Šta je novo?

iMac monitor ekvivalent?

frenchie

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2002
Poena
620
sinoc sam kod prijatelja radio na iMac racunaru gde sam se odusevio kvalitetom prikaza...nekom dubinom koju skoro nisam video na nekom monitoru.
koji su to monitori koji imaju isti ili slican kvalitet slike bez obzira na velicinu dijagonale?

hvala!

Ako je noviji iMac, to je IPS monitor, mada ne mozes da kupis najjeftiniji IPS i da ocekujes to isto, iMacovi imaju najbolje monitore koji se mogu kupiti.

АјМекови имају ИПС панеле још од 2006 ако не и раније...

Најјефтинији ИПС ти је oвај Делов.

Poslednja izmena od urednika:
Koje su prednosti i mane IPS u odnosu na tft monitore?

Da li ima negde review sa cenama i komentarima IPS monitora?

puno hvala, malo sam pogledao po instrukcijama i zaista za pristojene novce moze da se nadje dell....
prednosti i mane....tehnicki ne bih znao...ali kad je kvalitet slike u pitanju onda je razlika po meni spektakularna.
pre svega ima smisla ako se neko bavi grafikom, fotografijom....dobija se neka kao sto sam rekao dubina.
meni je bilo interesantno sto 2D slike sa google earth-a skoro da dobijaju trecu dimenziju. fotografije veci stepen plasticnosti ako je to pravi izraz.
na netu ima dosta sajdova koje se bave komparativnom analizom...ali po meni treba videti.

@Civi pa imas da kupis samo monitor bez kompa.... doduse samo 27inci

ne kapiram sta si hteo da kazes odnosi se na driverovu recenicu "iMacovi imaju najbolje monitore koji se mogu kupiti"

apple ugrađuje jako dobre monitore u svoje kompjutere, ali smatram da nisu najbolji na svetu. stvarno će čovek pomisliti od drivera da je troll ako ovako nastavi...

Posto ste ochigledno veliki poznavaoci i time se bavite, kazite mi koji je to komercijalni monitor bolji od Cinema Displaya, a onda mi kazite drugu stvar, ko ovde ima taj monitor ?

Vama je Amoled bolji od Retine, dalje nema shta da prichamo...

Poslednja izmena:
Posto ste ochigledno veliki poznavaoci i time se bavite, kazite mi koji je to komercijalni monitor bolji od Cinema Displaya, a onda mi kazite drugu stvar, ko ovde ima taj monitor ?

Vama je Amoled bolji od Retine, dalje nema shta da prichamo...

display nije antiglare i kosta 1250 evra + 30 za DVI konvertor! i tu prestaje svaka rasprava !

Ako cemo tako da pricamo, onda sigurno ima neki monitor od 10k evra koji je bolji i od Eiza ?

Ja mislim da ovde prichamo o nama dostupnim monitorima koji se koriste u kuci ili za "small business", i tu boljeg od iMaca/Cinema Displaya nema...

Dell U2711 je bogami bolji, do duše nije mnogo ni jeftiniji, tek nekih 200 evra. Ima ga drugar koji se bavi i obradom fotografija, prosto neverovatan nivo crne i savršena uniformnost osvetljenja. Gledao sam na poslu i neke LaCie modele koji su strašni, ali to je ipak 3k+ evra.

Ok su IPS monitori, ali to je ipak za profi upotrebu. Za novac koliko košta IPS panel čovek može uzeti TFT monitor toliko veliki da ga koristi umesto tapeta. :D

Poslednja izmena:
Ako cemo tako da pricamo, onda sigurno ima neki monitor od 10k evra koji je bolji i od Eiza ?

Ja mislim da ovde prichamo o nama dostupnim monitorima koji se koriste u kuci ili za "small business", i tu boljeg od iMaca/Cinema Displaya nema...

ima mnogo boljih monitora od doticnih koji i ne vaze za preterano referentne ako se trazi kvalitet, jesu mnogoo bolji od tn djubra koji se valja al da su "najbolji" je u najmanju ruku jako smesno

Ajmo bez "lupetaš", "glup si" i sličnog. Ako ne možete normalno da komunicirate, nećete komunicirati uopšte, bar ne ovde.

A el moze i bez "apple" je najbolji i tacka, nema veze sto to nema nikakvog realnog argumenta , od ucesnika ovog foruma ipak ocekujem da stoje iza tvrdnji koje "prosipaju" bez ikakvog osnova....

A el moze i bez "apple" je najbolji i tacka, nema veze sto to nema nikakvog realnog argumenta

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ko na takvu izjavu odgovori sa "lupetaš" neće da dokaže da sagovornik nije u pravu, nego da on sam ne zna da se ponaša. Svako nek kaže šta ima, a to ko je glup, to će svako za sebe da odluči.

Poslednja izmena:
pa ne kapiram..ko je kome rekao da je glup ili nesto slicno? ja sam rekao da je driver poznat sa svoj izjavama...apple je najnaj, ostale je djubre i ti fazoni..cekaj..zbog toga si mi obrisao komentar nickname?

Dva moda su ovde brisala postove, ne znam da li sam ja baš tvoj brisao. Inače vidi se da sam neke editovao, brisao sam "lupaš" i slične delove postova. Valjda će se trud isplatiti pa da nastavimo normalno da diskutujemo o PC MONITORIMA, bez obzira što se ovde ljudi ne slažu da li je Apple ovakav ili onakav.

Vrh Dno