Šta je novo?

Ima/ nema PF???? ZONA SUMRAKA!

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Elem, uzeo sam 32GB rama i posadio u njivu :)
i ukinuo PF na SVIM drajvovima.... i opet se pojavljuje u TM?
verovatno se upisuje sam u RAM?
nista mi nije jasno....
ZBIR = PF /13.2gb/ + RAM /cca 5 x 2.5GB/ NE SLAZE SE SA ISKORISCENOM MEMORIJOM????

ako vam je uopste ovo jasno sta sam hteo da pitam...
meni jeste....al vama ne znam :p
....
proveravao sam po HDDovima nigde nema da je upisao zelene filove
takodje i u system setings sve je lepo "NO PAGEFILE" stoji chekirano...
24481079.gif

78641428.gif

Poslednja izmena:
Mapira memoriju u RAM umesto na hdd, mora negde da drzi rezervu za sam operativni system. Ostavi mu nesto za pagefile.sys, jedno 2 giga aako nisi bas toliko zedan mesta na HDD.

ok, al jesi sabro kol rama koja se pojavljuje u TM kod zauzetih procesa i ram koji je dodeljen PF?
taj zbir prelazi skoro pa ukupni RAM a cak i kad se sabare ima manjka viska rama i to I0GB :O
pogledaj jos jednom... a sto se tice PF moze i ladno bez njega, zasad, nista ne puca itd.....sve radi OK

nemoguce da niko ovo ne zna da objasni? :(
:O

Vidi na C: particiji dali ima ˝pagefile.sys˝, naravno sa uključenom opcijom da se vide sistemski i sakriveni fajlovi. Ako ima znači da nije isključeno. Ako je stvarno isključeno windows mora da drži neku memoriju rezervisanu za sistem pa ih stavlja u zaštićeni deo memorije, koji se upotrebljava u svakom slučaju, na disk piše samo ako je nije dovoljno. Neznam zašto de brineš ako imaš dovolno mesta na disku. Imaš puno memorije pa verovatno neće ni pisati ništa po njemu.
Ako ti baš toliko smeta smanji pagefile na jedno 4 GB jer neki programi ( Corel Draw npr, ) baš traže da se ima.

Poslednja izmena od urednika:
ma mnogo mi bolje sve radi sad kad je ugasen, ako pocne da pise ode sve u PM.... izgleda da ga nema uopste, a ovo sto se pojavljuje u Task Manageru je kao neki "bug"....? XP x64?
mozda na win 7/8 toga nece biti?
svejedno hvala ti!

Nema na čemu ali 7mica i 8mica isto tako rade. Kernel sedi u zaštićenom delu memorije, pa sad bilo to u RAMu ili na hdd njemu svejedno, Neko ubrzanje se dobija ako je kernel samo u memoriji ali ako je ima dovoljno ne Page-uje se na hdd tako da to nema veze. Ako je pagefile recimo 4 GB jo je samo rezervisan prostor, ne znači da win upisuje tu nešto svo vreme. Sa 8 GB memorije nisam video nikakve performance drop zbog toga.

Vrh Dno