Od kada si zadužen za ovaj sajt? Ranije je na njemu radio jedan moj poznanik, Nicić.
Pretpostavljam da si nasledio PHP arhitekturu od Miloša. On je to radio još početkom 2003.
Ideje za izgled, raspored elemenata na strani i slično možeš uvek da pokupiš na
www.templatemonster.com
Ne sviđa mi se navigacioni meni (sred visinu redova, premala je).
Korišćenje FRAME-ova je definitivno stvar prošlosti, ali zbog specifičnosti arhitekture (učitavanje strana preko PHP-a) pitanje je da li se može nešto uraditi bez detaljnog redizajniranja i ponovnog programiranja.
Treba proći kroz sve tekstove i prečistiti ih od slovnih grešaka (nekada nema č nego je c i slično).
GLAVNA STRANA
Na glavnoj strani bi trebalo da postoje logički odvojene celine. Turističke destinacije, pošto ih ima deset, bi trebalo da budu raspoređene u 5 redova po dve, a ne ovako. Time bi dobio prostor sa leve ili desne strane za vesti, anketu, banere i slično (nešto kao na Benchmark sajtu, vesti i baneri su desno). Time se dobija na preglednosti.
Ne treba da se koristi toliko razičitih boja (ima i onih koje su u plavom spektru, zelenom, a i žutom). Mnogo je. Takođe, pokušaj da pronađeš neke pastelnije boje (malo lutanja paletama u PhotoShopu ili Ilustratoru da se nađu odgovarajuće kombinacije).
Ona velika slova TOSN sa leve i desne strane su totalno nepotrebna i ne uklapaju se.
Nisam ubeđen ni da button stil koji je primenjen na sličice destinacija ima smisla. Već par godina je u "modi" flat izgled.
Ima tu još stvari koje treba izmeniti. Zaista ti toplo preporučujem TemplateMonster, ne da bi skinuo neki dizajn u potpunosti, nego da vidiš kako to može dobro i pregledno da izgleda.
Poz, Nick.
p.s. A da, idi na Category: Society & Culture