Šta je novo?

In Memoriam: Voja Mihailović

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Preminuo je jedan veliki čovek.

20828_10151512241305982_346500837_n.jpg

Ako neko želi da ode ....

Nek mu je laka zemlja.

Pocivaj u miru, gospodine.

mlad covek, ili ja starim....
pocivaj u miru.

Ode Voja kog znam od 1992. (Zbog nemara i rutinske intervencije u zdravstvu, no to nije tema.)

Auuuu bre šok. Sa ovim čovekom sam nekoliko puta išao na kafu i prvi me je sproveo kroz redakciju SK-a. Počivaj u miru. :(

SK forum je prvi forum koji sam redovno posecivao, i tamo sam ostavio 3k+ postova, a Voja je bio jedan od retkih ljudi koji su posedovali toliko znanja i sa toliko razumevanja bezgranicno pomagali drugima, mnogo puta mi je pomogao oko nekih osnova kada sam tek ulazio u neke ozbiljnije price oko racunara. Bio je hodajuca enciklopedija. Bio sam na par okupljanja i upoznao ga i zaista je bio gotivac, dobricina... Retki su ljudi kao sto je bio on. Laka mu zemlja.

^ Takođe. Čak sam bio glavni ''spamer'' tamo. :)

Batalio sam SK zbog nesuglasica sa modovima, ali je Voja uvek bio i ostao čovek, u pravom smislu te reči. Osim okupljanja, nekoliko puta smo išli u bioskop i kao što ljudi rekoše na SK forumu i Milan sada - bio je hodajuća enciklopedija. Iako poslednjih meseci i nismo bili u kontaktu kao i pre, moglo se toliko stvari naučiti od njega, samo je trebalo malo slušanja/pažnje. Šteta što nas je taj čovek napustio, jer je bio gotivan lik, mogao je sa svima da se druži.

Počivaj u miru.

Poslednja izmena:
(Post sam ipak obrisao, to su privatne stvari - kako i sta se desilo.)

Poslednja izmena:
Kad sam svratio pre par dana na forum bas sam se razocarao sto niko nije pomenuo odlazak ove legende koja je tako puno uradila za srpsku informatiku. Cak sam nekoliko puta kliktao da otvorim topic ali sam jos bio u soku i u borbi sa emocijama i tugom, tako da sam odustajao iako imam potrebu da kazem neku rec o ovom sjajnom coveku i strucnjaku.

Ja sam upoznao Voju 90ih u vreme BBS-ova kao sysop-a Politike, secam se da me je mucio nesto Blue Wave i covek me okrenuo telefonom i pomogao savetima da resim problem. On mi je otvorio i prvi mail u zivotu preko Setneta dok u Srbiji jos nije bilo interneta, kakvo je to samo odusevljenje bilo kad sam poceo da se dopisujem sa prijateljem iz Pekinga a nismo cekali pismo da putuje mesec dana. Kasnije smo se i upoznali i bistrili uzivo na raznim skupovima. Uvek je bio spreman da pomogne i da podeli znanje, ja ga dozivljavam kao jednog od pionira srpske informatike i sad zalim sto smo izgubili kontakt kako su BBS-ovi izgubili smisao, jer ljude zivot i obaveze odvuku na razlicite strane. I kad god bih citao SK i vidim negde njegov potpis stalno mi je prolazilo kroz glavu kako bih ga mogao da ga kontaktiram da se vidimo i popijemo neki spricer posle toliko godina i ***, sad ostaju samo secanja na ovog dragog bradonju.

Bila mi je cast i privilegija sto sam imao priliku da ga upoznam i hvala mu na svemu sto je ucinio.

Poslednja izmena:
Auh sta doziveh. Znaci, jedva da mogu da poverujem. U zadnje vreme me je par puta cimao da idemo da popijemo po koju u kafance, a ja sve zbog obaveza oko posla nisam mogao i odlagao za neki sledeci put. Sad taj "sledeci" put nikad nece doci, i neverovatno mi je krivo zbog toga.
Kao sto rekose pre mene, Voja je bio hodajuca enciklopedija. Toliko pun znanja.
I dalje sam u shoku.

Pocivaj u miru, druze!

Nazalost , Voju nisam nikada upoznao licno ,a bio je ziva legenda.

Neka pociva u miru.

