Šta je novo?

Ima li ko iskustva sa internetom preko optickog kabla u Srbiji?

ArrowSat

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
375
Kao sto naslov kaze, gde je izvodljivo i koliko kosta?

Ima li neko neki info?

Imam ja sa sbb optika, mali paket (2/2Mb). Kosta previse, ali da radi lepo, radi. :)

Da pitam sta me zanima ovde ili na private?

Pitaj javno verovatno i druge zanima ;) Ukljucujuci i cene ;)

Pa jeste Alfaunits, tako je :)

Prvo me zanima koliko je kostao prikljucak, i naravno koliki srecnik treba da budes da imas uslove.
A drugo kako su napravili raspored paketa i brzina i cena naravno.
Treca stvar koja je kruna celog posla, je da li je korisnik zadovoljan ulozenim novcem :) tj jel bas vredi ceo trud.

Hvala za info...

SBB je minimalan paket sada 5/5 mbita, cene ...pa cenkanje...zato i ne postoje javne....na 2 lokacije imamo razlichite cene.....

Ochekuje se znachajan pad cena oko 30% tokom februara.

Ukoliko uzmete na godinu dana ugovor, ne placja se uvodjenje.

Radi SUPER, podrshka je 24/7 i jako su azhurni...problema NIKAD NIJE BILO

Po ugovoru vreme uvodjenja je 2 nedelje.....ali chesto traje duzhe....pogotovo sada po ovom ludom vremenu....

Zvanicni cenovnik , povezivanje na SBB optiku. Cena povezivanja je 2,183 EUR ali je trenutno promotivni period - prikljucak je besplatan ukoliko se potpise ugovor na godinu dana.

5 mbit/s |6mbit/s |7mbit/s | 8mbit/s | 9mbit/s| 10/mbit/s | 12mbit/s|14 mbit/s|16 mbit/s|18 mbit/s|20 mbit/s
41.314 | 48.941 |56.568 | 64.195 | 71.822 | 80.297 | 112.500 |130.297 |147.246|164.195|177.754

Cene su bez PDV-a.

Cenkanje je uvek moguce. Ovo je informacija prekopirana sa drugog foruma.

Zna li neko da li se na podrucju Cukarice mogu ostvariti tehnicki uslovi?

Koja je prednost ovakvog nacina povezivanja, a nezvanicno 15x - 60x skuplje nego klasicno??!!

Zna li neko da li se na podrucju Cukarice mogu ostvariti tehnicki uslovi?
Telekomova optika ide valjda kroz najveci deo Pozeske ulice, obicno imaju slobodnih vlakana posto im tuda ide optika ka mobilnoj telefoniji u Železniku (ili Žarkovu bese, secam se da je na 'ž'... :)).

Mozes na njih da se povezes, a verovatno i SBB ide istim putem, posto mislim da od Telekoma iznajmljuju podzemne kanale, pa ko ti vise odgovara. Telekom smara sa zajednickom izgradnjom prikljucenja na optiku (platis 50% izvodjenja radova) i to posle jos postane njihovo vlasnistvo, tako da SBB-ova promocija izgleda mnogo primamljivije.

Mi smo to koristili na Novom Beogradu okolina Arene. Sto se tice isplativosti to ne znam (gazda je placao), ali je radio mnogo dobro. Nismo imali nikakvih problema, a posle smo pretumbavali linkove, pa smo presli na ADSL (4Mb/s) koji je neuporedivo losiji. Iako je nazivno download brzi, u praksi sve radi prilicno jadno... Pokusacemo da izboksujemo 16Mb/s pa cemo videti...

Znaci zbog vasih povecanih brzina nasi "povecani" paketi (coax) rade sproije nego pre "povecanja" :D
A koliko uopste moze da se iscenka?:)

E to je pravo pitanje?
Kako se cenjkati sa firmom i sluzbenicom koja mi je danas 10 puta objasnila da moram da uzmem kablovsku TV ako hocu brzi internet :)
I koja je izjednacila pojam koaksijalnog i optickog kabla. :) LOL steta sto nisam snimao razgovor.

Pa oko ovih stvari se ne cenjkas sa nekom random sluzbenicom, nego sa menadzerom prodaje. Koliko ce da ti spusti zavisi bukvalno od njegovog raspolozenja taj dan :)

40 evra za 5 mbita upload uopste nije skupo, sa tim moze da se vec drzi pristojan delicated server za razne namene..

******, na brzinu sam samo presalatao ocima cene i ucinilo mi sa da je 40, evra a ono 40.000 dinara.. xD

I oces da kupish? :d

Da krenemo sa senkanjem.... dam im 20e... ima neko daje vise?

Nazad
Vrh Dno