Šta je novo?

Ima li nekih informacija kakav je CD-W548E

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Jel ga prob`o neko i kakav je??

Ja ga mal'ko probao...

Jako je izbirljiv po pitanju medija. Na Verbatim 40x medije pise 40x, dok je na njih LG 48x pisao 48x. Na Princo pise 32x dok moj o.c. LiteOn 32@40x pise na njih 40x. Imam i neke Plasmon noname medije na koje LiteOn pise 32x a Teac svega 16x. Kakogod, snimci su citljivi bez problema na nekih desetak CD/CDRW/DVD citaca na kojima sam ih kasnije probao. Dosta je bucan prilikom rada, deluje robusno... Sve u svemu, prilicno sam ravnodusan - nije los, a nije ni nesto da padnes u nesves'

E hvala. A sto se tice liteona mene ovaj moj plasi jer nema medija koji je rezao ispod 40x, sve zivo prepoznaje kao 40x. To mi ne mirise na dobro, mislim taj opc ili kako se vec zove ne odradjuje posao bas najbolje...

Broz je napisao(la):
E hvala. A sto se tice liteona mene ovaj moj plasi jer nema medija koji je rezao ispod 40x, sve zivo prepoznaje kao 40x. To mi ne mirise na dobro, mislim taj opc ili kako se vec zove ne odradjuje posao bas najbolje...

Pa prodaj ga onda po vecoj ceni kao '40x only' :)

a kakav je u odnosu na cd-w540e?

Pratio sam ovu priču kako bih saznao kakav sam to rezač kupio. Obzirom da niko nije izneo nikakav konkretan stav, a ja isti "koristim" u kućnoj mašini koja ničemu ne služi (volim da imam:D ) trebali su mi praznici da bih video kakvo je gov*o, pa rekoh da se "oglasim".
Naime, prijatelj mi je doneo audio disk kako bih mu ga presnimio (tačnije 2 kom. ali je sa prvim bilo sve OK). Da bi i sebi zadržao numere u Mp3 formatu, audiogreberu sam rekao da ne briše wav-ove (da ih kasnije srežem). Video sam da se malko muči pri grebanju (rekoh stariji disk) ali kad je "odradio" posao - uz svaku numeru "aspi error". Krenuh u grebanje preko zvučne kartice (analog) ali zvuk poče da štuca. Otvorih Nero u cilju da ih on izgrebe u temp wavove pa da ih iskomresujem pre nego ih sreže na audio disk ali ista priča (nagrebe on 70-ak% neke pesme i prsne). Nisam probao CD copy varijantu jer sam izvukao "stari" CD-540E (koji na sreću nisam prodao), utako ga i on je posve normalno izgrebao disk kao da istom ništa ne fali. Disk je inače posve normalno čitljiv i na nekoj Samsung "voćka" linijici. Nadam se da predmetno njesra ne reže kao što čita, obzirom da sam narezao "oba" diska (čini mi se da su slabije čitljivi na kraju; neke fajlove na RW disku na LG-iju kod drugara nisam mogao ni da otvaram ali sam to prepisao nekvalitetu medije, a i ovo je CD koji najsporije otvara "držač za kafu" od svih koje sam imao do sada. Eto, iznesoh vam moja zapažanja.

Pozdrav

P.S. Inače i uvlačenje treja guranjem će se pre završiti lomljenjem istog jer mu je hod, dok prekidač ne provali da ga guram, skoro 1cm.

Ashley je napisao(la):
Ma, radi taj opc kako treba, nemaj brige. Sve sto sam snimio na LiteOn-u na 40x svuda se cita bez problema.

Ashley, ili imaš ludu sreću sa uređajima ili sa medijima :) Da se ne ponavljam po 100. put, po meni SmartBurn ne radi posao baš kako valja. Čini mi se da je na mom prošlom LG-ju njihov ExacLink (ili kako god se već zvao) imao malo bolju metodologiju rada. Ovaj LiteOn po svemu reže onako kako piše u ATIP-u, a tamo može svašta da se upiše.

