Šta je novo?

Ima li ko Transcend StoreJet 25C eksterni HDD?

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Ima li ko ovaj Transcend StoreJet 25C ?

StoreJet25_C_360X310.jpg

Nabavio sam i gumeni Transcend StoreJet 25M i tek onda primetih da se ovaj prvi non stop vrti.
Jako je tih i jedva je cujno ali kad prineses uhu cujes da se vrti, ne gori mu sijalica ali vrti.

Ovaj gumeni se ne vrti nom stop. Cak i kad se ugasi racunar a HDD je povezan kablom, kad pridjes cuje se da se vrti.

Da li je to normalno sa ovom serijom? Dok ovaj gumeni (25M) cim je neaktivan, ne snimas nista ne kopiras on prestane da vrti motor.

normalno je.

Kad smo već kod ovog problema, koji operativni sistem je u pitanju?
Kod mene na maderbordu GA EP35-DS4 je sledeći slučaj.
Običan USB fleš skoro svi imaju neku led diodu kao opomenu da li rade ili ne. U slučaju kad ga odjavljujem sa sistema da bih ga "bezbedno izvadio" Pod Win XPom i Ubuntu 9.04 ta lampica se ugasi. Pod OS X Leopardom i Win7 ta ista led dioda se ne gasi.
Moj zaključak izgleda zavisi od drajvera koji kontrolišu ponašanje USB portova. Neki operativni sistemi i njihovi drajveri rade kako treba a drugi ostavljaju napajanje 5V uključeno. Uglavnom se svi programeri usredsrede na detekciju i uključivanje porta a malo njih na kompletno isključivanje.
Slična stvar je sa audio drajverima kad su u pitanju slušalice i zvuk na zvučnicima. Svi znamo kako treba da se ponaša sistem ali nije uvek tako.
Da li grešim ili ... ?

Kad smo već kod ovog problema, koji operativni sistem je u pitanju?
Kod mene na maderbordu GA EP35-DS4 je sledeći slučaj.
Običan USB fleš skoro svi imaju neku led diodu kao opomenu da li rade ili ne. U slučaju kad ga odjavljujem sa sistema da bih ga "bezbedno izvadio" Pod Win XPom i Ubuntu 9.04 ta lampica se ugasi. Pod OS X Leopardom i Win7 ta ista led dioda se ne gasi.
Moj zaključak izgleda zavisi od drajvera koji kontrolišu ponašanje USB portova. Neki operativni sistemi i njihovi drajveri rade kako treba a drugi ostavljaju napajanje 5V uključeno. Uglavnom se svi programeri usredsrede na detekciju i uključivanje porta a malo njih na kompletno isključivanje.
Slična stvar je sa audio drajverima kad su u pitanju slušalice i zvuk na zvučnicima. Svi znamo kako treba da se ponaša sistem ali nije uvek tako.
Da li grešim ili ... ?

Mislim da nema veze sa operativnim sistemom. Sistem je XP. Ali ja ugasim racunar skroz, znaci ShutDown, sve se pogasi ali napajanje u USB ostaje. Mogolo bi da bude do maticne ploce ali ocigledno da ovaj model Transcenda nema neki tajmer da se sam iskljuci nakon neaktivnosti kao sto ima model 25M.

Prema ovome ispada da model 25C sigurno nece biti dugotrajan kao 25M obzirom da mu motor vrti sve vreme bez predaha :)

nekada je i bolje da non stop vrti nego da se svaki cas pali/gasi.

ne razmisljaj o tome i uzivaj.

Nazad
Vrh Dno