Šta je novo?

Ima li iskustava sa AVP-om v.4.0?

magick

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.01.2001
Poena
770
Da li je neko isprobao ovaj novi AVP i kakva su iskustva? Hardverska zahtevnost? Konflikti? Interfejs? Pouzdanost? Krek? :D

Probao sam na na XP-u i osetno uspori masinu, ako je monitoring ukljucen treba mu oko 15 sekundi da se pridje bilo kom folderu u OE-u, tako da je preporucljivo iskljuciti monitoring (ako se zna sta se radi) , skeniranje je prilicno brzo, slicno starijim verzijama sto se brzine tice, samo nesto nisam siguran u pouzdanost ciscenja, tako da je rucno ipak mnogo bolje odraditi ono sto nadje (ako nadje;) ) , upravo skidam neki novi av "bitdefender" dosta ljudi ga je na netu nahvalilo, videcemo.
Krek za AVP 4 naravno ima.

magick je napisao(la):
Da li je neko isprobao ovaj novi AVP i kakva su iskustva? Hardverska zahtevnost? Konflikti? Interfejs? Pouzdanost? Krek? :D

Probao, drzao jedno vreme, deinstalirao i vratio 3.5.xxx. Monitor uzasno usporava masinu i podizanje svih programa, uzgred je gigantski (oko 15 mega), a ja se jako puno oslanjam na monitor i jako retko pokrecem skener. Znaci ta meni bitna stavka je losa, a ovo ostalo i nisam nesto posebno testirao.

Kod mene na XP-u i masini sa Duronom 700 monitoring ne usporava nista ni za komu, sem ako mu se ostavi da nadzire Mail Database, u kom slucaju je otvaranje poruka u OE malo usporeno.
Prethodno mi je bio instaliran Norton 2002 kojeg sam i te kako osecao...
Skeniranje pojedinog fajla je izuzetno brzo, kompletno skeniranje diska nisam ni probao.
Po meni mu je jedina mana sto su promenili cuvenu i legendarnu ikonicu u systray-u. ;)

drapin je napisao(la):
Kod mene na XP-u i masini sa Duronom 700 monitoring ne usporava nista ni za komu, sem ako mu se ostavi da nadzire Mail Database, u kom slucaju je otvaranje poruka u OE malo usporeno.
Prethodno mi je bio instaliran Norton 2002 kojeg sam i te kako osecao...
Skeniranje pojedinog fajla je izuzetno brzo, kompletno skeniranje diska nisam ni probao.
Po meni mu je jedina mana sto su promenili cuvenu i legendarnu ikonicu u systray-u. ;)

mozda si se previse navikao na nortona pa ti sad ovo izgleda kao da masina leti ali reci cu samo da podizanje recimo Media Player-a ili Photoshop-a traje i do 30-ak sekundi duze u odnosu na monitor verzije 3.5.xx...

Ps. Imam Athlon na 1.2, winXP...

leksa je napisao(la):
mozda si se previse navikao na nortona pa ti sad ovo izgleda kao da masina leti ali reci cu samo da podizanje recimo Media Player-a ili Photoshop-a traje i do 30-ak sekundi duze u odnosu na monitor verzije 3.5.xx...

Ps. Imam Athlon na 1.2, winXP...
Ma ne poredim u odnosu na Nortona nego poredim sa ukljucenim i iskljucenim monitorom (unload monitor, ne samo disable).
I dalje mislim da je neki fazon u konfiguraciji programa ili instalaciji.Mozda sekundu, dve i ne primetim ali sto rece 30-tak sekundi nema sanse...Photoshop nemam, ali se Media Player i Office programi podizu kod mene potpuno isto sa monitorom i bez njega, za oko 3-4 sekunde.
Ponavljam da treba obavezno staviti file types na Smart i ni slucajno ne cekirati Mail Database i Plain Mail.Action mi je na Delete Automaticaly i jos mi je ukljucen i Code Analyser.Control Centre nije ni instaliran.
Mozda je kod tebe fazon i u nekom drugom programu koji se sudara sa KAV-om, jer je meni masina skoro potpuno cista, manje od deset programa instaliranih na njoj (kancelarijski komp...)

drapin je napisao(la):
Ma ne poredim u odnosu na Nortona nego poredim sa ukljucenim i iskljucenim monitorom (unload monitor, ne samo disable).
I dalje mislim da je neki fazon u konfiguraciji programa ili instalaciji.Mozda sekundu, dve i ne primetim ali sto rece 30-tak sekundi nema sanse...Photoshop nemam, ali se Media Player i Office programi podizu kod mene potpuno isto sa monitorom i bez njega, za oko 3-4 sekunde.
Ponavljam da treba obavezno staviti file types na Smart i ni slucajno ne cekirati Mail Database i Plain Mail.Action mi je na Delete Automaticaly i jos mi je ukljucen i Code Analyser.Control Centre nije ni instaliran.
Mozda je kod tebe fazon i u nekom drugom programu koji se sudara sa KAV-om, jer je meni masina skoro potpuno cista, manje od deset programa instaliranih na njoj (kancelarijski komp...)

