Šta je novo?

Inžinjer Siemensa dobio otkaz - zbog foruma

SuperStaljin

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2006
Poena
319
Zamerio se moderatoru koji je marljivo prikupljao sve njegove poruke

"Zamerio se moderatoru koji je marljivo prikupljao sve njegove poruke te ih prosledio "Milanovoj" firmi."

'Zakačio sam se za diskusiju oko nogometa i počela je upotreba ružnih riječi. Dotičnog diskusanta sam vrijeđao. Nakon što je postao moderator tog foruma, došla mi je i privatno njegova poruka da on skuplja sve moje uvrede i ako ne prestanem s njima on će ih proslijediti mojoj firmi', ispričao je za Novu TV 33-godišnji inžinjer koji je želio ostati anoniman.

Da sam na "Milanovom" mestu potražio bih i pronašao bih moderatora. :-devil-:

A nazalost moderator zivi u USA, i retko kada dolazi u njihovu lepu tako da ce doticnog tesko naci.A i covek ne zeli da ga trazi, barem je tako rekao na forumu gde se sve to izdesavalo.

BTW Ovo vam dakle znaci da se ne kacite sa administracijom foruma, jer je ona uvek u pravu :D

Poslednja izmena:
Kakve to ima veze? Nisu ga zaposlili zbog recnika nego zbog onoga sto zna da radi...

Njegova je stvar kako ce se ponashati na forumima. Problem je sto je to radio u radno vreme. Prosto :)

More da je radio ne bi ga otpustili.:D
Mogu da zamislim sad kakva je atmosfera u firmi.:S:

Kakve to ima veze? Nisu ga zaposlili zbog recnika nego zbog onoga sto zna da radi...

Ne govorim ja o recniku,retko kome je pristojan.
Govorim o karakteru tog lika,kad on mora da se posvadja
na forumu i da psuje i to sve na radnom mestu,mora da
je zesce labilan i nekarakteran lik.Zato sam se zacudio.

Ma daj. Ovi što najviše žare i pale po forumima
su najčešće povučeni i potuljeni jadničci u realnom životu.

offtopic: inzenjer a ne inzinjer

ontopic: dobio je otkaz na osnovu dokaza o zloupotrebi resursa firme

Poslednja izmena:
offtopic: inzenjer a ne inzinjer

ontopic: dobio je otkaz na osnovu dokaza o zloupotrebi resursa firme

Nije dobio otkaz vec opomenu, a sam je posle dao otkaz, a ko i ne bi kada bi se nasao u slicnoj situaciji.

Nikad neću zaboraviti... Naš lik, gastos u USA, piše na jednom domaćem forumu "Ne znate vi u Srbiji šta je rad, ja glavu ne dižem od posla, jedva stignem čašu vode da popijem, to je Amerika, radi se od jutra do sutra, nemaš minut odmora..."

A taj "prezaposleni" lik je godinama isključivo tokom radnog vremena pisao tolike količine tekstova na srpskim Internet forumima da ja ne znam ni jednog profesionalnog novinara koji za isto vreme napiše i 5% od te količine tekstova. Il' je on bio zaposlen kao "profesionalni pisač" na srpskim forumima (pošto ja stvarno nemam utisak da je imao vremena da još nešto radi od tolikog pisanja) ili on baš žestoko lupa kad priča o tom "ubijanju od posla" u Americi.

A kad je o uvredama... Taj isti lik je na jednom forumu meni na PP psovao mater (bukvalno!) a onda se - pazite sad ovo! - javno požalio na forumu da ja njemu psujem majku na PP. Skot!

Znate koliko bi mi trebalo da takvog lika naglavačke najurim iz firme? Dvoumim se da li da napišem 2 ili 3 sekunde.

P.S. Ne kaže Ivan Klajn da može i jedno i drugo.

Poslednja izmena:
Nikad neću zaboraviti... Naš lik, gastos u USA, piše na jednom domaćem forumu "Ne znate vi u Srbiji šta je rad, ja glavu ne dižem od posla, jedva stignem čašu vode da popijem, to je Amerika, radi se od jutra do sutra, nemaš minut odmora..."

A taj "prezaposleni" lik je godinama isključivo tokom radnog vremena pisao tolike količine tekstova na srpskim Internet forumima da ja ne znam ni jednog profesionalnog novinara koji za isto vreme napiše i 5% od te količine tekstova. Il' je on bio zaposlen kao "profesionalni pisač" na srpskim forumima (pošto ja stvarno nemam utisak da je imao vremena da još nešto radi od tolikog pisanja) ili on baš žestoko lupa kad priča o tom "ubijanju od posla" u Americi.

A kad je o uvredama... Taj isti lik je na jednom forumu meni na PP psovao mater (bukvalno!) a onda se - pazite sad ovo! - javno požalio na forumu da ja njemu psujem majku na PP. Skot!

Znate koliko bi mi trebalo da takvog lika naglavačke najurim iz firme? Dvoumim se da li da napišem 2 ili 3 sekunde.

P.S. Ne kaže Ivan Klajn da može i jedno i drugo.

:laugh: :laugh: :laugh:
Naucite ljudi vise,od foruma i "forumasenja" leba nema!

:laugh: :laugh: :laugh:
Naucite ljudi vise,od foruma i "forumasenja" leba nema!

Kako nema? Mnogi dobiju specijalnu priliku da se bar jednom u životu osete
kao autoriteti koje neko sluša.

