Šta je novo?

Ima li mu spasa?

The Philosopher

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
319
Ortak ima 250GB sata HDD i u poslednjih nekoliko dana je ispuštao čudne zvuke kao nekakvo pištanje, ali samo kad se nešto čitalo ili upisivalo na njega. Međutim od juče skoro da je gotov, ni Windows ne može više da se učita.

Zvukove koje sad ispušta su razni, od onog gore navedenog pištanja do kliktanja i nekakvog grebanja. Međutim bios ga vidi regularno, (S.M.A.R.T neki put izbaci status bad, a neki put ne) preko Mini Windows-a XP na Hiren's disku sam uspeo dva puta da uđem u sistem i da pristupim obema particijama, ali ne i da izvučem podatke sa istih. HD Sentinel takođe sa Hiren's diska je jednom pokazao Performance 100% i Health 94%, dok je sledeći put izbacio grešku i nije mogao da pristupi hdd-u da prikaže status.

Sve u svemu mislim da je elektronika ok, ali da je neki mehanički kvar.

Je l' postoji mogućnost da se zameni neispravan deo i izvuku podaci?

Zaboravih da navedem da je WD u pitanju, ako nešto znači. :)

Verovatno umreo, a ako jos nije totalno uskoro ce...
Dok osim kliktanja se cuje i grebanje on je dusu ispustio...

Svestan sam toga, ali cinjenica da mu se moze pristupiti i videti podaci na njemu samom, imam neku nadu da se eventualno daj neki mehanicki neispravni deo sa istog takvog HDD-a moze zameniti i izvuci podaci.

Bilo kakvu zamenu mehanike ne možeš da radiš u kućnim uslovima, treba ti firma koja se bavi time, a tamo su cene zna se kakve ...

Ok, primljeno k znanju. Hvala svima na odgovorima!

Nazad
Vrh Dno