Šta je novo?

Ima li smisla OC r9 380 sa fx6300?

Vlada1911

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2011
Poena
170
Obzirom da dosta ljudi misli da je fx6300 bottleneck za r9 380, ima li smisla klokovati grafiku? Procesor drzim na 4.4 ako to nešto znači. Karta je strix 2gb.

Ja imam 7950 boost, sto je u principu skoro isto kao r9 380. Procesor drzim na 4.3ghz a graficku nisam overklokovao jer u mnogim igrama GPU usage mi nije na 100% pa samim tim I OC graficke gubi svrhu.

Има смисла и 6300 није уско грло за ту карту.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Probacu malo da je kloknem. Jos nisam zalazio u to, pa moram malo da citam. Koji je najbolji software za ove karte?

Свеједно, нпр. мени је најбољи MSI Afterburner.

Има смисла и 6300 није уско грло за ту карту.

Bogami jeste, u GTA V I Fallout 4 mi se GPU usage obicno krece izmedju 70-80%, ako to nije usko grlo, onda ne znam sta je.

A процесор закуцан на 100%?
Видео сам да 6300 без проблема ради са gtx970, тако да стварно не знам шта би код тебе био проблем, па да не може искористити 7950...

Obično ne gledam toliko framerate, dok god mi igra ide tečno. Tek pre neki dan sam instalirao fraps. Jedine igre gde primećujem seckanje do sada su bile Crysis 3 i AC Syndicate koja je težak krš što se optimizacije tiče. Koristim lc cc120 za hlađenje i margina mi pri stres testovima u AOD-u nije išla ispod 30 stepeni. Čini mi se da bih opušteno preko zime mogao da teram procesor na 4,6 ako ne i više. Gledam da uzmem 3x F14, ali sam temperaturama svakako zadovoljan, nego više zbog buke.
Za OC GPU-a pitam jer volim da vidim koliko može, više nego što mi je stvarno potrebno.
E,sada, ne znam da li bih većim OC-jem CPU-a osetio veći FPS boost nego OC-jem GPU-a. To me kopka.

У овом случају више значи оверклок процесора. Али можеш и графу, бар је то пола сата посла.

У овом случају више значи оверклок процесора. Али можеш и графу, бар је то пола сата посла.

Ako bih, na primer, rešio da bezbedno dignem još malo brzinu CPU-a sa 4,4 na koliko stoji na 4,5-4,6, da li bi bilo preporučljivo da postavim neki vent da mi hladi mosfet? Video sam da je neki momak na YT stavio vent koji standardno ide uz FX6300.

Није под морање, али свакако не би било лоше.

Ako overklokuješ tu kartu dobiceš isti bust kao i da imaš i5 ili i7 tako da ima smisla.Druga stvar je koliko ce ti tih 2-3 ili 4 frejma znaciti.

Не, него каже да ћеш отприлике добити једнако побољшање перформанси са тим твојим процесором, као што добију они који имају ту графу и и5 или и7.

To je netačno. Više bi dobio kada bi stavio i5, o stabilnijem fps-u da ne pričam.

Ни ти ниси разумео, говори да клоковањем графе добија једнако fps-a који год процесор имао. Односно да га fx 6300 неће "кочити" што се тога тиче.

Vrh Dno