Šta je novo?

iMac i Windows out of the box?

gile23

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poena
360
Tetka hoce da kupi iMac 21.5" (ili neki drugi all in one), medjutim njoj OS X ne odgovara jer je navikla na Windows i na poslu koristi Windows. Posto na apple.com postoji tutorial kako se instalira Windows, pri cemu je taj tutorial izbacio sam Apple, da li postoji sansa da joj u Apple store-u instaliraju full windows na iMac-u prvog dana kupovine iMac-a, naravno ona da donese disk, sta vec?

Unapred zahvalan!

Mislim da ce morati sama da instalira Windows jer koliko vidim u iStore-u to ne rade za klijente (bas su zato i dali detaljno uputstvo)...
Najbolje da pozove sam iStore i pita...

A zasto kuku lele iMac pa na njega Windows? Ima prelepih HP / Lenovo AIO, ili ako hoce 3 godine garancije ThinkCentre AIO i sve u klasi cena od 1000 eur.

Jedini smisao iMac masine je bas OSX...

A zasto kuku lele iMac pa na njega Windows?
Verovatno je gospođa pala na iMac dizajn, ***a:)
Moj predlog je da ako baš hoće iMac instalira Win preko boot camp-a i paralelno može da koristi oba OS-a, pa da se polako privikava i uči OSX.

Arhitetka, logicno je da ce pasti na dizajn, jos ako se doda hype oko Apple proizvoda,... The Verge je uradio uporedni test veceg broja AIO uredjaja, nijedan uredjaj ne nudi bas sve kao iMac, svi imaju touch sto vecini ne treba, a zbog toga im je zakinuto na drugim mestima (cena, konfiguracija, zvucnici, dizajn - debljina uredjaja itd.), jednostavno iMac je najkompletniji AIO uredjaj na trzistu.

Sve u svemu Hvala na informacijama, izgleda da ce se ipak naviknuti na OS X.

Poslednja izmena:
Ako je arhitekta nema razloga da brine, sve što ima na Win-u ima i na OSX-u.
A i sama arhitektura GUI OSX-a uopšte nije nešto dijametralno različita u odnosu na GUI Win-a - čak je koliko vidim Win 8 više OS-oliki, nego Win-oliki;)
Navićiće ti se tetka za tren oka, nema razloga da brine.

Ako je arhitekta nema razloga da brine, sve što ima na Win-u ima i na OSX-u.
A i sama arhitektura GUI OSX-a uopšte nije nešto dijametralno različita u odnosu na GUI Win-a - čak je koliko vidim Win 8 više OS-oliki, nego Win-oliki;)
Navićiće ti se tetka za tren oka, nema razloga da brine.

To je zavrsila, radila par godina i posle pocela da radi u osiguranju gde su vece pare :), posto je faks zavrsila kada je Apple nastajao upotreba racunara pri crtanju joj je strana, pa ako joj sta treba to radi rucno. Taj iMac bi joj sluzio za fotografije, mail i internet, navicice se valjda.

Navići će se 100%.
Ja sam konkretno prešao sa PC-a na Mac negde oko 2005. i to baš zbog fotografije, pošto je tada Apple imao Aperture (ima ga i sada), a za Win nije postojao ni približno dobar softver za fotografe. Photoshop mi je bio preglomazan i samo mi je smetao, pa kada sam otkrio Aperture nisam razmišljao ni 5 minuta (kasnije je Adobe konačno izbacio lightroom za fotografe, ali sam ja već migrirao i nije mi se vraćalo). I navikao sam se na OSX bez ikakvih problema, toliko da sam i OS zavoleo više od Win-a, nekako mi je logičniji.
Danas apolutno ne vidim razlog da se vratim na PC, sve što mi treba imam u OSX okruženju.

Instalirace joj u bilo kojoj prodavnici kod nas ako ljubazno pita i dodje sa original diskom.. I ako nema ambiciju da se prilagodjava OS X-u moze da ostave samo sa win-om.. (Sto je steta)

Nazad
Vrh Dno