Šta je novo?

Imac problem sa vertikalnom linijom

pripjat

Poštovan
Učlanjen(a)
14.04.2019
Poena
65
Pozdrav svima,
imam problem sa dijagnostikovanjem kvara na imac-u jer ih skoro nisam nikad radio.
Model imac-a je 27' mid 2010 EMC2390, problem je sledeci:
Pojavile su se vertikalne linije EE5F579E-55B5-4931-91AE-7E53E26D69FE.jpeg
Prvo sto mi je palo na pamet je bila graficka karta koja je inace boljka imac-ova iz ovog perioda pa sam HD 5750 zamijenio sa drugom grafickom HD5670 i problem je ostao isti.

Posle ovog shvatio sam da mozda nije graficka, vec da je display ali, kada sam oborio imac na pod linije su se pretvorile u gliceve:https://streamable.com/smvd7w i posle nekog vremena prakticno nestale:FE13EE45-5FA0-4A02-ABC8-F7C0E1D36F7E.jpeg
No kako sam ga vratio u uspravni polozaj, i linije su se vratile u vidu gliceva.

Stvarno mi nije jasno sta pravi problem, da li da ispecem graficku pa da probam ponovo, ili je do displeja ili do kabla stvarno ne znam.

Pozdrav svima,
imam problem sa dijagnostikovanjem kvara na imac-u jer ih skoro nisam nikad radio.
Model imac-a je 27' mid 2010 EMC2390, problem je sledeci:
Pojavile su se vertikalne linije Pogledajte prilog 321408
Prvo sto mi je palo na pamet je bila graficka karta koja je inace boljka imac-ova iz ovog perioda pa sam HD 5750 zamijenio sa drugom grafickom HD5670 i problem je ostao isti.

Posle ovog shvatio sam da mozda nije graficka, vec da je display ali, kada sam oborio imac na pod linije su se pretvorile u gliceve:https://streamable.com/smvd7w i posle nekog vremena prakticno nestale:Pogledajte prilog 321409
No kako sam ga vratio u uspravni polozaj, i linije su se vratile u vidu gliceva.

Stvarno mi nije jasno sta pravi problem, da li da ispecem graficku pa da probam ponovo, ili je do displeja ili do kabla stvarno ne znam.
Sa obzirom da mu polozaj menja sliku, meni lici na kabl. Ne znam kakve bi veze imala graficka i to obe da daju iste simptome.

Nije do grafike, flet kabl displeja (panela i ploče) gubi kontakt. Sa obzirom da je to iMac, očekuj dooobru cenu popravke. Nekada taj problem može da se sredi, nekada ne (zavisi sve od situacije do situacije). Možeš sam da ga otvaraš i čačkaš, ali kao i uvek, radiš na sopstvenu odgovornost. Guglaj nešto po yt-u tipa "vertical lines display" i slično da vidiš o čemu se radi.

Upravu ste bili, kabl je pravio problem.

Nazad
Vrh Dno