Nisam siguran...
Sigurno se desilo nekima da objave svoj post a naknadno se sete da su hteli i da odgovore još nekom članu citirajući njegov tekst. Ili dok jedan član piše poširi odgovor, 2-3 člana ulete sa svojim odgovorima pa je dodavanje citata iznad teksta nekako logično.
Ako se ne želi pisati nov post sa citatom, kako to izvesti u Edit modu, tj. u onih 10 minuta koliko se ima za izmenu?
Jasno mi je kako ubaciti citat u regularni post:
Ili samo jedan deo:
Bilo da se odabere
+Citat ili
Odgovorite, nema razlike kad se unesu u polje za kucanje, tj. kad se isključi BB kod. Ako sam dobro shvatio, razlika je: dok
Odgovorite šalje tekst direktno u polje za kucanje,
+Citat se pamti kao na Clipboardu i može se dodati još citata pa se naknadno izabere i unese putem opcije
Unesite citate...
To je što se tiče regularnog posta.
Ako se menja postojeći post, opcija
Unesite citate... ne postoji:
+Citat čuva citat za nov post,
Odgovorite šalje citat direktno u nov post. Ne vidim način da se citat jednim klikom unese u post koji se menja. Mada Edit mode nije namenjen za neke velike izmene već manje "kozmetičke".
Pisao sam u prethodnom postu o načinu na koji može da se obiđe ova problematika:
Unese se ime člana, broj posta, broj člana. Ako se unese samo ime, neće biti linka do samog autora posta pa treba i broj posta da se unese. Broj člana ne pravi razliku ako se ne unese, možda ima veze sa notifikacijama... Nagađam ovde, mada to nije ni važno toliko.
Postoji zapravo i brži način da se sve to izvede, za nekih 10-ak sekundi:
- Uđe se u Edit mode i isključi se BB kod.
- Nađe se tekst ili njegov deo koji se citira i unese se u polje za kucanje novog posta.
- Isključi se i tamo BB kod i onda se taj tekst kopira u kompletu zajedno sa Quote tagovima.
- Posle se taj kopirani tekst nalepi na odgovarajuće mesto u Edit modu i uključi se BB kod opet (i naravno doda tekst/odgovor ispod citata po potrebi).
Jesam li sad jasniji ili sam ga dodatno zakomplikovao?