Šta je novo?

imaju li adsl provajderi neki firewall?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz :)

Elem, na beotel adsl-u sam, imam nod32 (koji gasim kad igram igrice) i skoro sam instalirao zonealarm free (koji gasim kad igram igrice)...Imam tu i tamo legalan xp sp2, redovno updateovan...takodje, aktiviran win firewall :)

Nemam nikakvih problema sa virusima i sl, nod32 mi pokazuje 0 infected...medjutim...

zone alarm kaze:

blocked instructions:

12651 instructions were blocked since install
68 have been high rated...

wtf? to su pokushaji upada ili shta...zna li neko, ima li beotel neki interni firewall, moze li mi neko upasti u rachunar i zeznuti stvar i koliko me shtiti default win firewall?

hvala u napred, odoh da gasim zone alarm pa da igram cs online :D

dovoljna ti je zastita ako ne koristis /ip kod beotela

koristim /ip :( ne radi mi outlook kad ne koristim /ip :( hvala!

XP-ov firewall zanemari, i ne racunaj ga kao zastitu. Posto si vec rekao da redovno vrsis update windows-a i aplikacija, sledeca stvar koju treba da uradis je da koristis account koji ce biti u user grupi, jos malo doteras polisu, instaliras programe i ostale neophodne stvari koriscenjem run-as alata, i bices sasvim dobro zasticen i bez AV programa i firewalla. Ukoliko ipak koristis javnu adresu za izlaz na Internet, pored ovoga sto sam naveo, ostavi da radi i NOD32 + neki FW program, i bices zasticen od raznih hakera koji hoce da ti ukradu slike iz My Pictures foldera...

p.s eh, da. Daj nam malo detaljnije, sta ti blokira ZA (par ovih sto spadaju u grupu od 68 high rated)

Pozdrav.
I

pa nemam pojma...pishe mi da je inbound protection blokirao toliko i toliko hiljada bla bla bla :)

nije meni problem da drzim non stop aktivan zone alarm, ali ne mogu da igram cs dok je ukljuchen...lag mi je boleshtona...nod32 mi ne smeta ni malo. postoji li neki dobar mali firewall koji ce biti samo firewall? :)

Outpost + ima neki rezim kada su u pitanju igre, ne ometa full screen i sta ja znam sta jos rekonfigurise.
Nemoj da mislis da je sve to bas napad. Mozda je neki scanning u koji si i ti zapao. Recimo meni firewall pobrljavi i brojke se nenormalno dignu kada odem na MiniClip :d.

Vrh Dno