Šta je novo?

INFO O ADSLu!!!!!!!!!

• Začetnik teme Megahost
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
M

Megahost

Guest
Nova obavestenja o ADSLu ce biti postavljena ovde od strane moje malenkosti i pitajte sta vas god interesuje o ADSLu, a zamalo da zaboravim nemojte :crash: vec :type: !!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Do Nove pojeftinjene ADSL usluga za oko 10%, drugo kada budu uvedene bece brzine.
2. Uskoro u BGu vece brzine, a u NSu i NI nakon 6 meseci od BGa.
3. Nove cene ADSLa 1Mbps 3500din, 1,5Mbps 4400din i 2Mbps 5250din, doplata za staticnu IP oko 1500din. Od tada i nove cene sporijih paketa 256 kbps oko 900din, 512 oko 1700din i 768 oko 2600din, za staticnu IP plus oko 1300din. Sve cene su na bazi FLAT paketa, a bice i paketa sa ogranicenim down-om i up-om u zavisnosti od provajdera. Cena po 1Mb prekoracenja bi trebala biti od 2,90din za 2Mbps preko 4,95din za 1,5Mbps do 6,90din za 1Mbps.
4. Ocekuje se i pad cena dail-up usluga za oko 10% od strane provajdera.

Napomena> SVE informacije su NEZVANICNE!!

!!!!!!! HOT NEWS !!!!!!!! HOT NEWS !!!!!!!! HOT NEWS !!!!!!!! nezvanicno
Jedan strani, veoma poznati telekomunikacioni gigant zeli da kupi jednog domaceg provajdera i da snizi cene ADSLa za 40% od sadasnjih i da uvede post-paid 042 broj koji ce se tarifirati( tel.impulsi+net+PDV) po ceni od samo 23.90din za 1 H!!!!! Dail-up ce biti za 1h manje od 6dinara.

Megahost je napisao(la):
Nove cene ADSLa 1Mbps 3500din, 1,5Mbps 4400din i 2Mbps 5250din, doplata za staticnu IP oko 1500din. Od tada i nove cene sporijih paketa 256 kbps oko 900din, 512 oko 1700din i 768 oko 2600din, za staticnu IP plus oko 1300din. Sve cene su na bazi FLAT paketa, a bice i paketa sa ogranicenim down-om i up-om u zavisnosti od provajdera

stani...polako....jel ti to govoris cenu adsl-a ka krajnim korisnicima ili ka ISP?

Megahost je napisao(la):
2. Uskoro u BGu vece brzine, a u NSu i NI nakon 6 meseci od BGa.
ne bi bilo lose da nam posle godinu dana odlaganja prvo puste ADSL pa onda da vidimo za brze pakete ;)

Megahost je napisao(la):
!!!!!!! HOT NEWS !!!!!!!! HOT NEWS !!!!!!!! HOT NEWS !!!!!!!! nezvanicno
Jedan strani, veoma poznati telekomunikacioni gigant zeli da kupi jednog domaceg provajdera i da snizi cene ADSLa za 40% od sadasnjih i da uvede post-paid 042 broj koji ce se tarifirati( tel.impulsi+net+PDV) po ceni od samo 23.90din za 1 H!!!!! Dail-up ce biti za 1h manje od 6dinara.

Jel ti radis kao necija sekretarica? :)

Meni ovo lici vec vidjeno... bombasticne poluistinite izjave.... u biti trolovi ko da citam skandal ili kurir.... ne mogu da verujem da se u tom stilu mogu najavljivati IT eventualna-mozda-ko zna desavanja...

Koliko kapiram user Megahost koristi Beotelov ADSL, po nekoj logici su to znachi informacije koje dolaze iz kuce "SBB-Telefonija-Beotel", realno je njihova investicija najugrozenija Veratovim Wimaxom, zivi bili pa videli.

Daj boze da sae nesto od ovoga obistini...Evo cena ADSL-a kod nekog grckog provajdera...(nasumicno izabranog)...

http://www.vivodi.gr/site/content.php?artid=63

znaci 256/128 za 10e...a za 20e (koliko je ovde 256/64 flat) to isto sa statickom adresom ili 512/128...Prosto mi se smuci kad vidim kako nas ovde deru...

Alo bre [Ser]ChatNick, ne kukamavci tu nego pojeftinjujte, bre! :d
Salu na stranu, ima li neke najave da ce mozda 512k da makar malo pojeftini? U sustini ne moras da odgovoris za druge, samo mi reci ako ima neki polunezvanicnonepotvrdjenih najava za yubc...

Pa covek je lepo rekao sve o tom pojeftinjenju u prvom postu, znaci, uskoro, pa sad ti vidi ;)
btw, ako ja lepo racunam mesecni racun za telefon sa tim 23.90 din/satu ne bi bio nimalo bezazlen, tu negde oko 10000 dinara, ili si ti pogresio u kucanju?
i, ako budes imao neki info o centralama koje su na redu za adsl i tempu osposobljavanja istih u buducnosti, baci ovde, plz
mislim, dzabe sva ta pojeftinjenja i ostala cuda kada ce biti dostupna samo nekolicini srecnika koji uopste imaju adsl, neka oni prvo prosire spisak centrala pa onda neka razmisljaju o popustima
pozdrav!

Megahost, kakav ti je to stil pisanja? Odakle ti te informacije? Ovo nije zuta stampa...

lucky2001 je napisao(la):
Koliko kapiram user Megahost koristi Beotelov ADSL, po nekoj logici su to znachi informacije koje dolaze iz kuce "SBB-Telefonija-Beotel", realno je njihova investicija najugrozenija Veratovim Wimaxom, zivi bili pa videli.

Cene su za krajne korisnike dakle sa uracunatim PDVom.
Nisam ja nicija sekretarica, da potpisao sam ugovor za ADSL sa Beotelom i cekam pustanje signala. Moji izvori informacija su tajna, ja sam ICT zaludjenik koji ima dosta veza u IT svetu pa su mi oni izvori informacija i oni zele da ostanu anonimni.

Geek_master je napisao(la):
Megahost, kakav ti je to stil pisanja? Odakle ti te informacije? Ovo nije zuta stampa...

Znam da ovo nije zuta stampa, ovo je jedan od retkih sajtova koje izuzetno postujem, a mislim da je ovaj forum najbolji u Srbiji, a i sire i zelim da pohvalim Benchmark Team.
Izvor informacija su moja mala slatka tajna.

marko81 je napisao(la):
Pa covek je lepo rekao sve o tom pojeftinjenju u prvom postu, znaci, uskoro, pa sad ti vidi ;)
btw, ako ja lepo racunam mesecni racun za telefon sa tim 23.90 din/satu ne bi bio nimalo bezazlen, tu negde oko 10000 dinara, ili si ti pogresio u kucanju?
i, ako budes imao neki info o centralama koje su na redu za adsl i tempu osposobljavanja istih u buducnosti, baci ovde, plz
mislim, dzabe sva ta pojeftinjenja i ostala cuda kada ce biti dostupna samo nekolicini srecnika koji uopste imaju adsl, neka oni prvo prosire spisak centrala pa onda neka razmisljaju o popustima
pozdrav!

Nije greska u kucanju.
Pogledaj moj user pa ces videti o centralama. :type:

Zivi bili pa videli.......nije da sam skeptican........samo sam umereno optimistican........
Pazi jos ima ljudi koji su uplatili poodavno pa mesecima cekaju da im se uvede.........
pa mi je malo prerano za pojeftinjenje........

Koliko sam skpirao bice povecavanje brzine za iste pare........stim sto je proslo 10 meseci od prvih ADSL naloga tako me ta cenovna politika smanjenja cena cini skeptikom.........
Ako mogu da nas deru........drace nas (novcano naravno)......... ja nesto cisto sumnjam da su tolike dobrice..........hehehehe
Uostalom vreme ce pokazati......... svako pojeftinjenje pozdravaljam.........

Zvanicna vest Telekoma je da ce uskoro u Beogradu povecati kapacitet ADSL-a za dodatnih 30000 korisnika.

Shta uradi Wimax, a tek se zavrshavaju papiri za transport opreme. Shta ce tek biti kad se i namontira, pa ko ce biti lud da koristi ADSL pored Wimax-a.

Izvini, ali kakve ti veze (osim svog caleta) mozes imati, kada si 86-to godiste...??? pa tek si srednju zavrsio...

Čekaj bre Impi, zar nije već rekao da su njegovi izvori tajna?! :laugh:

Megahost, a na kojoj si ti to centrali na vracaru kada ona u Sime Miloshevica nema mogucnosti za ADSL ?

Aj kad trolujemo, evo jos malo :) A sta ako od Nove godine, telekom sam bude pruzao usluge krajnjim korisnicima i za dial-up i za adsl ? :) Eto jos jednog provajdera, jakog & privilegovanog kod samog sebe :)

voka_gsw je napisao(la):
Čekaj bre Impi, zar nije već rekao da su njegovi izvori tajna?! :laugh:

Nalazi se sa svojim izvorima tacno u ponoc po mracnim Dorcolskim sokacima, a poruke se nakon citanja samounistavaju...

koji bre telekom? kakvih 30000 prikljucaka? "u kom gradu?" :)
spustite se na zemlju "and smell the roses", telekom jedva odrzava i ovih nekoliko hiljada veza po BGD-u, svaki cas im nesto puca! [ovi sa NBG to najbolje znaju, na njima prvo vezbaju :)]

Novi Sad i Nis ce da puste pitaj Boga kad... ostatak gradova ce da ceka verovatno da im puste odmah aDSL2 :)

neko je gore pomenuo WiMax... to ne zvuci lose... videcemo za par meseci na sta ce to da lici... mada, je za sad i ovaj aDSL dobar

Slažem se da je i ovo trenutno prva liga, s obzirom kako sam se dovijao i snalazio pre toga da ostvarim broadband konekciju. Ovo je banja u odnosu na sve prethodne avanture.

Jedino mi nije jasno PPPoE podešavanje. Uglavnom na netu čitam da je PPPoA naprednije i bolje za ovaj tip konekcije, tj. pruža za nijansu bolje performanse - tj. kako je bilo do sad.

PPPoA verovatno jeste za nijansu bolje, ali PPPoE ima josh jedan layer na putu od korisnika ka ISP-u i to software-ski i mislim da u tom zecu lezzi grm ;)
e sad , zashto? ima nekoliko teorija, ali nisam siguran ni u jednu pa ccu to prepustiti chlanovima koji rade po ISP-ovima,)
po mojim nezvanichnim informacijama, zzele da urade centralizaciju otvaranja naloga, dakle out with DSLAM, in with BRAS :smoke:

drugo, zashto bi neka strana firma ulagala pare ( da ne kazzem, bacala pare, jer toliko snizzenje cena bio bio chist gubitak za njih, s obzirom da bi i dalje uzimali net preko Telekoma) u drzzavu gde ima toliko nesredjenih pravnih pitanja vezanih za telekomunikacije ( chitaj, gde im niko ne garantuje odredjenu sigurnost njihove investicije) ?

trecce, Telekom je bio najavio ADSL za Bgd josh za septembar 2004., pa je pocheo sa uvodjenjem tek krajem januara 2005.
pochetak za NS jeste najavljen za kraj oktobra, i za NI krajem decembra ove godine, ali obratite pazznju na rech koju sam istakao..,)
za ovo poveccanje brzine za jedan stepen oni se vecc dogovaraju u svom dvorishtu 2-3 meseca, od kad im je to zatrazzeno od ISP-a ( shto bi moji stari rekli, raznoguzaju se )
rachunajte, dakle, par meseci od najavljenih ( ne planiranih) rokova, jer to je Telekom

sve u svemu, ne kazzem da necce biti ovako kako je nash vrli mladi odskorashnji chlan foruma Megahost napisao ( koji, nadam se, ne nabija post-ove troll-om:D), ali mislim da cce rokovi biti "maaalooo" vecci
ja bih se prvi obradovao da "unapredim" svojih kuccnih 256/64 u 512/128 i firminih 768/192 u 2048/512 sa static IP-em za iste pare :D

pozdrav

Prvo moji izvori informacija su tajna, zar IMPLANTe samo oni koji imaju npr. 30 godina imaju izvore informacija i???? Nemozes da shvatis da neko mladi ima informacije, nije ti ovo 20. vek vec 21. u kome nisu vazne godine za informacije. Da, informacije dobijam na tako skrivenim mestima da me niko ne vidi, dobijam ih licno u kontaktu sa pravim ljudima.
Nisam na Vracarskoj centrali , vec na Zvezdarskoj bas zbog ADSLa.

Megahost je napisao(la):
Prvo moji izvori informacija su tajna, zar IMPLANTe samo oni koji imaju npr. 30 godina imaju izvore informacija i???? Nemozes da shvatis da neko mladi ima informacije, nije ti ovo 20. vek vec 21. u kome nisu vazne godine za informacije. Da, informacije dobijam na tako skrivenim mestima da me niko ne vidi, dobijam ih licno u kontaktu sa pravim ljudima.
Nisam na Vracarskoj centrali , vec na Zvezdarskoj bas zbog ADSLa.

Jel furas plast na ledjima???

Megahost je napisao(la):
Nova obavestenja o ADSLu ce biti postavljena ovde od strane moje malenkosti i pitajte sta vas god interesuje o ADSLu

e a znas li mozda kada ce u Mirijevo ADSL?

...i,...hm,...paaaa,...kad ce ADSL...? :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno