Šta je novo?

Ima li smisla ovaj upgrade...

srkee

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
304
Pozdrav,

Imam u planu da uradim mali upgrade na postojecoj masini, pa mi treba par saveta oko toga. Racunar najvise koristim za 3D Max, naravno tu uvek ima photoshop-a i mnogih drugih stvari, ali pretezno mi je vazan 3D.

Trenutno imam AMD3800+ X2, Asus M2N-E, 4x1Gb Kingston 667MHz, Asus 7600GS Silent 512, Chieftec LBX + 400W napajanje.
Hteo sam da uradim sledecu stvar, da zamenim samo procesor za 5000+ Black Edition ne bi li mozda dobio jos koji sekund brzi rendering :) (posto ce ova masina od sada samo za to sluziti). Uzeo bih jos drugi cooler CM TX2 i drugo napajanje TT Toughpower 600W i eventualno memoriju na 800MHz ukoliko ima potrebe.
Naravno, uz Black edition ide i najvaznije pitanje, da li ce Asus m2n-e dozvoliti neki pristojniji OC (naravno i 667 memorija), dizanjem samo mnozioca (ili sta vec treba da se uradi).

Dakle, pitanje je, da li bih zamenom za 5000+BE dobio nesto?

tnx

Ok, super... ali to nije bilo moje pitanje. Ali ajd da ti odgovorim...
Ta masina bi iskljucivo sluzila za rendering, znaci potrebna je procesorska snaga i memorija, grafika nema puno veze sa tim. Zato sam pitao za 5000+BE. To je jedno.
Drugo. Imam "main" masinu na kojoj radim, sa quad-om, 8gb rama, 8800gt sa 1Gb i jos ponesto, tako da mi upgrade na temu grafike nije potreban.

Anyway, hvala na odgovoru...

Na prvi deo tvoje poruke, sa ovom rečenicom obratio sam najviše pažnju:

Racunar najvise koristim za 3D Max, naravno tu uvek ima photoshop-a i mnogih drugih stvari, ali pretezno mi je vazan 3D.

Nisam želeo da ti predložim da svoju 7600GS zameniš 2600XT, hteo sam da to zaključiš.

Znaš da bi viši radni takt procesora i više (brže) memorije samo doprinelo povećanju brzine rada računara. ;)

To je ujedno i odgovor na poslednje pitanje u tvojoj prvoj poruci.

U pravu si, taj deo recenice te je uputio na taj odgovor.
Zapravo jedan deo posta sam kopirao sa nekog drugog foruma gde je bilo jos jedno pitanje (pa otuda i ta recenica), pa je ostala ta pocetna recenica koju nisam ni primetio...

sorry... :)

srkee je napisao(la):
Hteo sam da uradim sledecu stvar, da zamenim samo procesor za 5000+ Black Edition ne bi li mozda dobio jos koji sekund brzi rendering (posto ce ova masina od sada samo za to sluziti)

Za rendering uzmi Intela... Chak ce i overclockovan E2140 ( 3.0GHz ) bolje odraditi posao od bilo kog AMD-a X2 ( to valjda i sam znash )...
Jedina mana ovog je shto morash da menjash plochu...

P.S.: Ovo je trebalo da ide u podforum "Shta da qpim"

:wave:

Neko vreme sam koristio tu plochu sa athlonom 5000 i geilom 2*1gb ultra.Pre toga sam koristio 4000+ na istoj masini.Meni se licno upgrade isplatio.Radio sam u Photoshopu i Indesign-u.Da rezimiramo ,pazari ti taj cpu i navali :type:

Vrh Dno