Heinz je napisao(la):
Ashley, ili imaš ludu sreću sa uređajima ili sa medijima :) Da se ne ponavljam po 100. put, po meni SmartBurn ne radi posao baš kako valja. Čini mi se da je na mom prošlom LG-ju njihov ExacLink (ili kako god se već zvao) imao malo bolju metodologiju rada. Ovaj LiteOn po svemu reže onako kako piše u ATIP-u, a tamo može svašta da se upiše.

Ne slazem se sa tobom. Mislim da mu je metodologija bolja. Probano sa svim medijumima koje imam u firmi.
Npr: Imam neke Ricoh medijume 16x, koje LiteOn prijavi kao 24x i reze super, npr4min10sec(lupio sam, tacnu cifru sam zaboravio). Drugarov LG prijavi 40x a reze ih 4min25sec! Pa sad...
SmartBy 24x reze na 32x, itd...
Neznam koji je Ahley-jev model sa kojim fw-om i koliko ka dugo ima. Moj je retail pakovanje 40x model, samo jedan update fw-a sa podrskom za MtRainer.

A sto se tice Teac-a...sve vise lici na ostale.

Ja imam 32x overklokovan na 40x, isto retail pack. Ne bih rekao da je stvar u sreci sa medijima, jer sam ih koristio ne znam ni ja koliko vrsta, vec mislim da je SmartBurn najbolje resenje od svih u konkurenciji. Stavi novi fw ako vec nisi, jer je kod LiteOn-a poznato da svaki novi fw izmedju ostalog donosi poboljsanja u kvalitetu snimanja...

BTW, svi vlasnici LiteOn optickih uredjaja bi trebalo da detaljno probistre CD Freaks forum: http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?s=&forumid=44

Kazu da je ZSOP mnogo dobar FW, sta mislis Ashley?

BokiPK je napisao(la):
Ne slazem se sa tobom. Mislim da mu je metodologija bolja. Probano sa svim medijumima koje imam u firmi.
Npr: Imam neke Ricoh medijume 16x, koje LiteOn prijavi kao 24x i reze super, npr4min10sec(lupio sam, tacnu cifru sam zaboravio). Drugarov LG prijavi 40x a reze ih 4min25sec! Pa sad...
SmartBy 24x reze na 32x, itd...

Da ne filozofiram previše, više mi se sviđa kada LG (imao sam 32x) u toku snimanja proceni da je disk malo slabijeg kvaliteta i obori brzinu snimanja, nego kada LiteOn pregazi ceo disk maximalnom brzinom a posle ne može ni on da ga pročita.
Ako se tebi sviđa taj način rada, samo napred, ja sam uspeo da zahvaljujući njemu napravim nekoliko desetina (čak i potpuno) nečitljivih diskova, a to mi se sa LG-jem nikada nije desilo.

U toku snimanja proceni da je losiji kvalitet? Svasta. Kad krene snimanje tada je gotovo sa procenama i on tera po svom algoritmu do kraja, kako je upisano u FW, pa nije to AI pa da on razmislja i smanjuje...
Voleo bih da Bane ovo pojasni malo. Zemlja zove Baneta:)

Broz je napisao(la):
U toku snimanja proceni da je losiji kvalitet? Svasta. Kad krene snimanje tada je gotovo sa procenama i on tera po svom algoritmu do kraja, kako je upisano u FW, pa nije to AI pa da on razmislja i smanjuje...
Voleo bih da Bane ovo pojasni malo. Zemlja zove Baneta:)

Imao sam prilike da se uverim u tako nešto i na TEAC 40x i na LG 32x. Ne znam koliko režeš i na čemu, ali to je redovna pojava sa ovakvim medijima kakvi se kod nas nalaze.
Mislim da je Bane objasnio to još u testu TEAC-a 40x o kojim i kakvim sistemima se radi. Pročitaj ponovo :)

Heinz je napisao(la):
Da ne filozofiram previše, više mi se sviđa kada LG (imao sam 32x) u toku snimanja proceni da je disk malo slabijeg kvaliteta i obori brzinu snimanja, nego kada LiteOn pregazi ceo disk maximalnom brzinom a posle ne može ni on da ga pročita...

