Šta je novo?

iMac Desktop?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Pozdrav svima,

javljam se u ime drugara koji je dobio kao kompenzaciju Mac Desktop racunar sa (kako on kaze) mac os x snow leopard operativnim sistemom. E sad, problem, racunar je bio na nemackom jeziku, on je probao nesto da namesti i nije uspeo, na kraju je naisao na neki "how-to" da resetuje account i da krene setup od pocetka, to jest da ga pita za regionalna setovanja, jezik, keyboard layout itd...naravno nesto je zeznuo i kao rezultat ima beskonacnu petlju, to jest spinner koji se okrece ispod apple loga i nista drugo...znaci ne moze da podigne sistem.

...dakle ono sto mene zanima jeste, dali moze nekako da se sredi ovo (nema instalacioni disk!) da se kreira novi user ako ga je "ubio" ili sta vec, kao i da li moze na ovu masinu da se instalira Ubuntu ili Win 7. Hvala svima u napred na odgovoru...e da dodao sam sliku cisto da znate o kojoj masini govorim...

Prilozi

• mac.jpg
    mac.jpg
    121.1 KB · Pregleda: 125
Neka skine neku verziju Leoparda i neka instalira i da bude miran.
Instaliranje Wina ili Linuxa na Mac masini je za mene prava blasfemija i uzasavam se same pomisli na to da imas Mac racunar sa instaliranim M$.
freaked.gif

Ma pitam ono sto njega zanima :)...kontam da je vise mislio na to kao neku prelaznu varijantu, posto nema Mac CD a nemam ni ja...

Toga bar ima tamo gde svega ima ;) tako da nema ni potrebe za nekom prelaznom verzijom.
Instalira leoparda odmah i ne misli vise o tome.

Evo sad gledam u single user modu sta je radio, obrisao je pored AppleSetupDone direktorijuma i Users direktorijum :), jel moze neki hint kako da mu kreiram novi Users direktorijum iz komandne linije...?

Neko...bilo ko...? Da li ovo moze da se resi bez instalacionog CD-a, cisto da znam da li da pokusavam i dalje ili da probam da nadjem CD negde pa instal..?

jezik za OS i aplikacije se menja tako sto se u system preference > international u listi na prvo mesto stavi zeljeni jezik (lista sluzi zbog apliakcija - ukoliko aplikacije ne podrzava prvi jezik na listi koristice sledeci na spisku...).

nakon promene u internetional listi potrebno je uraditi logoff/login da bi se promenio jezik u OSu.

posto je tvoj drugar vec napravio haos u OSu, dodji po disk... cu

Super druze :), gde tacno da dodjem Stara Pazova nije bas mala :D?

Jel ste vas dvojica chuli za (Boratov glas) "internets" ? :)

Imam i ja da ti dam Leoparda, a bliže sam od Milana:)
Gre'ta na tog lepotana da staviš Win.

@driver

nasao sam ja torrent na par mesta na netu, ali se vuklja ko blesavo, ako nastavi ovim tempom bice gotov download negde sledeceg meseca...

@RingeRaja

ja sam u novim banovcima tako da mi isto do pazove ili do bg, samo da dodjem do leoparda nekako :)...gde si ti u BG?

Kanarevo Brdo.
Bliži ti je ipak Milan:D, ali ako hoćeš slobodno svrati, dobičeš "Sneška".

na centru stare pazove, zivim 50m od semafora :D

mislim da sam ti poslao i broj mob. juce na email...

Hvala svima na savetima i na ponudjenoj pomoci :), skinuo sam MAC OS X i narezao, zatim i instalirao novi sistem, tako da je ovo reseno :)

Nazad
Vrh Dno