000 ne puni do kraja

Djuka

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2003
Poena
609
Uzeo sam juce Inform Guard LCD 1000 i nece da mi napuni do kraja beteriju vec 24 sata.
Po uputsvu sam formirao bateriju 8 sati i kad u palio UPS pokazivao mi je da jos puni a na lcd-u je pokazivao 95 posto. Evo stoji upaljen 24 sata i pomjerio se na 96 posto i nece vise ni da makne.Znate li sto bi moglo biti.
Pozdrav!

Pisao sam fabrici tacnije jednom od inzinjera informa i evo kako mi je dogovorio na postavljeno pitanje:

It is not important to see exactly 100 % battery capacity on front panel . This battery percentage depends on battery voltage . If you want to see exactly 100 % battery capacity ; charging voltage shoul be increased .

Ne kapiram kako misli da povecam ulaznu voltazu kad na UPS-u nema nigdje da se podesava voltaza ni spolja a ni unutra.Softver koji dodje uz njega je samo monitoring softver nema na njemu podesavanja oko voltaza.Molio bih za vase misljenje.

Pozdrav!

Pisao sam fabrici tacnije jednom od inzinjera informa i evo kako mi je dogovorio na postavljeno pitanje:

It is not important to see exactly 100 % battery capacity on front panel . This battery percentage depends on battery voltage . If you want to see exactly 100 % battery capacity ; charging voltage shoul be increased .

Ne kapiram kako misli da povecam ulaznu voltazu kad na UPS-u nema nigdje da se podesava voltaza ni spolja a ni unutra.Softver koji dodje uz njega je samo monitoring softver nema na njemu podesavanja oko voltaza.Molio bih za vase misljenje.

Pozdrav!

Verovatno i nije mislio da nesto podesavas na UPSu, vec je govorio "u principu".

Ja zaista nisam expert, ali mozda ima neki potenciometar unutra koji moze da se steluje...

Je l' UPS inace radi kako treba?

Izgleda da ovde nema korisnika i poznavalaca doticnog modela koji bi mogli da ti pomognu.

Ili ga reklamiraj, ili se navikni...

Nazad
Vrh Dno