A mi koji ostajemo , ne treba da cutimo , ako je zaista tacno da nas je Voja napustio greskom lekara.
Dokle vise da cutimo , da skrivamo neciju bahatost ? Koga time stitimo ?

Mislim da je to off za ovaj forum ali ako neko zna sta se tacno dogodilo neka prosledi pm nama iz ove teme.

Šta da se kaže, strašno !!! Vojine tekstove sam puno puta čitao a sam SK sam kupovao još od 1996. godine pa sve do mog preseljenja u Nemačku decembra 2011.

Nek porodica primi moje duboko saučešće kao i redakcija SK. :(

Mislim da je to off za ovaj forum ali ako neko zna sta se tacno dogodilo neka prosledi pm nama iz ove teme.

Ne znam sto se krije to sto se Voji dogodilo, ubili su ga doktori nestrucnim i nemarnim ponasanjem, eto to se dogodilo.
I uopste nije OFF, vec je itekako ON, IDENTICNU sudbinu sam mogao i sam doziveti, i da nije bilo dr. Canovica, sad bi bio ko zna gde, ovde sigurno ne.
/i meni nisu mogli da postave dijagnozu za puknuto slepo crevo, ceo dan su me vozali po KBC KG, da bi tek dezurni Canovic uvece oko 22:00 reko "ovi nisu normalni" i bukvalno me spasao sigurne smrti, koja je trebala da nastupui za 1-2h, vec je krenulo, kod mene, kompletno oduzimanje tela/
e...TO se dogodilo i Voji.

Moje saucesce porodici.
Neka mu je laka zemlja.
Pocivaj u miru.

Strašno šta čujem, Vojina porocica treba da istraje i da tuži te doktore koji su krivi za njegovu smrt. Dok u Srbiji doktor ne završi u zatvoru ništa nije urađeno !!! Besan sam !!!

Ne znam sto se krije to sto se Voji dogodilo, ubili su ga doktori nestrucnim i nemarnim ponasanjem, eto to se dogodilo.
I uopste nije OFF, vec je itekako ON, IDENTICNU sudbinu sam mogao i sam doziveti, i da nije bilo dr. Canovica, sad bi bio ko zna gde, ovde sigurno ne.
/i meni nisu mogli da postave dijagnozu za puknuto slepo crevo, ceo dan su me vozali po KBC KG, da bi tek dezurni Canovic uvece oko 22:00 reko "ovi nisu normalni" i bukvalno me spasao sigurne smrti, koja je trebala da nastupui za 1-2h, vec je krenulo, kod mene, kompletno oduzimanje tela/
e...TO se dogodilo i Voji.

Majku im :cuss: Pa to bi trebalo studenti medicine da znaju da diagnostifikuju :trust:

neka pociva u miru

Ja ne mogu da verujem i da se 2013-te prave ovakve greske. Daleke 1980-te godine meni je odprilike u 18h uvece puklo slepo crevo a operisali su me tek sutra dan oko 12 popodne u tadasnjem Svetozarevu (Jagodina). Jedva sam ziv ostao. Operisao me je cuveni Dr Marjanovic koji i dan danas radi i koji je skoro operisao jednog mog prijatelja. Lekari inace nisu uopste sumnjali na slepo crevo. Tada sam imao samo 3 godine.
Voju nisam poznavao licno ali sam citao SK dosta dugo i uz njega naucio dosta toga.
Pocivaj u miru.

SK kupujem od 99'e.
Pocivaj u miru Vojo

Нек му је лака земља.
Са модераторима сам углавном био у неразумевању не сећам се дал и са њим. Стварно грота да тако заврши живот

Poznavao sam Voju tačno dvadeset godina, bili smo kolege. Nema tu šta mnogo da se priča, bio je sjajan čovek, uvek nasmejan. Drago mi je da je na sahrani bilo puno prijatelja, kolega i svih koji su ga poznavali. Počivaj u miru!

P.S. A lekarima u Urgentnom, svaka čast, nadam se će tako opsluživati i svoju rodbinu kada im dođe na sto.

Mislim da bi za ovako nesto trebala da se napravi neka vrsta peticije,
ili nesto drugo,da se doticni lekari debelo debelo kazne,ovakve stvari nebi trebalo da ostanu nekaznjene....

Нека му је лака црна земља и нек почива у миру :(

Nazad
Vrh Dno