Da ne pisem sad kilometarski post analizirajuci sve, mislim da je bespotrebno
Jeste bespotrebno jer nemas sve podatke za objektivnu analizu, tako da uzalud kilometarski postovi.
Prvo sam gundjajuci obrisao post... i onda dobismo Google izvestaj za mesec oktobar.
Naravno, ne mogu javno da delim podatke ali je iznenadjujuce pozitivna razlika u odnosu na septembar.
Onda dodam na to analizu i statistiku sa foruma... definitivno smo na pravom putu.
Naravno, nista od toga ne bi bilo moguce da vredna mod ekipa ne radi u pozadini, da nije Kutija doneo neke radikalne odluke i intervencije pre 3+ godine, da nije bilo prelaska na XenForo, da nisu udaljeni "trovaci" i spameri sa foruma, da nije konstantne borbe sa povratnicima i spam botovima, da nisu udarane restrikcije na preprodavce, da nisu poostreni neki kriterijumi, itd itd itd....
Razumemo da vam se ne svidjaju neke nase metode i/ili rezoni, naravno da nismo bezgresni (ko jeste?), ali bi bilo lepo da makar pre drvlja i kamenja malo, ali samo malo zastanete i zapitate se da li mozda ima neke osnove, neke logicke mehanike zasto se neke stvari rade kako se rade, da mozda to nije sve tako kako vam deluje "sa povrsine",bez uvida u detalje, statistiku i podatke.
Pitajte pre napada, odgovoricemo vam vrlo rado ako smo u mogucnosti.
Takodje, bez obzira na staz na forumu, niko nije iznad pravila ali opet cesto progledamo kroz prste.
Ali evo jedan klasican sablon: clan si 10+ godina, opsujes javno ili namerno ides protiv pravila ili direktiva, obrise ti se post i dobijes poene za to, i ti na to preko pm nazoves moderatora moronom pozivajuci se na svoj staz (izmedju ostalog) i posle se cudis sto si banovan, pravis novi nalog da dodatno vredjas moderaciju spominjajuci uzu familiju i nazivajuci ih fasistima, cenzurantima i slicni epiteti.
U blazim slucajevima koji su srecom mnogo cesci, samo ces negodovati na moderaciju u random temama pozivajuci se na cenzuru, subjektivnost moderatora i sl jer eto, neko nije dozvolio da bude kako si ti hteo ili zamislio.
Mislim da je komentarisanje na ovakve stvari suvisno.
Da iskoristim priliku, da se zahvalimo svim moderatorima (kada vec Peca to nije uradio do sada) koji su ulagali i ulazu ne tako malo svog slobodnog vremena u odrzavanju foruma i to iz ciste ljubavi prema istom, bez ijednog jedinog centa nadoknade.
I nadam se da cemo imati manje posla u buducnosti