Šta je novo?

Imam pitanje u vezi foruma...

Podatak koji je iznesen kao argument u diskusiji je tebi hvaljenje?
Znaci kada PIO objavi da imaju 1,2% vise penzionera u odnosu na prethodnu godinu, oni se hvale?

Inace si totalno promasio poentu mog posta, koja se zove poslovna etika, ocigledno stran pojam za neke prisutne.
Takve stvari se ne pitaju jer ti niko normalan nece odgovoriti, pogotovo ne javno.
Odakle si izvukao ekonomiju foruma, to samo ti znas.
Ali svakako nas moderaciju to uopste ne zanima niti zelimo da znamo.
Ja nisam pitao ekonomiju. 3x sam pitao po cemu se meri napredak da li po broju korisnika, postova ili necem drugom.
Ekonomija je samo tebi u glavi.
Niti me komsijine pare interesuju, nit tvoje l, niti benchove.
Ne znam odakle izvlacis zakljucke.

Mnogima u zivotu su vaznije mnoge druge stvari, zdravlje, porodica, prijatelji. Nije sve u lovi ima neshto i u ljubavi.

E sad vidim za PIO, pio napise konkretno cega ima vise. Vest ima smisla kad napises najbolji mesec ikad, mamo vise penzionera, clanova, postova, moderatora....

Ti to zvuci kao pitanje? Vidis upitnik?
Odustajem lep dan zelim. Necu se nastavljati

Hvala ti na razumevanju

ne znam sta je dobro na forumu bilo u oktobru, znam samo da i dalje krene da usporeno ucitava random (i teme i vreme) i da mi s'vremena na vreme opet trazi dozvolu za notifikacije iako uvek kliknem na never ask again
Ne samo tebi, svima. Rekoh vec, bice cim se sastavimo.

Podatak koji je iznesen kao argument u diskusiji je tebi hvaljenje?
Znaci kada PIO objavi da imaju 1,2% vise penzionera u odnosu na prethodnu godinu, oni se hvale?
Kakav je to argument ako niko ne zna sta znaci? Valjda sagovornik ili vise njih treba da razume tvoj argument da bi on uopste bio argument? Zamisli da neko napise "meni je forum opao po kvalitetu", ti pitas zbog cega, a dobijes odgovor "ja sam izneo svoj argument, da je opao po kvalitetu"? I sve to pod uslovom da ti slepo verujemo, da je po kriterijumu koji si ti odabrao, i koji neces da navedes. Tako argumenti ne funkcionisu.
Mogao si odmah da kazes da ima 1.2% vise posetilaca, ali neces, jer je groteskno. A tu ima jos jedna stvar, sto si izjavio da je direktno bolji u oktobru posle ukidanja lajkova, ne vidim korelaciju izmedju poseta i lajkova, barem ne pozitivnu. Takodje ako lajkovi u offtopic sekciji mogu tako drasticno da uticu na bilo koji kriterijum (pod uslovom da je istina), to je tek zabrinjavajuce. Ono sto vidim je da se ljudi javljaju da im izbrises account svakodnevno.

ne znam sta je dobro na forumu bilo u oktobru, znam samo da i dalje krene da usporeno ucitava random (i teme i vreme) i da mi s'vremena na vreme opet trazi dozvolu za notifikacije iako uvek kliknem na never ask again
Dobili smo svi forum wide discourage jer je to dobro za profitabilnost vlasnika foruma... or something like that.

Znaci sada lazemo, izmisljamo argumente i cak se i vlasnik spominje.
Pa necemo se tako igrati gospodo, neke granice moraju da postoje.

Za nas sa jeftinijim kartama, značenje - "discourage"

to make someone feel less confident, enthusiastic, and positive about something, or less willing to do something: The thought of how much work she had to do discouraged her.

Kako to prevodi Google

Učiniti da se neko oseća manje samopouzdano, entuzijastično i pozitivno u vezi sa nečim, ili manje voljno da nešto uradi. Pomisao na to koliko posla mora da uradi ga je obeshrabrila.

Kada bolje razmislim i meni se čini da forum postaje više "discourage", mada imamo i mi bolju reč, a to je samocenzura. U temi gde recimo kačimo slike, primetio sam, da ne može da se komentariše. Koja je suština slika bez duhovitih komentara ? Što se tiče smajlića, većina starijih članova je bila protiv toga. Ono što je zaista bitno je da nam nedostaju kvalitetne teme, koje su ne tako davno bile okusnica ovog foruma.

