Šta je novo?

Ime "dužine 0"?

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Sad ću ja kao dr.tiristor, znam da može, ali ne znam kako... :smoke:

Štos je sledeći (negde sam ga pročitao za Win95, i primenjivao, ne znam jel radi na XP, NTFS itd): napravi se shortcut i umesto da mu se da neko normalno ime otkuca se neki karakter sa ALT+neki broj sa num. tastature. Takvo ime je legitimno, ali mu je dužina nula.

Ubih se da ovaj tip pronađem, ali ne uspevam.

A evo i zašto mi treba... Kad napravim više custom toolbarova na taskbaru oni zauzimaju puno mesta, jer imaju ime (pa sve nek je i jedno slovo) plus onu malu duplu strelicu. Ako bih uspeo da napravim sa imenom dužine 0 (nula) imali bi samo strelicu.

REŠENO!

http://www.worldstart.com/tips/tips.php/1506

Doduše, ime sad jeste nevidljivo i vidi se samo strelica, ali je razmak između strelica još prilično veliki. Nemam ideju kako da ga smanjim.

Poslednja izmena:
Palo mi je to na pamet, ali sam računao da je ko zna gde... A i ne znam da li bih baš iz cuga provalio da je "no break space" ono što tražim. :d

A jedan je OK, dva nikako ne valjaju, previše mesta zauzimaju. :S: Jednostavno ne razumem zašto je toliki razmak među njima.

Poslednja izmena:
onako usput - npr alt+255 je nevidljivi karakter koji možeš koristiti za ime fajla/foldera

Hm, pitam se, da li će sa ALT+255 zauzimati manje mesta? Ne verujem, ali probaću.

Probao... Nije to to, zauzima mesta kao kad se otkuca space. Dakle, ono prvo je rešenje. No, problem je to što je MS predvideo da s leve strane takvog toolbara ostane poprilično mesta, pa kad se stave dva onda je dva puta toliko. Ukinuo sam jedan i stavio ga kao subfolder drugog. Meni je cela ova stvar trebala zbog uštede prostora ali, apsurdno, sa nevidljivim karakterom aktivno polje toolbara jeste duplo uže, ali je razmak između dugmića aktivnih programa i toolbara praktično isti kao i pre (pola milimetra tamo-amo, ako uopšte postoji, ništa ne znači)

Nazad
Vrh Dno