Šta je novo?

Imam problem sa telekom iptv?

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
slika govori vise od reci

kao sto mozete videti, zvuk secka i preskace, ali se vrati u normalu cim preko daljinca promenim kanal na neki drugi i brzo vratim nazad...

i to ne zeza stalno vec s' vremena na vreme, nema nekog pravila (barem ga ja nisam uhvatio) jednostavno se nekad desi jednom u pola sata, nekad jednom dnevno, nekad ne...

tvbox je onaj kamai400 sa hdmi i scart izlazima

na adsl signalu su mi odvojili 7mbps za iptv i 4mbps za internet.. (bilo je 6mbps pa su povecali na 7mbps misleci da je zbog toga)
i dalje zeza.. sad razmisljam da li je kriv adsl wifi ruter/modem ili tvbox.. mozda bi trebalo da menjam nesto od toga..
ovi iz podrske nemaju neko resenje, kazu da je sa njihove strane sve u redu i da se obratim sluzbi za podrsku u telekomovoj radnoj jedinici za moj grad

napominjem da sad udaljen od centrale 50-ak metara i da imam prilicno dobre parametre adsl signala...
ima li neko ideju kako ovo srediti ili zna nekog ko je imao slican problem, i najvaznije, kako je isti resio?

hvala unapred :)

Koliko vidim, ovo ide preko TV karte? Jesi li probao sa "normalnim" TV-om, preko HDMI ili SCART-a?

hmmmmm.. ne... mislis da postoji razlika?

Kod mene je tv karta kworld 7131 (ili tako nešto) i posle 30-ak min počinje zvuk da kasni u odnosu na sliku. očigledno da moj jeftiniji komad hardware-a zeza priču jer kod drugara sa skupljom tv kartom (a mozda i kvalitetnijom) radi bez problema.

Edit: xWolf svakako da postoji :)

Poslednja izmena:
Nisu isti uslovi .. kod tvog drugara radi bolje možda zato što jednostavno ima bolju konekciju ili su ovi iz telekoma bolje pali parametre. .. Kako god. . imam hdmi kabal pa ću povezati tvbox na pravi tv i onda ću da testiram pa javljam rezultate. ..

Vrh Dno