Šta je novo?

Imidž fajl bez Acronis butabilnog CD-a

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Hteo sam da napravim Acronis True image butabilnim CD-om kopiju fabričke instalacije mini laptopa Acer Aspire One, međutim, laptop nema DVD. Pokušao sam to da uradim sa Acerovim recovery programom iz Windows 7 startera. Priključio sam esterni USB hard disk, ali mi je program tražio (možda ja nisam dobro razumeo) da priključim i dodatni USB fleš drajv. Akronisov recovery program je prikazivao kao da pravi imidž fajl na USB disk (oko 9GB), međutim, krajnji ishod je prazan USB fleš (od 2GB) i neki Recovery.exe fajl na USB hardu. Nigde ne vidim imidž fajl od, recimo, tih 9GB? Na lap topu ima jedna nevidljiva particija, pretpostavljam sa fabričkom rezervnom kopijom... Plašim se da nisam, možda, pokvario tu fabričku instalaciju, praveći ovu novu? U pitanju je lap top sa Švajcarskog tržišta, na koji je pri prvoj instalaciji ubačena engleska verzija W7 starter, a ne znam, ako dignem fabričku instalaciju, da li cu ponovo moci da instaliram englesku verziju... Zato sam hteo i sa Acronisom da napravim image trenutnog, engleskog W7...?

Zaboravio sam da kažem da je onaj Recovery.exe fajl na USB hard disku, svega 522Kb...

Napravi butabilni disk na flash disku, a takodje kada te pita da pravis imidz snimi ga bilo gde na hdd-u na drugoj particiji a posle prekopiraj na dovoljno veliki flash.

Nazad
Vrh Dno