??? Ne razumem te. I moj LiteOn obara brzinu u toku rada, i to obicno kada medijum ne moze da izdrzi vise od 32x, po vremenu bih rekao da neke reze i sa 24x. I nisam napravio NIJEDAN necitljiv disk. Spalio sam inace sa njim DVA diska, jedan Princo i jedan Verbatim. I to su verovatno bili losiji primerci.

Broz je napisao(la):

Zavisi, za S verziju kazu da jeste, mada ima i novijih.
Moj LiteOn je verzija W.

S varijanta podrazava Mt.Rain. i pcav rezanje a sa ovim zsop kazu cuda cini sa medijima raznih vrsta. E sad sto ja imam samo medije jedne vrste to je druga stvar:)

BokiPK je napisao(la):
??? Ne razumem te. I moj LiteOn obara brzinu u toku rada, i to obicno kada medijum ne moze da izdrzi vise od 32x, po vremenu bih rekao da neke reze i sa 24x. I nisam napravio NIJEDAN necitljiv disk.

E to se meni još nije desilo :( A pratim redovno koja je trenutna brzina snimanja. Zato je i pravio nečitljive diskove. I kod Cartera je isti slučaj...
Mediji su bili Princo 38x a rezao ih je 40x.

Heinz je napisao(la):
...I kod Cartera je isti slučaj...
Mediji su bili Princo 38x a rezao ih je 40x.
da li imas priliku da istestiras lg48??? ako nemas mozemo da se dogovorimo pa kada bude bila neka tura filmova da ga donesem i izmaltretiramo - pa cak i te iste medije za koje kazes da su 38x - ima da ih reze za ispod 3 garantovano :wave;

D-KEE je napisao(la):
da li imas priliku da istestiras lg48??? ako nemas mozemo da se dogovorimo pa kada bude bila neka tura filmova da ga donesem i izmaltretiramo - pa cak i te iste medije za koje kazes da su 38x - ima da ih reze za ispod 3 garantovano

Nisam imao priliku, voleo bih i to čudo da probam.
Nije meni bitno da se oni snime za manje od 3:00, nego da snimak bude dobar. Ovako sa LiteOn-om imam samo probleme... Biće Carter sad za vikend @home, pa može da se organizuje nešto, ako se dogovorimo.

Heinz je napisao(la):
...Nije meni bitno da se oni snime za manje od 3:00, nego da snimak bude dobar. Ovako sa LiteOn-om imam samo probleme... Biće Carter sad za vikend @home, pa može da se organizuje nešto, ako se dogovorimo.
pa za LG se podrazumeva da mu je svaki snimak dobar. bas cu danas da okrenem vince-a da vidim kada dolazi, koliko ostaje,....

D-KEE je napisao(la):
pa za LG se podrazumeva da mu je svaki snimak dobar. bas cu danas da okrenem vince-a da vidim kada dolazi, koliko ostaje,....

Nemoj da si tako siguran. Mislim, reze on OK, ali ima i skarta.
Sto se tice 48x modela: proslo mi je 30-ak kroz ruke, i kod svih ima jedna zanimljiva stvar: SVI programi(Nero, WinOn, info-tool...) vide ga kao 40x CITAC!!!

Pa to znaci samo jedno - LG ga je ocovao....

BokiPK je napisao(la):
SVI programi(Nero, WinOn, info-tool...) vide ga kao 40x CITAC!!!

A kada pustiš Nero CD Speed, Transfer Rate Test - šta izmeri?

BokiPK je napisao(la):
Nemoj da si tako siguran. Mislim, reze on OK, ali ima i skarta.
Sto se tice 48x modela: proslo mi je 30-ak kroz ruke, i kod svih ima jedna zanimljiva stvar: SVI programi(Nero, WinOn, info-tool...) vide ga kao 40x CITAC!!!
u cd speed-u pokazuje uglavnom brzine oko 42 - ali sve cita savrseno - mozda i on ima neku foru kao sto je sony 52 citac? - nisam imao vremena da se bavim tom problematikom... u svakom slucaju firmer 1.04 je prava stvar za taj rezac (ali i dalje ostaje pitanje o brzini citanja)

Vrh Dno