Evo šta je sada aktuelno

Capture.JPG

samo je jedna tema direktno vezana za računare. Ja sam svetsan da forum mora, a i treba da evoluira, ali nije loše da se malo forsiraju koreni. Duga stvar o kojoj želim da napišem par reči su vesti. Većina vesti su generički prevedene i bezlične. Zato niko i ne treba da se pita zbog čega su takvi komentari na njih. I za kraj, primetio sam da je dosta ljudi u poslednje vreme banovano, i to stariji članovi. Da li je sve to bilo neophodno ?

Da si pratio na casu kao sto nisi, procitao bi vise puta napisano da produkti, kako nazivas clanove moderacije, su jedini koji su prihvatili posao moderatora.
Niko od te stare i cenjene garde clanova sa 15+ god staza nije prihvatio da bude moderator a pozvano je preko 30 clanova. A pozvani su jer smo bili u teskom deficitu sa moderatorima, vecina starih modera je jednostavno batalila forum, niko ih nije oterao. Odavno nudim da neko preuzme moju funkciju, niko nece, cudno...

Nije čudno. Ja ne bih voleo da sam moderator, jer ne bih stizao da radim posao kvalitetno, a drugačije i ne bih radio. Današnje vreme forsira neki ultra brzi ritam, tako da sam počeo i sve manje da se viđam sa prijatelima. Odigram dnevno 1-2 partije COH 2 sa nekim retardima, poput mene ,sa kojima igram poslednjih deset godina. Modovima sva čast na trudu, a i ako naprave neku grešku - ljudi moji pa niko nije bezgrešan. Dobro je da u opšte hoće da rade.

Kakav je to argument ako niko ne zna sta znaci? Valjda sagovornik ili vise njih treba da razume tvoj argument da bi on uopste bio argument? Zamisli da neko napise "meni je forum opao po kvalitetu", ti pitas zbog cega, a dobijes odgovor "ja sam izneo svoj argument, da je opao po kvalitetu"? I sve to pod uslovom da ti slepo verujemo, da je po kriterijumu koji si ti odabrao, i koji neces da navedes. Tako argumenti ne funkcionisu.
Mogao si odmah da kazes da ima 1.2% vise posetilaca, ali neces, jer je groteskno. A tu ima jos jedna stvar, sto si izjavio da je direktno bolji u oktobru posle ukidanja lajkova, ne vidim korelaciju izmedju poseta i lajkova, barem ne pozitivnu. Takodje ako lajkovi u offtopic sekciji mogu tako drasticno da uticu na bilo koji kriterijum (pod uslovom da je istina), to je tek zabrinjavajuce. Ono sto vidim je da se ljudi javljaju da im izbrises account svakodnevno.

Dobili smo svi forum wide discourage jer je to dobro za profitabilnost vlasnika foruma... or something like that.
Znaci sada lazemo, izmisljamo argumente i cak se i vlasnik spominje.
Pa necemo se tako igrati gospodo, neke granice moraju da postoje.
Jel moze objasnjenje zasto je momak iznad popio bananu?Nije valjda zbog ovog posta?

Jedino ako se "zaigrao" sa necijim egoom ovde?🫠

Jel moze objasnjenje zasto je momak iznad popio bananu?Nije valjda zbog ovog posta?

Jedino ako se "zaigrao" sa necijim egoom ovde?🫠
Evo sada i psihologa u pokusaju...
Prvo, on nije momak vec odrastao covek koji je gurao provokaciju na finjaka, dok nije presao crvenu liniju. Odlicno je znao koja je to linija jer je odavno na forumu, saznaces i ti ako malo prelistas forum.
Drugo, da ovo ima ikakve veze sa bilo cijim egom, vase postove niko ne bi citao jer bi vec na prvu bili obrisani i vi udaljeni, sto je, slozicemo se, totalno nezrela glupost. Srecom, cela administracija je dovoljno matora ( da se tako izrazim ) da smo egoe odavno prerasli, bavimo se pametnijim stvarima.u zivotu.
I trece, vi stvarno, ali ono bas stvarno mislite da mi radimo sta hocemo i nikome ne odgovaramo za nase postupke?

@Yojimbo steta sto nije dozvoljeno, odlicna je fora :D

Hah...
Psiholog u pokusaju...
To ,prvo ,drugo ,trece...
Zatim da li je neko momak/odrastao covek/matorac(kako oslovljavas zapravo i ostatak ekipe same administracije ovde) ,me se ne tice zaista,kakve to veze zapravo ima oslovio ga ovako ili onako?(Naravno,bez ikakvog vredjanja)
Prelistavanje foruma(???) i crvenih linija iako je momak imao priliku da se juce zadnji put oglasi(post iznad,citiran u ovoj temi) i pretpostavljam da je nakon toga i "udaljen".Pa je skroz razumno i pitanje na mestu,da li je to iniciralo i dovelo do toga,sta god se pre desavalo?Jer je to sve samo ne korektno.
Pricu o Egu takodje ne bih komentarisao ,bar posle tvog odgovora direktno meni.Ako si administrator vec nekog community-a ,zelim i da te dozivim tako ,da budes i da nam dajes primer.Ne da me navodis u dalju raspravu ,posebno kad osoba zna o cemu prica..

