Šta je novo?

ima li nade za ovu graficku

ivman

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2008
Poena
309
problem je sledeci

rasklopio sam komp na sastavne komponente da ocistim prasinu,cistio sam je usisivacem tako sto sam svaku skinutu komponentu ocistio cetkom koja je na usisivacu (ovo je mozda 5-6 put da primenjujem istu metodu i nije nikada bilo problema).
Kad sam sastavio komp sve je delovalo u redu sistem se podigao radelo sve mozda 1 min i komp se ugasio i vise nije davao znake zivota,kad se pritisne dugme za paljenje zavrti se ventilator na proc 1-2 sek i odmah stane i nista ne reaguje da ne davim dalje skidajuci jednu po jednu komponentu ustanovio sam da kad skinem graf.karticu komp proradi,kad je vratim odmah isto ne daje znake zivota.
Uzeo sam od druga drugu graf i sa njom radi normalno,tako da sam siguran da je nesto riknulo na graf a ne na ploci.
Sad koristim integrisanu graf i sve radi ok vec mesec dana.

Pitanje je ima li ikakve sanse da probam nesto da graficku vratim u zivot radi se o ati radeon 2600 pro kartici.

Dobra strana ovog je da cu za par dana da kupim novu graf.karticu i jos 2gb memorije i novo napajanje tj.podnovicu se malo,al ako ima ko kakav predlog za ovu staru (a da nije da je bacim u kantu) voleo bi da cujem.

Ako ti je "crko" procesor na GPU, nema pomoći. Najbolje odnesi u neki servis da ti oni ispitaju šta je posredi, ovako sa daljine(pošto sam i sam imao isti slučaj), postoji velika verovatnoća da je procesor u pitanju.

biću kratak.

Crkla mi je grafika na laptopu, tj. nisam imao sliku uopšte. Pošto su mi po raznim servisima tražili od 120 evra (za servis) do celih 350 evra (za novu) reših da uradim sledeće, pošto nisam imao šta da izgubim.

Skinuo sam grafiku, stavio je u pleh za rernu, gurnuo je u istu na 200 stepeni celzijusovih, popušio cigaretu (odprilike 8 minuta) otvorio rernu (i ugasio naravno) izvadio pleh, sačekao da se ohladi, vratio u komp i vuala RADI.

Ako ti nije žao da eksperimentišeš probaj pa nek ti bog u pomoći.

Toliko od mene nadam se da ćeš uspeti.
Javi ako probaš.

Pozdrav

Za grafičke koje vrede manje od 20e i nisu u garanciji ta metoda je skroz opravdana.

Odobreno mi je od strane moderatora pre mesec dana da stavim ime firme koja mi je rešila int grafiku na starom laptopu za 55 e (lemljen nov deo i izdata garancija na mislim 6 meseci). Svi drugi su mi pričali da će me koštati preko 100e.

f-com.rs

Rade servis matičnih ploča za laptopove i običnih mtičnih, pitati za grafičke (tehnološki isto, samo je lager delova problem, da li imaju)

Poslednja izmena:
Hvala svima na predlozima,sumnjam da bi ovo grejanje u rerni ili hladjene ovde pomoglo (iako sam procitao po forumima da moze da pomogne) jer graficka ne brljavi vec se ukljuci zastita na verovatno napajanju jer sa njom uopste komp ne mozes da upalis sto po meni verovatno znaci da je negde u kratkom spoju ili nesto slicno,nije ni bitno ovo je posluzilo kao razlog da najzad uzmem novu graficku a sa njim i novo napajanje i jos 2gb memorije sto sam sve odavno planirao i stalno otezao sa kupovinom dok je sve radilo.
Da placam servis da je popravljaju ne isplati mi se obzirom da ne vredi ni 20e a popravka ko zna kolko bi izasla.
Staru graficku cu sacuvati pa kad mi ispadne neka stara ploca podgrejacu je u rerni pa cu da probam cisto iz edukativnih razloga da vidim dal bi ta metoda pomogla.

Poslednja izmena:
Sharpshooter ili za grafike koje koštaju mnogo (kao u mom slučaju).

Kako bilo ova metoda je meni pomogla, spasila mi 350 evra i komp radi, evo već 6-7 meseci.
Pu, pu, pu, da ga ne ureknem.

Vrh Dno