Šta je novo?

Ima li nade za sajt?

vlapet

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2004
Poena
604
Kao sto znate promocija je jako bitna za svakog pa i za nasu zemlju.

Interesuje me sta mislite o sajtu koji promovise nasu zemlju?

Da li je dobar u odnosu na druge slicne sajtove?

Koji su ostali sajtovi na koje treba da se ugledamo?

www.serbia-tourism.org

Izvolite, dajte predloge, sugestije i savete jer ovo je strancima prvi kontak sa Srbijom, a po internet radaru ovaj sajt ima 700 poseta dnevno.

Pozdrav

V

Ok izgleda sajt, sadrzaj je ok, samo me nerviraju one ribe u u baneru :d ;)

Meni smetaju prastare slike(npr. Tara).
Dok ponegde ima i lazi :) npr. u opisu Jastrepca pise: " Veštačko jezero omogućava kupanje u letnjim mesecima, a zimi gostima stoji na raspolaganju ski lift sa ski stazom dužine 300 m. "
To jezero je sada mocvara a ski staza mislim da vec 15-ak god. nije uredjena.
Nasuprut, stoji slika novoizgradjene vile Henkel-Merime. Kao da ste spojili proslost i buducnost... Sta ce da kaze onaj stranac kad ode tamo i vidi sta ga ceka ?
Takodje, na Jastrepcu ima i terena za rekreaciju za ostale sportove (nista posebno, ali to se nigde ne pominje).

p.s.
Uopste, smetaju mi slike koje su radjene u nekom istorijskom fazonu, vise volim da vidim toplinu boja. E sad, ocigledno je neko preuzimao slike sa ko zna kakvih lokacija...Ako se vec ozbiljno bavi ovakvim sadrzajima, tada radite to ozbiljno. Stice se utisak takodje da niko od nadleznih nikada u zivotu nije posetio sve lokacije, a ovamo reklamira iste. To jednostavno nije profi ;)

Poslednja izmena:
Mislim da sajt izgleda malo amaterski.Bez ljutnje to je samo moje vidjenje.
Napravi rollover buttone umesto tih jpg-ova,promeni ovu zelenu boju u vestima(bode oci),popravi malo tu koncepciju samog sajta jer je nepregledno.
pozz

Poslednja izmena:
Od kada si zadužen za ovaj sajt? Ranije je na njemu radio jedan moj poznanik, Nicić.

Pretpostavljam da si nasledio PHP arhitekturu od Miloša. On je to radio još početkom 2003.

Ideje za izgled, raspored elemenata na strani i slično možeš uvek da pokupiš na www.templatemonster.com

Ne sviđa mi se navigacioni meni (sred visinu redova, premala je).
Korišćenje FRAME-ova je definitivno stvar prošlosti, ali zbog specifičnosti arhitekture (učitavanje strana preko PHP-a) pitanje je da li se može nešto uraditi bez detaljnog redizajniranja i ponovnog programiranja.
Treba proći kroz sve tekstove i prečistiti ih od slovnih grešaka (nekada nema č nego je c i slično).

GLAVNA STRANA

Na glavnoj strani bi trebalo da postoje logički odvojene celine. Turističke destinacije, pošto ih ima deset, bi trebalo da budu raspoređene u 5 redova po dve, a ne ovako. Time bi dobio prostor sa leve ili desne strane za vesti, anketu, banere i slično (nešto kao na Benchmark sajtu, vesti i baneri su desno). Time se dobija na preglednosti.
Ne treba da se koristi toliko razičitih boja (ima i onih koje su u plavom spektru, zelenom, a i žutom). Mnogo je. Takođe, pokušaj da pronađeš neke pastelnije boje (malo lutanja paletama u PhotoShopu ili Ilustratoru da se nađu odgovarajuće kombinacije).
Ona velika slova TOSN sa leve i desne strane su totalno nepotrebna i ne uklapaju se.
Nisam ubeđen ni da button stil koji je primenjen na sličice destinacija ima smisla. Već par godina je u "modi" flat izgled.

Ima tu još stvari koje treba izmeniti. Zaista ti toplo preporučujem TemplateMonster, ne da bi skinuo neki dizajn u potpunosti, nego da vidiš kako to može dobro i pregledno da izgleda.

Poz, Nick.

p.s. A da, idi na Category: Society & Culture

Poslednja izmena:
Nick je napisao(la):
Od kada si zadužen za ovaj sajt? Ranije je na njemu radio jedan moj poznanik, Nicić.

Pretpostavljam da si nasledio PHP arhitekturu od Miloša. On je to radio još početkom 2003.

Ideje za izgled, raspored elemenata na strani i slično možeš uvek da pokupiš na www.templatemonster.com

Ne sviđa mi se navigacioni meni (sred visinu redova, premala je).
Korišćenje FRAME-ova je definitivno stvar prošlosti, ali zbog specifičnosti arhitekture (učitavanje strana preko PHP-a) pitanje je da li se može nešto uraditi bez detaljnog redizajniranja i ponovnog programiranja.
Treba proći kroz sve tekstove i prečistiti ih od slovnih grešaka (nekada nema č nego je c i slično).

GLAVNA STRANA

Na glavnoj strani bi trebalo da postoje logički odvojene celine. Turističke destinacije, pošto ih ima deset, bi trebalo da budu raspoređene u 5 redova po dve, a ne ovako. Time bi dobio prostor sa leve ili desne strane za vesti, anketu, banere i slično (nešto kao na Benchmark sajtu, vesti i baneri su desno). Time se dobija na preglednosti.
Ne treba da se koristi toliko razičitih boja (ima i onih koje su u plavom spektru, zelenom, a i žutom). Mnogo je. Takođe, pokušaj da pronađeš neke pastelnije boje (malo lutanja paletama u PhotoShopu ili Ilustratoru da se nađu odgovarajuće kombinacije).
Ona velika slova TOSN sa leve i desne strane su totalno nepotrebna i ne uklapaju se.
Nisam ubeđen ni da button stil koji je primenjen na sličice destinacija ima smisla. Već par godina je u "modi" flat izgled.

Ima tu još stvari koje treba izmeniti. Zaista ti toplo preporučujem TemplateMonster, ne da bi skinuo neki dizajn u potpunosti, nego da vidiš kako to može dobro i pregledno da izgleda.

Poz, Nick.

p.s. A da, idi na Category: Society & Culture

Aloha

Nisam zaduzen za ovaj sajt nego me interesuje misljenje ljudi koji mogu da daju neke pozitivne, naravno i negativne kritike. Internet je postao centar informisanja i onda neki sajtovi koji su zvanici od strane nase zemlje ka svetu jos uvek izgledaju bas lose. Zato sam hteo da cujem misljenje. Nisam web dizajner niti admin. Zelim samo da mi kao zemlja imamo ujednacene sajtove svih minisatrtava, institucija i svega sto ide uz to a ne svako svoje i sve u svemu je bez veze.

Ako imate jos neke predloge i sajtove koje bi svi trebali da vidimo a onda mozda se neki od drzavnih admina opmaeti i pokrene projekta da to sve sredi da svi imaju slicne sajtove i korporativne mailo i ostalo. Da licimo na jednu zemlju a ne svako svoje, privatno i poslovno da mesa.

Hvla svima za koment i misljenje.

Toliko...

Pozdrav

V

Nazad
Vrh Dno