Šta je novo?

Imam problem

Katarina MNE

Cenjen
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poena
151
Imam MacBook ПО Mac OS X Lion 10.7.3 (11D50) i uradjene su 2 particije windows xp i macintos, macova particija je manja i ja bih da je povecam (smanjim jednu a drugu povecam). I zanima me ako uradim reinstalaciju xp (format particije) da li postoji opasnost po macovu particiju. Da li je potrebno uraditi i reinstalaciju maca i sta u tom slucaju sa svim placenim programima? Ne govorim najbolje Srpski pa se nadam da ste me razumeli. Hvala unapred na pomoci!

Ako brišeš Win ovako je najjednostavnije:
Otvori Disk Utility (/Applications/Utilities) i nađi svoj hard disk. Idi na karticu Partition i otvori je. Videćeš svoj hard disk sa dve particije, od kojih je na jednoj instaliran OSX, a na drugoj Win. Obeleži particiju na kojoj je Win i klikni na (-). Pitaće te da li si sigurna da hoćeš da ukloniš datu particiju i ti klikni da hoćeš - remove. Kad ukloniš particiju na kojoj je Win dobićeš neparticionisani prostor na hard disku. Potrebno je samo da "povučeš" svoju particiju do kraja na dole, tj. da obeležiš kako hoćeš da ti se ona poveća. Pitaće te da li hoćeš da promeniš veličinu particije, ti klikni da hoćeš, zavali se u fotelju i zavisno od popunjenosti hard diska sačekaj nekoliko desetina minuta da se operacija završi. Dobićeš jednu particiju koja će pokrivati celokupan hard disk, bez promene strukture fajlova.
Mislim da opcija sa menjanjem veličine particija sa različitim fajl sistemima (HFS+/NTFS) na istom hard disku neće da može.
Ako neko misli da može jednostavnije neka pomogne devojci, ali koliko je meni poznato jedino je ovako moguće.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno