Šta je novo?

Independence War 2 i WinXP

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Zna li neko kako naterati ovu sjajnu svemirsku simulaciju da radi pod XP-om ? Igra se zamrzne svaki put kad se startuje New Game ili Skirmish i to cim se pojavi prva slika animacije (u slucaju pokretanja New Game) odnosno prva slika 3d kokpita (u slucaju pokretanja skirmish-a).
Moze li to sa unsafe diskom ?
Hvala

OptiPlex je napisao(la):
Zna li neko kako naterati ovu sjajnu svemirsku simulaciju da radi pod XP-om ? Igra se zamrzne svaki put kad se startuje New Game ili Skirmish i to cim se pojavi prva slika animacije (u slucaju pokretanja New Game) odnosno prva slika 3d kokpita (u slucaju pokretanja skirmish-a).
Hvala

Nisam uspeo da je nabavim, pa nemam konkretno iskustvo ali meni to deluje kao ostecena instalacija.
Igra je relativno nova i ne bih rekao da je problem do XP-a.

Eventualno da skines zadnji patch: ftp://3dgamers.in-span.net/pub/3dgamers3/games/iwar2/eoc_patch_2.exe (6.1MB)
mada on ne spominje nista u vezi XP-a.

Ma imam taj patch i probao sam odavno sa njim, ali nista...:(
Uvek sam furao dual-boot sistem sa Win98/ME i Win2k/XP. I-War 2 sam uvek sibao pod 98/ME i uospte nisam obracao paznju...ali nisam je skroz presao. E sad kad sam nabudzio NTFS na 80gb u obliku 1 particije i taman pomislio da sam zavrsio za sva vremena a ono cvrc - nece da radi jedna od najboljih igara svih vremena :cuss: Inace problem nije do instalacije...probano X puta sto sa mojih sto sa tudjih diskova, isto tako probani moji diskovi na tudjim masinama sa WinME i tamo rade bez problema...

OptiPlex je napisao(la):
Ma imam taj patch i probao sam odavno sa njim, ali nista...:(
Uvek sam furao dual-boot sistem sa Win98/ME i Win2k/XP. I-War 2 sam uvek sibao pod 98/ME i uospte nisam obracao paznju...ali nisam je skroz presao. E sad kad sam nabudzio NTFS na 80gb u obliku 1 particije i taman pomislio da sam zavrsio za sva vremena a ono cvrc - nece da radi jedna od najboljih igara svih vremena :cuss: Inace problem nije do instalacije...probano X puta sto sa mojih sto sa tudjih diskova, isto tako probani moji diskovi na tudjim masinama sa WinME i tamo rade bez problema...

Pa ako je takva stvar, pokusaj jos i ovo (mozda si vec probao):

-desni klik na shorkat za igru - Properties - Compatibility tab - stikla na Compatibility mode - iz roletnice izaberes Windows98 / Me - OK.

Meni je tako proradila stara igrica WipeOut.

maxer je napisao(la):
...

Pa ako je takva stvar, pokusaj jos i ovo (mozda si vec probao):

-desni klik na shorkat za igru - Properties - Compatibility tab - stikla na Compatibility mode - iz roletnice izaberes Windows98 / Me - OK.

Meni je tako proradila stara igrica WipeOut.

Auh bre, pa cemu vredjanje ? :eek:......:banana:

:mrgreen: naravno da sam svasta pokusao...izmedju ostalog i to i naravno da ne radi ctp;

BTW Zoltane hvala za link...
Pozdrav

OptiPlex je napisao(la):
Hvala

Kod tebe je verovatno u pitanju neki harverski problem. Ja tu igricu igram bez problema pod XP-om kao i moj drugar. Problema je bilo dok je nisam patch-ovo i to samo sa nekim misijama a posle toga je bilo sve glatko. cak sam dogurao i do pred sam kraj drugog cina igre. BTW, mnogo je dobra igra, steta sto nemam vremena da je igram.

