Šta je novo?

Image bez nepotrebnih fajlova?

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Dakle, hocu da mi Ghost napravi image particije sa OS (XP), ali bez pagefile.sys (382 MB) i hiberfil.sys (256MB). Ovo bi mi dosta smanjilo velicinu image-a.

Pagefile.sys mogu staviti na neku drugu particiju, ali sta da radim sa hiberfil.sys - om (Hibernate mi je potreban i ne zelem da ga iskljucujem iz Power Optionsa - tada bih se oslobodio doticnog fajla).

BOOK je napisao(la):
Dakle, hocu da mi Ghost napravi image particije sa OS (XP), ali bez pagefile.sys (382 MB) i hiberfil.sys (256MB). Ovo bi mi dosta smanjilo velicinu image-a.

Pagefile.sys mogu staviti na neku drugu particiju, ali sta da radim sa hiberfil.sys - om (Hibernate mi je potreban i ne zelem da ga iskljucujem iz Power Optionsa - tada bih se oslobodio doticnog fajla).

Mora da ga napravi kada ga radi iz prve, ali cim ga napravi ti udjes u Ghost Explorer i obrises doticne fajlove.

Osim ako snimam na CD-ove direktno :(

o tome je delimir već pisao.. dakle prvo disejbluješ hibernaciju i tako ćeš izgubiti hiberfil.sys, onda start/run pa tu otkucaš sfc /purgecache i to ti obriše nešto nepotrebnih fajlova iz win direktorijuma, manuelno obrišeš driver cache iz win direktorijuma e onda resetuješ comp u dos (ako je fat32) i pooću naredbe deltree c: izbrišeš i pagefile.sys i onda samo napraviš imidž i to ti je ukratko to:D

Nazad
Vrh Dno