:type:

Koja je poenta tvog izlaganja uopste? Ako covek voli da se svadja, njegova stvar :)
I kakve to ima veze sa odnosom prema poslu?

Poslednja izmena:
Koja je poenta tvog izlaganja uopste? Ako covek voli da se svadja, njegova stvar :)
I kakve to ima veze sa odnosom prema poslu?
Ima, jer ako je neko k r e t e n u nečemu onda je po pravilu k r e t e n i u svim drugim sferama. Ne kažem da uvek važi, ali skoro uvek. Osim toga, danas je u svetu i te kako bitno kakvom sposobnošću za komunikaciju neko raspolaže, a neko ko je k r e t e n u i dripac komunikaciji na Netu ne može biti nešto bitno različito na poslu, čak i ako glumi da jeste.

U stvari, na Netu se neverovatno dobro vidi kakav je ko u stvari... Koliko god ljudi glumatali, uvek se osećaju nekako zaštićeno "anonimnošću" i u suštini su bliži onome što zaista jesu nego u realnom životu. Pokaži mi kakav je neko na nekom forumu pa ću ti reći kakav je u stvari.

U sustini - tacno je sto kaze wiz.
Tacno je i to sto veli kutija - to sto neko psuje po nekom forumu ne znaci da ne zna dobro da obavlja posao koji ima.

E sad, druga stvar moze biti psiholosko tumacenje te osobe kao tempirane bombe koja samo ceka da se aktivira i s**** nesto na poslu, sto se i ne mora desiti. Mozda je covek bio jednostavno isfrustriran, pa mu je forum posluzio kao neka vrsta bazena za praznjenje, tj. zapisavanje (jer besika negde mora da se prazni).

Mozda je covek bio jednostavno isfrustriran, pa mu je forum posluzio kao neka vrsta bazena za praznjenje, tj. zapisavanje (jer besika negde mora da se prazni).
Toga naročito ima među tim našim gastosima... Na poslu su manji od makovog zrna a onda dođu na net da izigravaju "džekove". Pa u vreme NATO bombardovanja najveći "srpski heroji" su bili po forumima na netu, što kažu "tuđim q je lako mlatiti". Rekoh jednom "kad si takav heroj što ne dođeš ovde pa se ne pokažeš", a on će "Pa da dobijem otkaz u Kanadi? Znaš li da ne mogu sad da dobijem godišnji, nije ovo Srbija pa da odeš s posla tek tako!" U, jeeeeee... Treba mu godišnji da bi bio heroj i pobedio NATO!

Uzgred budi rečeno, za sve ove godine na Internetu naleteo sam samo na jednog Srbina koji je "napolju" koji je otvoreno rekao da prima socijalnu pomoć. Svi ostali po forumima su nobelovci, doktori nauka, prof. univerziteta, programeri... Što ne znači da nije bilo i takvih, jedan jeste bio blizak saradnik na projektu za koji je dodeljena Nobelova nagrada, ima dr-ova, ima prof. univerziteta i programera, ali zar je moguće da nema nikoga ko pere sudove? Nema nikoga ko radi kao portir ili kao taksta? Niko nije na socijali (ajdeeee, a valjda polovina Srba u Torontu su na socijali!).

Poslednja izmena od urednika:
Uzgred budi rečeno, za sve ove godine na Internetu naleteo sam samo na jednog Srbina koji je "napolju" koji je otvoreno rekao da prima socijalnu pomoć. Svi ostali po forumima su nobelovci, doktori nauka, prof. univerziteta, programeri... Što ne znači da nije bilo i takvih, jedan jeste bio blizak saradnik na projektu za koji je dodeljena Nobelova nagrada, ima dr-ova, ima prof. univerziteta i programera, ali zar je moguće da nema nikoga ko pere sudove? Nema nikoga ko radi kao portir ili kao taksta? Niko nije na socijali (ajdeeee, a valjda polovina Srba u Torontu su na socijali!).

Valjda ima neka fora u Kanadi, primaju socijalu, a istovremeno su vlasnici par stanova
koje izdaju.

wiz011, tebe angazujem za psiholoske profile :D
oceqjem uskoro temu: psiho profili

ima junaka a ima i "junaka", na to se lepo sve svede

totalno glupo...pa shta ako je vredjao nekog drugog,nema nikakve veze sa Simensoms,samo j*** ga loshe je shto je to radio za vreme radnog vremena

Meni bi smetalo da se moj službenik predstavlja bilo gde u veoma lošem svetlu, pa bilo to i na nekom forumu. Kakav utisak ostavlja firma koja zapošljava takve službenike? Konkurencija je danas velika i na svaki detalj mora da se misli. I misli se u razvijenom svetu. A on ako voli da se usvinjava neka se vrati u Srbiju (ili odakle je već) pa neka se usvinjava koliko mu je volja, ovde ga niko neće izbaciti zbog foruma.

Poslednja izmena:
mozda im je lik vec bio stao na zulj pa su ga cekali na zicer a forumsko pljuvanje je bilo samo izgovor da mu daju nogu...uostalom 50% ljudi po firmama u radno vreme surfuju ali su u stranim firmama (primer svajcarska) bar svesni da ce im to produziti radno vreme da bi zavrsili projekat ili sta vec jer se tamo placa samo produktivnost a ne blejanje na poslu.

Znajući kako i šta "naši ljudi" pišu po forumima, ako je neko preveo par rečenica mogli su samo da zaključe: "Pa ovaj je totalno lud!"

Vrh Dno