I Da ,ne bi zeleo da ulazimo ni u kakvu dalju raspravu niti mi je uopste to bila namera,da razjasnim to pre svega.No bad blood(!!!)
Ali...i mi ostali smo takodje dovoljno matori :))) i takodje su neki od nas imali prilike da prave/vode sajtove/forume u ulozi administratora/moderatora/urednika... Pa kad god se od nas trazio odredjen zahtev/odgovor ,
Imali smo drugaciji pristup,davali iskrenije i stalozenije odgovore i prihvatali smo gresku uvek,sto bih da naglasim ;)

No dobro,covek se uci dok je ziv :)) nadam se da moj post nece biti uklonjen iz nekog razloga kao sto se zna desavati.
Svako dobro!Nemam potrebu vise da se oglasavam u ovoj temi,sve je jasno svakako.

Ljudi, kao što je više puta rečeno, niko ovde nije dužan da vama objašnjava bilo šta. Ovo je tema za pitanja u vezi foruma, i ajde da tako ostane. Mnogo postova je orbisano. Ako nastavite ovako, počeće da pršte poeni.

Zasto dobijam obavestenja za teme na koje nisam pretplacen, a za teme koje treba ne dobijam? Interesantno da sam dobio obav. za temu koja je tek otvorena (prvi post) i to u vreme nisam bio na forumu.Screenshot_2024-11-09-03-25-27-127_com.android.chrome.jpg

Proveri da li si slučajno uključio da pratiš taj pod forum.

@terzazak : možda pratiš ovog člana BL...?

Mozda mi mozete vi pomoci. Vec par dana ne dobijam push notifikacije za teme koje pratim. U podesavanjima mi stoji da su push notifikacije blokirane.
Napominjem da nisam nista dirao u oodesavanjima.

Mozda mi mozete vi pomoci. Vec par dana ne dobijam push notifikacije za teme koje pratim. U podesavanjima mi stoji da su push notifikacije blokirane.
Napominjem da nisam nista dirao u oodesavanjima.
Sve ti je ok sa nalogom, sve sistemske notifikacije su dozvoljene tj sve je isto kako si podesio jos 2022. Mozda je do browsera?

Hah...
Psiholog u pokusaju...
Psiholozi rade na polju egoizma. Posto si promasio dijagnozu, zato si u pokusaju :)

kakve to veze zapravo ima oslovio ga ovako ili onako?
Napomenuo sam o kome se radi tj da se zna o kom novou zrelosti je rec.

Jer je to sve samo ne korektno.
Pricu o Egu takodje ne bih komentarisao ,bar posle tvog odgovora direktno meni.Ako si administrator vec nekog community-a ,zelim i da te dozivim tako ,da budes i da nam dajes primer.Ne da me navodis u dalju raspravu ,posebno kad osoba zna o cemu prica..
Sve je i vise nego korektno i dajem primer. Iako sam vec dobio kritike zasto uopste ista izlazem, obrazlazem, diskutujem, zasto ne resavam po kratkom postupku itd, smatram da treba da postoji odredjena doza transparentnosti i komunikacija sa zajednicom. Ovi detaljni odgovori na tvoj post su pokusaj toga. Daleko sam od najboljeg admina i PR, ali makar pokusavam nesto.
Ali ta transparentnost nije poziv na provokacije, sarkazam, spinovanja i sl vec ako je moguce neku konstruktivnu diskusiju.
Da vidis obrisane postove iz ove teme, sto je inace uzrok Alexovog ovakvog nastupa, mozda bi drugacije pisao.
Takodje ne mozes da das nekom opasku/dijagnozu i posle da ga kritikujes za dalju raspravu.
I takodje razumemo da ljudi... nazovimo da imaju odredjenu dozu negativnosti i kratak fitilj iz razumljivih razloga, obzirom u kakvom "okruzenju" zive da se fino izrazim, ali nije ovaj forum mesto za ventilisanje niti ce rasprave sa administracijom ista promenuti. To treba negde u real life da se resava, ne ovde.

takodje su neki od nas imali prilike da prave/vode sajtove/forume u ulozi administratora/moderatora/urednika...
Neces verovati koliko nam je (ukupno svim moderima) ljudi reklo da su moderi/admini na forumima. Ponekad imamo utisak da je pola foruma sastavljen od moderatora :)
Interesantno je da niko nikada nije naveo o kojim forumima je rec.

nadam se da moj post nece biti uklonjen iz nekog razloga kao sto se zna desavati.
Napisao si normalan i kulturan post, zasto bi uklanjali?

Pa kad god se od nas trazio odredjen zahtev/odgovor ,
Imali smo drugaciji pristup,davali iskrenije i stalozenije odgovore i prihvatali smo gresku uvek,sto bih da naglasim ;)
Puno se pise na forumu na dnevnom nivou. Svakom stalozeno objasnjavati je nemoguca misija, pogotovo sto je vecina lenja da procita pravila foruma.
I stvarno je zamorno ponavljati se, zato sam rekao prelistaj forum.
A kako stvari stoje, bice jos vise posla.

Sve ti je ok sa nalogom, sve sistemske notifikacije su dozvoljene tj sve je isto kako si podesio jos 2022. Mozda je do browsera?

Psiholozi rade na polju egoizma. Posto si promasio dijagnozu, zato si u pokusaju :)

Napomenuo sam o kome se radi tj da se zna o kom novou zrelosti je rec.

Sve je i vise nego korektno i dajem primer. Iako sam vec dobio kritike zasto uopste ista izlazem, obrazlazem, diskutujem, zasto ne resavam po kratkom postupku itd, smatram da treba da postoji odredjena doza transparentnosti i komunikacija sa zajednicom. Ovi detaljni odgovori na tvoj post su pokusaj toga. Daleko sam od najboljeg admina i PR, ali makar pokusavam nesto.
Ali ta transparentnost nije poziv na provokacije, sarkazam, spinovanja i sl vec ako je moguce neku konstruktivnu diskusiju.
Da vidis obrisane postove iz ove teme, sto je inace uzrok Alexovog ovakvog nastupa, mozda bi drugacije pisao.
Takodje ne mozes da das nekom opasku/dijagnozu i posle da ga kritikujes za dalju raspravu.
I takodje razumemo da ljudi... nazovimo da imaju odredjenu dozu negativnosti i kratak fitilj iz razumljivih razloga, obzirom u kakvom "okruzenju" zive da se fino izrazim, ali nije ovaj forum mesto za ventilisanje niti ce rasprave sa administracijom ista promenuti. To treba negde u real life da se resava, ne ovde.

Neces verovati koliko nam je (ukupno svim moderima) ljudi reklo da su moderi/admini na forumima. Ponekad imamo utisak da je pola foruma sastavljen od moderatora :)
Interesantno je da niko nikada nije naveo o kojim forumima je rec.

Napisao si normalan i kulturan post, zasto bi uklanjali?

Puno se pise na forumu na dnevnom nivou. Svakom stalozeno objasnjavati je nemoguca misija, pogotovo sto je vecina lenja da procita pravila foruma.
I stvarno je zamorno ponavljati se, zato sam rekao prelistaj forum.
A kako stvari stoje, bice jos vise posla.
I na mozili isto. Vidim da mi push poruke od banaka redovno stizu.

@nstelep Stvarno ne znam, jer vidim da je aktivirano sve. Pokusacu nesto, mozda upali

Zar to ne bi bilo besplatno reklamiranje drugog foruma? 😐
Preko pm, kako su uglavnom pisali ne bi.
Ali ako bi neko napisao ja sam admin/mod na tom i tom forumu, sa tim i tim username, proverite kako se to pravilno radi - niko ne bi zamerio.

@nstelep Stvarno ne znam, jer vidim da je aktivirano sve. Pokusacu nesto, mozda upali

Preko pm, kako su uglavnom pisali ne bi.
Ali ako bi neko napisao ja sam admin/mod na tom i tom forumu, sa tim i tim username, proverite kako se to pravilno radi - niko ne bi zamerio.
Malo je offtopic, meni je nick isti a avatar jako slican, ko je na oba foruma nije problem da me prepozna.
I na mozili isto. Vidim da mi push poruke od banaka redovno stizu.
Probaj da podesavanje iskljucis i ponovo ukljucis, desava se i meni da na temama koje pratim ima poruka ali nema obavestenja, ali se posle nekog vremena vrati ili na taj nacin ili samo od sebe.

Htedoh juče da objavim oglas za gamepad i ključ za program. Zato što spadaju pod različite kategorije nisam okačio za gamepad u temi gde su programi.
Ključ je otišao članu foruma, a sada bih okačio oglas za gamepad u odgovarajućoj sekciji.
Da li me kači pravilo da moram da čekam 10 dana?

Nazad
Vrh Dno