Šta je novo?

Ima li neko problem sa kacenjem na SMIN samo iz XP-a?

Mica

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Pozdrav svima,

Na digitalnoj sam centrali, SMIN koristim vec odavno ali jednostavno ne mogu da prodjem user name/password proveru kada hocu da se nakacim na Verat SMIN broj iz XP-a.

Ostale verat konekcije kao i sve druge rade OK.

SMIN radi kao sat iz WIN-a 98SE, dok iz XP jednostavno izbaci da ne valjaju USER i Password.

Pravio sam konekcije deset puta, proveravao password, ali ne mogu nista da uradim.

A da, zaboravih, onaj Terminal Window je svuda destikliran....

Hvala.

Mica je napisao(la):
Pozdrav svima,

Na digitalnoj sam centrali, SMIN koristim vec odavno ali jednostavno ne mogu da prodjem user name/password proveru kada hocu da se nakacim na Verat SMIN broj iz XP-a.

Ostale verat konekcije kao i sve druge rade OK.

SMIN radi kao sat iz WIN-a 98SE, dok iz XP jednostavno izbaci da ne valjaju USER i Password.

Pravio sam konekcije deset puta, proveravao password, ali ne mogu nista da uradim.

A da, zaboravih, onaj Terminal Window je svuda destikliran....

Hvala.

hm...znaci verovatno neko podesavanje.... :)

celu noc mi se to dešavalo sa beotelom...

A jesi probao da promenis drajver u XP-u, jer ja recimo koristim XP-ov drajver za modem i to tamo neki IBM modem i ponekad mi pravi probleme ali ko ce skidati novi drajver :)

Imam externi USB modem, D-Link, i imam najnovije drajvere (iz 2002 ali to su poslednji na sajtu).

Svejedno, sada sam se zakacio na SMIN bez problema, tako da je to ipak nesto bilo do Verata. Ja sam pre sat vremena odustao od daljih proba.. I reko, ajde da probam jos jednom pre nego ugasim komp, kad ono radi....

Hvala svima...

meni smin nije radio od utorka pa evo do srede, do sad.
kačim se preko sezamovog smina,
ali nikako nije mogao server da me autentifikuje.
dok sezamov broj 3020234 je radio bez problema.
sigurno je smin bio puko, jer sam probao jubisijev, beotelov,
veratov smin broj, ali access server nikako nije mogao da proveri moj
user name i password.
jedno vreme svi smin brojevi od svih provajdera koji imaju ovu uslugu su bili zauzeti, pa sam zaključio da smin još boluje od dečijih bolesti.
zato ako imate nekih problema sa sminom sačekajte dan, dva, valjda će otkloniti kvarove :)
hoću da kažem da nije u pitanju vaš komp ili kako ste podesili konekciju, već je smin problem.

Da ali meni je bilo simptomaticno sto se iz 98-ice kacim savrseno a iz XP - a mi se ponasa kao da nisam uneo pravi password..

pogledaj moj post (drugi od gore),
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=31734&postdays=0&postorder=asc&start=30
mislim šta da ti kažem osim da ponovim, to je nešto do njih, tvoja setovanja su OK.

Ja imam problem da kada se kacim preko SMIN-a na Verat, kacim se strogo na 28.800, dok na ostalim brojevima Verata i drugim provajderima 50.600. Ima li neko tih problema?

Radare, jesi li ti beše iz Požarevca. Interesuje me pošto sam ja iz Požarevca, pa da ne dajem džaba pare na verat.

Laza je napisao(la):
Radare, jesi li ti beše iz Požarevca. Interesuje me pošto sam ja iz Požarevca, pa da ne dajem džaba pare na verat.
Da, iz Požarevca sam. Fora je sto kada se kacim na Veratov broj na 011 sljaka prva liga i to me je povuklo da uplatim 50 sati. Medjutim, kada se konektujem preko smin-a, kao sto sam i rekao katastrofa. Doduse, smin sam poceo da koristim pre manje od 24 sata, pa je mozda samo neki trenutni problem (nadam se), inace ce 50 sati Interneta na 011 znacajno uticati na telefonski racun. :boom:

Ja sam uplatio sezampro i ne moze vise od 28kbps na 042. Imam dobru centralu ali sigurno je problem u SMINU.

Meni su iz tehnicke podrske Verata rekli da je problem u Windows-u XP i da probam da instaliram SP1, ali ne garantuju da ce to pomoci, dok iz ostalih operatvnih sistema po njihovim recima radi super. E sad, ne vraca mi se stari OS samo zbog SMIN-a, a i ne zelim da instaliram SP1 kada mi XP odlicno radi, posebno zbog toga sto mi to mozda i ne otkloni problem.

Ma nema to veze. Ja imam XP sa SP1 tako da to sigurno nije do toga, mada bi bilo interesantno ispitati kako ide sa win98. Mada sve koje znam imaju win XP.

Meni isto nece na Verat preko smina da se zakaci ali samo kad padne kisa :):):)

radar je napisao(la):
Meni su iz tehnicke podrske Verata rekli da je problem u Windows-u XP i da probam da instaliram SP1, ali ne garantuju da ce to pomoci, dok iz ostalih operatvnih sistema po njihovim recima radi super. E sad, ne vraca mi se stari OS samo zbog SMIN-a, a i ne zelim da instaliram SP1 kada mi XP odlicno radi, posebno zbog toga sto mi to mozda i ne otkloni problem.

Ja sam na sezampro-u iz Pozarevca preko SMIN-a i ne mogu da se konektujem vise od 28kbps a imam odlicnu centralu - na ostale neSMIN provajdere se uvek konektujem na 50kbps. Ima li nekog resenja za moj problem, da li je kriv SMIN, windows xp ili moj provajder?

PROBLEM je verovatno do tvog modema, jer je on sigurno nekompatibilan sa modemima koji se nalaze na SMIN-u (na strani telekoma).

Modemi koje koristi telekom su lucent. Probaj sa nekim drugim modemom ...trebalo bi SMIN lepo da ti radi.
Licno poznajem Marjana Randjelovica iz Pozarevca i uvek se kaci na 53 (pitao sam ga).

Poz

Znaci mogu da se ubijem :S Ja imam starog lucenta (2 god) i svuda se konektuje fantasticno. Imate li neke predloge za neki init string ili tako nesto slicno. Menjao sam zemlje u properties modema i one koje sam probao se isto konektuju. Skinuo sam i novi win update modem drivera medju kojima je i lucent i nista :(

Laza je napisao(la):
Znaci mogu da se ubijem :S Ja imam starog lucenta (2 god) i svuda se konektuje fantasticno. Imate li neke predloge za neki init string ili tako nesto slicno. Menjao sam zemlje u properties modema i one koje sam probao se isto konektuju. Skinuo sam i novi win update modem drivera medju kojima je i lucent i nista :(

Uzmi USR robotics externi :) ima da radi ko zmaj.

problem je samo do XP-a ne do modema ko ima Xp bez servis packa imao sam isti problem i receno mi je da stavim sp1 i da nece biti problema.stavio sam i sada radi.barem mogu da se nakacim :p

Ma ja imam i SP1 i sve nadogradnje.

Nazad
Vrh Dno