Šta je novo?

Ima li neko modem sa podrskom za Caller ID?

Mica

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Ima li neko modem sa podrskom za Caller ID, a da je isprobao i licno se uverio da radi?

Znaci, neko zove, a modem uz pomoc softwarea izbaci broj sa koga se zove?

Naravno, znam da prvo telekom treba da enable-uje caller id u centrali i podrazumevam da doticna osoba to vec ima.

Hvala.

Prvo sto je potrebno to je Digitalna centrala... pa sve ostalo... inace ako se to podrazumeva , mislim da nije potreban spec. modem vec i "kroz" obicne se cita broj bez problema.. Probaj sa onim hrvatskim progamom..

Z L I je napisao(la):
Prvo sto je potrebno to je Digitalna centrala... pa sve ostalo... inace ako se to podrazumeva , mislim da nije potreban spec. modem vec i "kroz" obicne se cita broj bez problema.. Probaj sa onim hrvatskim progamom..

Ama sve ja to znam, samo me interesuje modem koji to podrzava, jel ne podrzavaju svi modemi te opcije.....

Znaci, iskustvo.....

Ovo je dobro pitanje, jer uspostavilo se da covek koji ima enable-ovan CallerID, i eksterni cid uredjaj mu ok radi, da to ne moze da izvede na PC-ju (uz CallerId programcice) u kome je neki (cini mi se lucent ili conexant) relativno uobicajeni (za srpsko trziste) interni modem. Konkretno, covek se nalazi u Valjevu, a detalje ne znam - samo mi je preneo covek kome verujem.

Crni je napisao(la):
Evo moj USR33.6 podrzava :p, a ortakov USR 56k jok, kao i gomila Lucenta...

Hvala....

Dakle ovakvi odgovori me zanimaju.
Inace, nije samo potrebno da modem ima tu opciju, vec i da ona bude podrzana kroz drajvere....

Nego Crni, da li si ti isprobao taj tvoj modem na Caller ID Enabled liniji. Jer mi malo nije jasno, ako imas novu liniju, sto nemas i 56K modem.

Inace "tip" za sve Vas.

Telekom je poceo da ukljucuje Caller ID bez ikakvih uslova. Samo se ode u Sime Milosevica, za moj deo grada, popuni obrazac, i iz licne karte pretplatnika (onoga na koga se vodi telefon) se prepise maticni broj i ukljucuju za dva tri dana, naravno, ako je linija na 32xx, 33xx, 34xx, 35xx, 36xx, 39xx... itd.

Mesecna pretplata za tu uslugu je oko 50 dinara, a minimalni period koriscenja je, mislim oko 9 meseci...

Nego Crni, da li si ti isprobao taj tvoj modem na Caller ID Enabled liniji. Jer mi malo nije jasno, ako imas novu liniju, sto nemas i 56K modem.
Ne staj mi na zulj ctp;
Izgledi za prelazak na novu centralu su nikakvi, a kako su mi se 56k modemi na ovoj mojoj ocajno pokazali (barem ono sto sam probao) vratio sam se na dobri stari USR33.6 koji sam probao kod ortaka na novoj centrali sa sve CID-om, pa pouzdano znam da radi :)

Probano na ISDN centrali: Rockwell Boca research 33.6 podrzava.
Provereno ne podrzavaju: Lucenti, Agere, novi Rockwelli (software-ski) i Conexant HSP 56k (nije fleshovan, pa radi na 33.6; u notebooku)

a koje je to programche ?? gde ima da se skine sa neta??? dajte link ili shaljite na [email protected] ako nije veliko;)

Advanced Call Centar, ali je to bilo bas odavno i ne znam ni koja je aktuelna verzija, samo se secam da ga je bilo problematicno "registrovati"

Vrh Dno