Šta je novo?

Indiana Jones and the Great Circle

Jel ova igra procesorski zahtevna?
S obzirom da se igram u 4K, retko koja pogura CPU, vise je akcenat na GPU, ali ovde sam primetio kad pokrenem igru, dok ucitava ono Nevidija i Bethesda, CPU na 100%, a kad udjem u igru, recimo u Vatikanu, je CPU 78-80%. Ryzen 5800X je u pitanju na baznoj frekvenciji zakljucan i GPU 6900XT koju lepo vice na 99%....

Jel ova igra procesorski zahtevna?
S obzirom da se igram u 4K, retko koja pogura CPU, vise je akcenat na GPU, ali ovde sam primetio kad pokrenem igru, dok ucitava ono Nevidija i Bethesda, CPU na 100%, a kad udjem u igru, recimo u Vatikanu, je CPU 78-80%. Ryzen 5800X je u pitanju na baznoj frekvenciji zakljucan i GPU 6900XT koju lepo vice na 99%....
Da da definitivno je cpu intensive, meni u 1440p cpu stalno opterecen 50-80%, gpu 90+

Prva stvar koja mi se nije dopala. Da bi se odradio određeni side quest u Vatikanu, mora se odraditi određeni deo glavne priče (nadam se da ovo nije spoil). E sad, kada se odradi poslednji deo glavne priče u Vatikanu, ne postoji mogućnost povratka na side questove. Morali su da uvedu upozorenje, kao u većini igara slične koncepcije, da rešavanjem ovog questa nećete biti više u mogućnosti da odradite side questove. Igač koji prati tok priče i ne gleda walkthroughe po netu, nema predstavu kada će se ovo desiti.

Prva stvar koja mi se nije dopala. Da bi se odradio određeni side quest u Vatikanu, mora se odraditi određeni deo glavne priče (nadam se da ovo nije spoil). E sad, kada se odradi poslednji deo glavne priče u Vatikanu, ne postoji mogućnost povratka na side questove. Morali su da uvedu upozorenje, kao u većini igara slične koncepcije, da rešavanjem ovog questa nećete biti više u mogućnosti da odradite side questove. Igač koji prati tok priče i ne gleda walkthroughe po netu, nema predstavu kada će se ovo desiti.
Jesu, ali ga nisi "pokupio" registrovao..
Indy(igra) "upozorava" time sto naglasi pre nego sto pocnes poslednju main misiju na mapi tj pocnes sa point of no return "da bi trebao da proverim ostale stvari pre nego sto krenem sa tim i tim"... Desilo mi se u Vatikanu kod one fontane, takodje u Gizi, evo i u Sukhothai-u sinoc.
Generalno funkcionise po formuli predjes 2-3 main misije, kada se otvara mapa i dok se ne nabavi 2. outfit koji ti omogucava laksi free roam po mapi.
Pritom imas mogucnost backtrackinga i povratak na starije lokacije tj mape, jer je igra tako dizajnirana zbog odredjenih itema - skroz u metroidvania fazonu.
Mozes da backtrack-ujes cak i nakon zavrsene price ako se ne varam - otvoris Journal i izaberes predjasnju lokaciju

Sukhothai - postoji puzzle koji se resava sa 3 kljuca iz Voss-ovih offica sa prethodne 2 mape - Vatikan+Giza+Sukhothai... ne verujem da cu ga odraditi
Takodje point of Interest knjige za 2 manje lokacije pre Sukhothai sam nasao u Sukhothaiu...
Item koji se kupuje u Sukhothaiu (trajan deo inventara) za eksploraciju potreban je za jedan odredjen puzzle u Gizi.
Jedan deo sekcije na kraju Gize pred boss fight - otkljucava se item/puzzle lock samo uz pomocu onih "misterioznih" izduzenih collectibles kamenova koje nalazis po Vatikanu odnosno i na kasnijim mapama - tako da verovatno imaju neku vrednost za veci puzzle na kraju, ne samo za achievemnets.

Posle 18h igranja dohvatih se revolvera, 1 metak u cevi i 11 rezervnih, ja blage veze ne znam kako da dopunim municiju u burence? Drzim desni klik stiskam R i nista. Help

Posle 18h igranja dohvatih se revolvera, 1 metak u cevi i 11 rezervnih, ja blage veze ne znam kako da dopunim municiju u burence? Drzim desni klik stiskam R i nista. Help
Isto, nema klasican reload kao kod drugih pucacina, a kada ispraznim, trebamu mu minuta da zameni metke, sto hajde i ima smisla, nije on specijalac, nego Indiana Jones ali ako su mu vec dali pistolj, valjda moze da se radi reload.

Ima reload, na Xbox kontroleru je desni triger tj. RT.

Sad provalih, iz hip fire moda stisne se levi klik misa i dopuni burence.

@Yojinbo To je to, hvala. Postoji u žurnalu travels odeljak gde se može vratiti na prethodnu lokaciju.

Indy.jpg

Obrnu konacno Indija posle 10 dana igranja i bas sam uzivao u svakoj sekciji ali ne verujem da cu je "platinirati"...
Nisam se nadao pravcu u kom je otisla prica, ali odlican zavrsetak i kao celokupna igra pun omaza filmovima.
Igra ima nekih problema u pojedicnnim elementima gameplaya ali celokupan utisak nakon prelaska je:

FAz3.gif

Machine Games odradio vanserijski posao i naslov stoji rame uz rame sa filmovima kao naslovima poput Uncharteda i TR-a.
Nadam se svakako da cemo videti barem jos 1-2 nastavka.

Btw. zbog izvedbe igra nece svakome leci, ali ko voli dobre avanturisticke igre i filmove ovo ce mu leci kao 'ladan spricer po vrelom letnjem danu.

I ja probao da ti pustim Zeppelin ali djabe kad 'oces da slusas Cecu...

Zar mora svima da se svidja igra i mora samo hvalospevi da budu?

Ma jok, ok je i Ceca posle 5-6 piva :)
Dobri su i Vampire Survivors, ja sam ih "iscedio" na fonu kada se pojavili a generalno ne volim roguelite.
Rekoh i pre nego sto se pojavilo da je specificna izvedba, mozda i previse "cinematicna" i nece se svakome svideti.

Imam već nekih 20h u igri a još sam u Gizi, čistim sporedne aktivnosti. I one su mi jednako zanimljive kao i glavne misije i igra prosto vuče da se igra još. Uz Stalker 2, SH2R i Astro Bot, najbolja igra ove godine.

Poslednja izmena od urednika:
Ako neko ima micro stuttering izašao je hotfix od Nvidia baš za Indiana

Uplašiste me sa ovim sistemskim zahtevima, instalirao sam igru iz zezancije i za divno čudo uspeo da je pokrenem, radi na nekih 40-50 fps-a, sve low sa nekim podešavanjima na medium.
Ako stavim teksture na medium igra krešira. Uključen mi je TAA umesto DLSS-a jer mi tad radi normalno, čim stavim dlss krene da secka. Kao da greškom zamenili/rotirali podešavanja.

Stvarno je zabavna igra a bogami i prelepa.
Troj Bejker je glasovni glumac koji se rađa jednom u generaciji, skinuo je Forda za destku.
Dođoh do Vatikana.

Imali u ovoj igri koliko toliko spobode kretanj, istrazvinja, ne mislim bas ka u igrama otvorenog sveta jer vidim da nije taj tip igre, i da li nesto korisno moce da se nadje ako se skrene sa puta glavne price ?

Ima da se nalaze stvari van glavne priče, ima dosta istraživanja.

Ima da se nalaze stvari van glavne priče, ima dosta istraživanja.
To ce se onda igrati hvala :)
Ovo je mozda jedna od retkih igra gde bi voleo da vidim najlepsi moguci prikaz... Kao recimo u The Witcher 3 koji sam odigrao tek kada su se pojavili svi dodaci, apdejti adekvatni modovi itd.

Mogu reći da sam očaran igrom. Tek sam danas upeo da je završim, nisam uspeo da je igram u kontinuitetu zbog posla. Igra koja me naterala da istražim svaki deo mape, da rešavam 90% sporednih misija. Sve mape tj lokacije su odlične, samo mi se poslednja tj Tajland nije svideo zbog vode i otežanog kretanja sa čamcem. Meni u igri je odlično organizovan, jednostavan, unapređivanje veština veoma lepo organizovano, sve pregledno. Glavna priča je odlična. Još jednom odlična igra od mene preporuka.

kakav je osecaj kretanja Indija, istrazivanje u first person, kontrole tokom tuce... da li je tecan osecaj kao u Doomu ili ipak ima janka?

Nazad
Vrh Dno