Baš ta iz Lidla koju pominješ odlično podgreje mleko, na koliko stepeni hoćeš da podgreje tako ga i odradi. Ne zagori ništa niti predje mleko, vrlo koristan program za mleko.Jeftine rade sa on/off, kao na primer ova super jeftina iz Lidl-a, meni se to ne sviđa, čas vri sekund, čas ništa, čas vri, čas ništa, i tako u krug.
Electrolux ploča ne radi tako, na manjim jačinama drži konstantno, tj. krčka istom jačinom na koliko se podesi.
I jedno i drugo je upotrebljivo, za kućnu svakodnevnu upotrebu za preporuku je bolja koja ne modulira sa on/off.
Onako na prvu, mislim da ova on/off bi pravila problem sa grejanjem mleka koje na primer ume lako da zagori, supa, sarma i slično ne bi trealo da ima problema.
Zamolio bih iskusnije sa foruma da mi pojasne sledecu situaciju.Da li treba da indukciona ploca kuva vodu neprekidno na izabranoj temp8-9?I da li treba na nizim temp. od 1-7 ciklicno ukljucuje indukciju?
Pa kako ce moja zena da krcka sarme ili punjene paprike kada se stalno uklucuje i iskljucuje?
Ja reših da kupim seriju 6 od Boša, ali standardnu staklo-keramičku.
Edit: sada sam pogledao, i ploca ima od 1 do 9 stepena. Mi koristimo za slabu vatru 5, mada cesto i 6, i tada je konstantno.
Kada probam 4, koju maltene nikada ne koristim jer je bas slaba, radi tipa 1 sekundu, pa delic sekunde iskljuci, pa opet, ali je fakticki neprimetno u loncu.
Da nisi napisao, ne bih ni znao.
Pogledaj video iz prvog posta teme, "razlika između boljih i lošijih indukcionih ploča"
Ili, evo da ga linkujem ponovo:
Kako radi tvoja Hansa, slično prvom ili slično dugom primeru iz videa?
Bosh, Elektrolux, jedna Gorenje (jači model) i jedna Candy ploča što imam direktna isustva, rade kao bolji primer iz videa.
Svi single zone rešoi i jeftinija Beko 4zone ploče, rade kao prvi primer.
Napominjem da je u videu korišćena kvalitetna Metalac šerpa sa debelim dnom.
Kod boljih, možda i postoje (tj. postoje sigurno) ovi intervali i na manjim snagama, ali su na polusekundnom nivou i uopšte se ne mogu primetiti, čak ni sa posudama sa ultratankim dnom.
Kod ovih lošijih, može to biti problem. Npr, kada se nešto prži na kontakt tiganju (ono, bez ulja), zaista je nezgodno što malo stane malo krene. To su intervali od po 4-5sec.
Kod Bosh ploče, tek u zvuku ako se baš obrati pažnja, može se reći da postoje intervali. Ali po ponašanju unutar posude, intervali su potpuno neprimetni.
Jeftin rešo ok, ali kao glavnu ploču u kuhinji, za svakodnevna kuvanja tokom dužeg niza godina, ne bih voleo ove start-stop, jer su razlike zaista primetne.
...i dalje me čudi da proizvođači ovo ne navode kao prednost boljih ploča.
Nemoj!
Vidljivi su ali su veoma kratki, generalno nam ne smeta jer vrši posao veoma dobro za te neke pare koje sam tada dao za nju, oko 24.000.
Ja imam ovaj https://www.eponuda.com/indukcioni-resoi-cene/esperanza-ekh011-indukcioni-reso-cena-10129560Pozdrav, koju mi budzet indukcionu plocu mozete preporuciti do 5.000rsd ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari