Šta je novo?

Ima li ko stare DOS igre???

Vuk

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
720
Ima li neko ko bi bio dovoljno dobar da mi snimi neke starije DOS igre koje bi mogle da se igraju na P1/166, Doom ili neke slicne iz tog perioda.
Unapred zahvalan,
Miroslav

[email protected]

http://www.the-underdogs.org/

Ovde imaš gomilu abandonware-a (ali baš mnogo :p ). Igre koje su još uvek pod licencom (koje se još uvek plaćaju) ne možeš da skineš odavde.

Hvala svima na pomoci,
pozdrav

Vuk je napisao(la):
Ima li neko ko bi bio dovoljno dobar da mi snimi neke starije DOS igre koje bi mogle da se igraju na P1/166, Doom ili neke slicne iz tog perioda.
Unapred zahvalan,
Miroslav

[email protected]

Imam dosta toga iz perioda 1995-2000, pa se javi na pp ako si zainteresovan (dok sam još dobre volje :smoke: )

Drago mi je sto dobra volja nikada ne napusta ovaj forum :) :)

Da li mozda neko zna odakle se mogu skinuti LucasArts-ove igre (recimo Monkey Island i Indiana Jones ?). Moze odgovor i na PM.

Jedno pitanje za DOS igrace: Imam Asus sa intergisanom zvucnom karticom. Dajte gde mogu naci dos drivere za zvucnu.

verovatno nigde. i ja muchim istu muku sa microstarovom plochom i avance ac97 zvukom.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
verovatno nigde. i ja muchim istu muku sa microstarovom plochom i avance ac97 zvukom.

Sigurno nigde! :crash: Posedujem isto to, pa sam (da bih mogao da "upražnjavam" DOS igre sa zvukom) nabavio PCI Sound Blaster-a 128 sa sve DOS drajverima! :banana:

ja sam se razmishljao da uzmem neku c-mediu poshto ona ima 100% kompatibilne soundblaster dos drajvere...
a stara ISA Yamaha sa K6 dvojke je bila zakon... a ne ovo integrisano dupe...

Sto se tice zvucne pod dosom mozda bi mogli da probate sa ovim:
http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/dosbox/Dosbox0.60-win32-installer.exe
Ovo je programcic koji simulira dos okruzenje pod xp-om (mozda i pod jos nekim windows-om, nisam probao, kod mene radi na xp-u). Kada ga startujete on inicijalizuje (ne znam kako) zvucnu kartu. Nisam instalirao nikakve drajvere posebne, nista. U igrici sam posle samo izabro muzicku kartu i imao sam zvuk (nisam izabro svoju nego neku od tamo ponudjenih tipa Soundblaster pro ili sl.). Jedini problem je bio sto je onda igra radila sporije nego kad sam je igrao bez zvuka. Program je 640KB, pa ako vas ne mrzi vi probajte (sto kaze Lane Gutovic, ne moze da skodi).
Pozdrav

Au, odlichan je ovaj DOSBox 0.61. Uspeshno sam startovao Super Street Fighter 2 Turbo, koji regularno radi samo pod chistim DOS-om (jer pravi sopstveni swap fajl na disku).
Mada sam nashao na nekom svom backupu DOSBox 0.58, i ne secam se da sam sa njim neshto uspeshno igrao... izgleda da su ga dosta usavrshavali...

Evo pishe u readmeju da su tek u 0.60 verziji ubacili podrshku za protected-mode programe... nije ni chudo shto ranije nijedna igra nije htela da radi...

Nazad
Vrh Dno