Prokletinja...ne znam, izgleda da je stvarno nesto cudno u pitanju...moracu da probam sa drugom zvucnom, ali stvarno nemam predstavu o cemu bi moglo da se radi...

Oh, you DX9, the unholy, destructor of my favorite games, cursed you be and thy children for many generations :cuss:

Verovatno kapirate da je problem bio do DX9...:D

OptiPlex je napisao(la):
... da je problem bio do DX9...:D

Nije valjda da nije htela da radi pod DX9 ???

maxer je napisao(la):
...
Nije valjda da nije htela da radi pod DX9 ???

Ma otisao sam do drugara koji ima fakticki identicnu konfu i jedina je razlika bila sto je njega mrzelo da gleda 3d mark 03 duze nego mene, pa nije stavio DX8.1 i igra najnormalnije radi...
Sledeci put kad budem cistio i formatirao hard odvojicu tih prokletih 200 mb za Win98, kunem se !

OptiPlex je napisao(la):
...Ma otisao sam do drugara koji ima fakticki identicnu konfu i jedina je razlika bila sto je njega mrzelo da gleda 3d mark 03 duze nego mene, pa nije stavio DX8.1 i igra najnormalnije radi...

Nista te nisam razumeo :with: :d
Oce radi :mrgreen: - nece radi :crash: (pod DX9.0) ?

OptiPlex je napisao(la):
Sledeci put kad budem cistio i formatirao hard odvojicu tih prokletih 200 mb za Win98, kunem se !

OK ali kako ces iz 98 da pristupas NTFS-u od XP-a ?
Jel izasao neki dobar drajver za to ?
Ili ces morati da ocepis i malo za igrice pod FAT-32.

maxer je napisao(la):
...
Nista te nisam razumeo
Oce radi - nece radi (pod DX9.0) ?

Greska u izrazavanju. On nije instalirao DX9 a ne DX 8.1 kako sam ja rekao :D sto je i logicno...Dakle pod DX8.1 radi, pod DX9 (makar meni) ne.

maxer je napisao(la):
...
OK ali kako ces iz 98 da pristupas NTFS-u od XP-a ?
Jel izasao neki dobar drajver za to ?
Ili ces morati da ocepis i malo za igrice pod FAT-32.

Ma sta ce mi pristup na NTFS ? 4-5 Gb za 98, ostatak (73 gb) za jednu NTFS particiju, i to je to. U 98 striktno sa svrhom...

More btw, ko zna kad cu ja to da uradim, a vec diskutujemo o mogucim manama i vrlinama te namere... ;P

MAD_MUzzY je napisao(la):
A koji ce mu NTFS??
Fat32 em brze radi em se vidi iz svih sistema.

Znam da trenutno ima ceo disk pod NTFS-om.
A on rece "more odvojicu tih 200MB za 98" - sto je izazvalo moje pitanje "a gde ce igrice ?"

Ja se slazem za FAT32 i sam ga koristim (NTFS jok). Mada sam sigurno naleteo negde na pricu o "NTFS iz XP-a je brzi i pouzdaniji od FAT-32".
Mozda je ovo tacno ali ako mi prsne XP (zaglavi se ili nestane struje ili ...) pod NTFS-om cime da ga oporavim ako se prejebe tako da ne moze XP da se digne. To mi se je jednom desilo sa NT4 + NTFS i (dobro bilo je to oooodavnooo) ali od tada ne koristim isti. Dobro i ovaj problem moze da se resi ali duuuugo traje.

Ovako sa FAT-32, uvek mi je tu boot disketa + NDD + kopija redzistrija = resen problem za cas.

P.S.
Da spomenem: vise puta posle zaglavljivanja XP-a (zbog trazenja max. o/c) ono njegovo testiranje i proveravanje diska NIJE USPESNO ODRADILO SVE. Da ne ulazim u detalje, posle nahnadnog rebutovanja i "lecenja" problema sa NDD (koji je pronasao greske), svi fajlovi su ponovo postali "validni" i dostupni.

Vrh Dno