Šta je novo?

Imam 1700+ ... ali "A" ili "B"

NeNci

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2002
Poena
609
kupio sam nedavno CPU AMD XP 1700+
na samo procesoru pise

AXDA 1700 DUT3C RFBETA 6290021
AIPCA 0208TPAW

sada valjda bi po ovoj oznaci DUT3C trebalo da bude "B" jezgro bar sam tako procitao u nekom od postova ovde ...
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=23760

ali tabela koju sam takodje nasao ovde negde za ovaj CPU bi trebalo da prijavi valjda
da je familija 9 ... ali svi ga programi prijavljuju kao familiju 8 tj ... kao "A" jezgro ...cemu verovati ,programu wcpuid verovatno koliko je merodavno ili sam se ja nesto istripovao ... ,naravno da mi je prodavac rekao da je "B" jezgro ,moze li neko razresenje ovog manjeg problemcica

Po oznakama trebalo bi da je A revizija. Gleda se poslednje slovo petoslovne oznake u drugom redu (AIPCA). Revizjije B su obicno sa jezgrom JIUHB i JIUGB. A jaci modeli su sa jezgrima AIUGB i AIUHB. Dakle, svaki put je B na kraju. Na trzisu kod nas jos uvek ima tih A revizjija, tako da se ne treba zaletati u kupovati najjaftinje, jer cene variraju - kod nekih uvoznika su procesori skuplji, a kod drugih osetno jeftiniji i to je razlog zasto je to tako.

"Oznake na AthlonXP Thoroughbred B 133MHz FSB izgledaju ovako, na primeru XP1700+:
AXDA1700DUT3C
AIUGA 0249SPIW
pri cemu oznake znace:
A-Athlon, XDA - XP procesor 0.13 mikrona , 1700-pr, D-package type, U- 1.60V, T-maksimalna temperatura jezgra 90 C, 3-256KB L2 cache, C-266MHz FSB (2 x 133)
JIUCB-oznaka serije, 0251 – 2002. godina, 51 nedelja "

j***** ja se merio po ovome a ispade da je ovo u stvari isto "A" verzija i ako je naznaceno drugacije ,sledeci put cu se malo vise informisati....

Ja se kao autor davnozaboravljenog posta iz koga si c/p navedenu recenicu izvinjavam zbog greske koja je promakla, naime, recenica treba da izgleda ovako:

"Oznake na AthlonXP Thoroughbred B 133MHz FSB izgledaju ovako, na primeru XP1700+:
AXDA1700DUT3C
JIUCB 0251 SPIW
pri cemu oznake znace:
A-Athlon, XDA - XP procesor 0.13 mikrona , 1700-pr, D-package type, U- 1.60V, T-maksimalna temperatura jezgra 90 C, 3-256KB L2 cache, C-266MHz FSB (2 x 133)
JIUCB-oznaka serije, 0251 – 2002. godina, 51 nedelja"

Znaci, JIUCB umesto AIUGA je ispravno, kao primer B revizije T-bred jezgra.

Ceo thread koji si citao je pomalo zastareo po pitanju t-bred procesora, u medjuvremenu su se pojavili (i nestali) i t-bred B procesori xp1700+ koji rade na 1,5V.
Ja vise nemam nameru da osvezavam thread.
Pozdrav.

Ma nista zato ,naci ce on put do nekog kupca u konfiguraciji :mrgreen:

Za one koji su vec nabavili processor pa bi zeleli da saznaju koja je verzija, mozda je najzgodnije (da ne bi skidali kuler) da upotrebe neki softver.
Meni je odlican AIDA32, tacno mi je pokazao da imam tbreedA (2000+).

Cini mi se (takodje) da programi koji pokazuju CPUID (npr AMD cpuid - moze da se skine sa njihovog sajta) pokazuju (u koloni EAX) kod tbA 0x680, a kod tbB 0x681 (kod AIDA32 se to zove cpuid revision) U ovo nisam 100% siguran ali bi trebalo da je tako. Nadam se da ce me neko brzo demantovati ukoliko gresim.

Ako ce nekom da bude zanimljivo, u atachu je tabela (sa amd sajta, valjda) po kojoj moze da se odredi sta znace karakteri koji pisu na processoru (slike nisam skidao pa ih zato nema, sorry)

Sve je to lepo i krasno, ali kad pazaris 2000+ na kom pise RIRGA a navedeni programi ti pokazuju B jezgro onda se bas zapitas ko koga :hump: !

Odlicno. Na koji program mislis, aida32 ili amd cpuid.

Ovo je vrlo zanimljivo sto kazes (hvala). Ja bih, da imam screenshot-ove iz tih programa i jos i fotografiju tvog procesora (gde pise rirga) - bas (mailom) priupitao za komentare, ljude koji su napravili date programe.

Ne racunajuci to, jel` ima jos neko iskusniji za ovo komentar?!
Ili, jel ima jos neko RIRGA, koji se prijavljuje kao tbB.

Cisto mi treba materijal kojim bih mogao da kontaktiram npr. AMD

Skinuh kuler da pogledam processor i ono sto pise na njemu ( a sto sam delimicno bio propustio kad sam ga nabavio).

He - pa i moj! je RIRGA, al` se korektno prijavljuje u pomenutim programima kao tbA

Mozda se neko, u tvom slucaju, malo zavrn`o pri remarkiranju. Mašio se rukom slucajno za gomilu koja ce da bude 2400+

Bolje bi onda bilo a skinem procesor i da im ga posaljem :twisted: , posto slike bas ne verujem da bi priznali kao dokaz. A da je sampion u OC i nije, maksimalno 2,2 G na 1,9V.

To za rirgu uopste nije lose, samim tim sto je 2,2 ghz znaci da je t-bred B. Bilo ih je dosta 2000+ rirga, koji ni na default freq. nisu radili kako valja, al ti su bili 100% t-bred A

Vrh Dno