Šta je novo?

Ima li neki ne udubljeni CRT monitor uopste?

NikBre

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
604
Pa kupio bih neki 17" monitor. E sad pored toliko drugih stvari koje treba da gledam pazim primetio sam da mi malo smeta to udubljenje koje se dobija na FLAT monitorima pa me zanima jer je to apsolutno na svim i dal je na nekima manje ili vise? Isto da li neko zna gde moze da se nabavi ATI Wonder All in one ili tako nesto posto mi se mozak blokirao trenutacno.

Hvala unapred Veliko

to udubljenje je samo privremeno dok se ne naviknes - posle je sve ok..

Navikavanje traje u proseku 1-2 dana, tako da ne vidim zašto ti je to neki problem

:beat: Naravno, naravno, to je samo opticka varka - pazi ti bolje na druge karakteristike monitora a to "udubljene" slobodno zaboravi !

a zasto bi morao da bude udubljen???kod mene je ispupcen... to nema nikakve veze jako brzo se navikavas...samo ti DOBRO gledaj sta kupujes...testriraj dobra 2-3 sata, gledaj iz daljine, pa pridji, pa stavi glavu na monitor, pa slusaj jel krci...pa vidi konvergenciju, MOIRE...to je mnogo bitnije od udubljenosti...

a ako oces ravno onda pljuni 500eura...za TFT:)

p.s.
ovo gore govorim iz licnog iskustva...kroz sta sad prolazim...bolje da ne znas....zato otvori oci...:)

Ako kupis tzv. flat monitor (Samsung 957DF, Samsung 959NF, NEC FE991, Sony G420, Hansol 920D itd...) on ce ti delovati udubljeno par dana u odnosu na konvencionalni (Samsung 957P, Hansol 920P itd...), ali ces se navici kao sto ljudi rekose. Znaci nisu svi monitri sa flat (tj. udubljenim :p ) ekranima vec imas i "normalne" sa ispupcenom katodnom cevi...Naravno govorim o CRT (Cathode Ray Tube) monitorima, kod TFT-LCD monitora svi su udubljeni :p tj. ravni.

kefalo je napisao(la):
a zasto bi morao da bude udubljen???kod mene je ispupcen... to nema nikakve veze jako brzo se navikavas...samo ti DOBRO gledaj sta kupujes...testriraj dobra 2-3 sata, gledaj iz daljine, pa pridji, pa stavi glavu na monitor, pa slusaj jel krci...pa vidi konvergenciju, MOIRE...to je mnogo bitnije od udubljenosti...

a ako oces ravno onda pljuni 500eura...za TFT:)

p.s.
ovo gore govorim iz licnog iskustva...kroz sta sad prolazim...bolje da ne znas....zato otvori oci...:)
a zar nije bolje za 500e kupiti neki 21" crt monitor nego TFT?
bar se neces gristi sto si kupio nesto od 500e sto u Divxu i brzim igrama ima "duhove"

Nazad
Vrh Dno