Šta je novo?

Image fajl za floppy?

ja

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
609
Imam neki Gericom laptop i skinuo sam novi bios koji je oblika nesto.img
Negde ovde sam procitao da je to image za floppy?!?! Kako to uopste snimiti na floppy? Fajl je veliki 1.40MB a floppy je 1.38MB?

To je "slika" kompletnog sadrzaja flopija.
Mozesh pomochu "Floppy image" programa da ga "snimish " na flopy i imash isti flopi kao originalni, od koga je pravljena ta "slika".

Poslednja izmena:
А ако имаш било коју Линукс дистрибуцију, на њој обично дође програм по имену Rawrite(win) који служи истој ствари...

Stvarno sam svasta ocekivao ali da nekom padne na pamet da pravi image fajl za floppy u sred 2005 godine!? Laptop ni nema floppy... svasta od Gericom-a.

Hvala za program uspelo je jos samo da se Gericom i ja dogovorimo kako se ovo flashuje...

Da, to je super softver, već dugo ga koristim. Tako na hard disku čuvam sve floppy diskete, pogotovu butabilne. Ja imidže pravim u .exe formi - razlog: self-extracting, tj računar na kome želiš da raspakuješ ne mora da ima sam softver instaliran - plus što prilikom kreiranja exe fajla za imidž možeš napraviti malo i*iot-proof uputsvo.

P.S. Jel vam se desilo da vam prijatelj zatraži, recimo, Win98 startup disketu, da pošaljete mailom?

ja je napisao(la):
Imam neki Gericom laptop i skinuo sam novi bios koji je oblika nesto.img
Negde ovde sam procitao da je to image za floppy?!?! Kako to uopste snimiti na floppy? Fajl je veliki 1.40MB a floppy je 1.38MB?

probaj sa maxformat:

http://www.alkonost.com/maxformat/

formatiraj floppy na 1.68 ili 1.72MB, verzija je trial, tako da neces moci butabilnu disketu da napravis, ali to mozes posle i sa windowsovim format-om, format a: /q /s i onda prekopiras sta vec zelis na floppy.

Poslednja izmena:
ili cuveni winimage

ja je napisao(la):
Stvarno sam svasta ocekivao ali da nekom padne na pamet da pravi image fajl za floppy u sred 2005 godine!? Laptop ni nema floppy... svasta od Gericom-a.

Postoje externi USB floppy diskovi. ,)

naravno eksternih floppy ima ekstra cenu!!!

Nazad
Vrh Dno