Šta je novo?

Implementacija chat room-a na sajt

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Zadnjih par meseci sam administrator foruma moje skole, i mnogo djaka bi volelo da vidi chat room na tom forumu. Posto ne poznajem dovoljno Javu, a i hoster foruma (Forumer) ne dozvoljava pristup bazama, stvarno nemam pojma sta da radim.

Znaci, chat bi trebao da ispunjava sledece:

-Zastita korisnickih imena, i mogucnost postavljanja opova (znate kakvi smo mi tinejdzeri, odmah bi varali da nema zastite usera :p )
-Relativno veliki broj chattera u isto vreme (20-ak recimo)
-Integracija na samu stranicu, bez potrebe da posetioci napustaju forum.
-Da je free
-Jednostavan copy/paste koda bez ikakvih drugih prckanja po bazama

Bukvalno sve opcije su otvorene: Flash, Java, ili nesto trece, dokle god ispunjava ove uslove. Imate li neku ideju?

tako neshto shto si ti zamislio ne postoji :) za neke forume postoji java chat plugin gde se korisnik sa istim nickom kao na forumu konektuje na odredjenu irc mrezhu i ulazi u odredjeni kanal ali nick nije registrovan kao na forumu. to mora da se posebno na mrezhi odradi. najjednostavnije reshenje i po meni najbolje jeste da napravite kanal na nekoj domacoj IRC mrezhi tipa krstarica, serbiancaffe ili ako ocete neshto manje prometno na balcan-u. ako ti je bash neophodno da mozhe direktno sa sajta da se chatuje (bez irc klijenta) lepo nadji neki java chat. kao shto sam rekao mozhe i da se implementuje u odredjene verzije foruma ali ne verujem da ti free hosteri to podrzhavaju.

Tako sam i mislio :(
Ovo sa IRC kanalom bi bilo zgodno, s tim da je potrebno da posetioci mogu da pristupaju chatu direktno, bez IRC klijenta, zato sto sam mnogima morao da objasnjavam kako da se registruju na forum. Ne daj boze da upale mIRC ili nesto slicno...

Imas li neki predlog kako sve to da odradim?

sto ne lepo ajax chat?
http://www.pcdiscs.co.uk/chat/
chat na sajtu, ko sto je covek zeleo... ajax mora zbog interakcije |>>
mada mi nije jasno kako ti hoster ne da pristup bazi ako imate forum?!?

sto se logina tice, ja bih podesio stvari tako da se koristi username od foruma (malo php-a ce trebati..)

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
sto ne lepo ajax chat?
http://www.pcdiscs.co.uk/chat/
chat na sajtu, ko sto je covek zeleo... ajax mora zbog interakcije |>>
mada mi nije jasno kako ti hoster ne da pristup bazi ako imate forum?!?

sto se logina tice, ja bih podesio stvari tako da se koristi username od foruma (malo php-a ce trebati..)

Haha, tako sam se i ja zacudio kada sam video da ne daju. Ali, definitivno ne daju. Baci pogled na www.forumer.com, tamo mi je hostovan Invison forum. Trebali smo da platimo hosting, ali skola nije htela da ga plati, tako da smo izvisili na ovom...

Ovako nesto kao Ajax ne mogu da ubacim, kao sto sam vec rekao... Potrebno mi je da mogu da uradim samo copz/paste koda, nista vise...

Nazad
Vrh Dno