Šta je novo?

Ima li leka mišu koji mi izbacuje USB device not recognised error?

checka

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
319
E ovako imam neku metiljavu wireless kombinaciju keyboard+mouse od gigabytea (km7600) na kojoj imam problema sa mišem jer mi nekada uopšte ne reaguje na levi klik a nekada ga računa kao 2,3 nekad i više levih klikova što mi pravi probleme. Možda je suvišno ali eto da napomenem da su tastatura i miš na jednom usb nano recieveru. Pre par meseci sam sa ebaya kupio Razer abyssus mirror edition (nije wireless miš) koji je do skoro radio savršeno. Otkako sam na win7 x64 pre nedelju dana odradio neki windows update počeo je da otkazuje. Uglavnom da skratim priču Razer kad ga uštekam u usb nekada izbaci USB device not recognised, nekada radi ali tada tastatura ne radi, nekada izvadim reciever od gigabyte komboa a samo razer ubodem ali i tad zna da se desi da dobijem usb device not recognised. Probao sam i razer i gigabyte reciever da ubodem na usb/ps2 konvertor ali ni tada ne radi. Instalirah malopre win8 pro x64 ali ista stvar. Isti error dobijam i kad ga ubodem kod druga na laptop pa eto rekoh čisto da vidim da nema možda još nešto što mogu da probam dok ga nisam bacio
Hvala

Izvinjavam se na duplom postu,ali nemam opciju da editujem prvi post
Jel moguće da mi otkazuje ploča ili usb portovi na njoj? Da li bi update Biosa pomogao jer je ploča stara 5 godina a nisam nikad radio. Od juče sam prešao na neki niskobudžetni prastari logitech miš i dosad sam imao 2 restarta. Naime koristim najnormalnije miš i tastaturu (uglavnom browseovanje) i samo odjednom otkažu i kursor i tastatura i onda usledi restart. Imam 2 dump fajla od oba crasha ako neko zna da ih tumači mogu ih okačiti

Ovako probaj ovo idi u Device Manager nadi na koji USB Root Hub ti je mis desni klik uninstall.
resetuj pc kod novog ucitavanja se sam ponovo instalira.
Pa nece bas svi portovi da tek tako odu,usb port zahteva nekih 500mA to se desava kod nekih starijih laptopova
koji nemaju dovoljan napon na portu.

verovatno zvuci glupo ali po mom iskustvu prvi simptomi oslabljenog napajanja se prikazuje na usb portovima probaj sa drugim napajenjem

Ovako probaj ovo idi u Device Manager nadi na koji USB Root Hub ti je mis desni klik uninstall.
resetuj pc kod novog ucitavanja se sam ponovo instalira.
Pa nece bas svi portovi da tek tako odu,usb port zahteva nekih 500mA to se desava kod nekih starijih laptopova
koji nemaju dovoljan napon na portu.
Probao, proradi Razer ali čim restartujem instaliraju se controleri i opet ista stvar :S
Da nije možda do chipset ili kojih već drajvera? Nema na asusovom sajtu za win8, pustio sam install drajvera sa win7 u compatability i prošao je install
verovatno zvuci glupo ali po mom iskustvu prvi simptomi oslabljenog napajanja se prikazuje na usb portovima probaj sa drugim napajenjem
Stara mi je poprilično konfa pa trenutno skupljam pare za apgrejd tako da teško da mogu da izdvojim za novo napajanje, ortak ima thermaltake od 450w ali nema 2 6pinska konektora koja su mi potrebna za grafičku a i ne znam da li bi 450w bilo dovoljno svakako

Poslednja izmena:
Definitivno nije problem u periferijama već u ploči/napajanju. Updateovah drajvere sa DriverPack Solution, čak i BIOS updateovah ali mrka kapa. Znači nema nikakvog pravila u koji usb port nešto ubacim, od danas počeo i logitech f710 da mi pravi probleme. Ne svetli mi više indikator besprekidno već blinka. Jedino što mi radi od periferija su miš, tastatura i logitech c260 mada i to ko što već napomenuh nije stabilo jer mi se tu i tamo desi da se tastatura i miš zamrznu i onda posle minut usledi restart. Videću ovih dana da probam od rođaka napajanje a ako neko ima još neki predlog napišite

Idi u Device Manager izaberi Universal Serial Bus Controllers,desni klik na svaki usb uninstal.
E sada ono bitno pre nego sto windiws krene da ponovo aktivira to sto si pobrisao
restart,vidi najbrzi nacin znam da je za 7 windows dugme 2x desna strelica+r
.

Poslednja izmena:
Idi u Device Manager izaberi Universal Serial Bus Controllers,desni klik na svaki usb uninstal.
E sada ono bitno pre nego sto windiws krene da ponovo aktivira to sto si pobrisao
restart,vidi najbrzi nacin znam da je za 7 windows dugme 2x desna strelica+r
.
Probao sam to ali ne pomaže nažalost.
U međuvremenu sam izvadio bluetooth i webcam pa sad imam samo tastaturu,miša i ovaj logitechov gamepad f710. Takođe sam u aktivnom power planu - high performance stavio USB selective susspend setting na Disabled ali ni to nije urodilo plodom.
Jel moguće da u ovaj novi everest tj. aidu dobijam normalne vrednosti za napajanje a da je ono ipak defektno? Opet mi je nekako prvi uzrok napajanje jer su problemi počeli posle nekoliko dana grmljavine i nestanka struje
Evo vrednosti iz AIDE/everesta
5-6-2013 11-51-51 AM.png

A zasto nisi probao deinstalaciju tih Win update-ova, kad vec kazes da je od njih sve pocelo?

Ovde se ne podrazumeva ni da si komp ustekao u struju, a kamoli nesto drugo :d
Meni se to desavalo na jednom laptopu, ali reinstalacija sistema je sve vratila u normalu.

Vrh Dno