MOzda, masina mi je poprilicno napunjena programima ALI, sve isto ali radi normalno kad deinstaliram 4.0 i vratim 3.5. Znaci stavim 4.0, uzasno uspori (nikad ne instaliram control center, a ukljucene su provere za sve, znaci i za mail-ove), a kad stavim 3.5 (ista podesavanja kao i 4.0) sve radi normalno tj. jako brzo...

Koristim Norton inace, uzeo da probam KAV 4 i nikad vise :) Lici na early alpha prerelease 0.0001 barem kada su resursi koje zauzima u pitanju.

Jeste ovo tacno sto je Leksa reako, ta verzija 3.5 [cini mi se da je platinum] radi odlicno.Meni je Noston tako smorio komp da je strasno...

Probao i brzo se vratio na 3.5.13. Da li je stvar navike, ali meni je delovao dosta konfuzno. Što se opterećenja sistema tiče (imam Cel 300A i 256Mb) nisam primetio osetnije opterećenje, pa ne znam kako vi sa tim aždajama od procesora imate takvih problema. I što reče drapin, nešto mi je šugavo bez one crvene ikonice u systray-u. :)
Pozdrav!!!

Ova diskusija otvara jedan drugi ozbiljan problem:
Ako pretpostavimo da je sve ovo sa potrosnjom resursa i usporavanjima tacno, znaci da se AVP (tj. KAV) polako sa svakom sledecom verzijom kvari.
S druge stane novih key-eva za stare verzije verovatno nece jos dugo biti.S obzirom da vecina kod nas koristi bas njega(jel bio neki poll na tu temu ?), postavlja se opravdano pitanje sta cemo da radimo za par meseci kad nam licence za stare verzije isteknu ???
Norton, kao drugi po popularnosti je jos zahtevniji od novog KAV-a, tako da ni on nije resenje...
Jel pratio neko u poslednje vreme testove po stranim casopisima ili na net-u, odnosno sta jos postoji da je stvarno dobro a da nije megalomanski raspolozeno ???

Hm...meni licenca za avp 3.5.133 traje do 2038 (warez verzija) tako da ne znam zasto bi se plasio :confused:
Pozdrav:)

omnik je napisao(la):
Hm...meni licenca za avp 3.5.133 traje do 2038 (warez verzija) tako da ne znam zasto bi se plasio :confused:
O'š da daš link odakle si ga skinuo? Meni ključ ističe u decembru pa treba biti spreman.
Pozdrav!!!

licenca

omnik je napisao(la):

moze li ta licenca na mail

Ili je okaci ovde posto je sigurno mala.

omnik je napisao(la):
Izvolte...

Pozdrav :)
Danas sam rainstalisao sistem i pri tom i dotični AVP ali ovaj ključ nije prepoznat od strane Kasperskog?
Pozdrav!!

Dabar je napisao(la):
Danas sam rainstalisao sistem i pri tom i dotični AVP ali ovaj ključ nije prepoznat od strane Kasperskog?
Pozdrav!!

Evo ti, kopiras ga u Program Files\AVP Shared Files

Da li verujete da na Atlonu na 1.133 sa 256 rama kociiiiiiii. ?!?!??!

Da , verujemo. Sto se nekog drugog programa tice vec dve nedelje probam (testiram) BitDefender i mogu reci da nije los, sluzi i kao firewall.

JA 007 je napisao(la):
Evo ti, kopiras ga u Program Files\AVP Shared Files

meni ne funkcionise tako.. nece da ga prepozna.. izgleda da mi jedino preostaje reinstalacija pa unosenje novog key-a :)

iNCUBUs je napisao(la):
meni ne funkcionise tako.. nece da ga prepozna.. izgleda da mi jedino preostaje reinstalacija pa unosenje novog key-a :)
I kod mene je isti slučaj. Omnikov ključ mi ni pri reinstalaciji nije prepoznat, a sa ovim nisam još probao.
Pozdrav!!!

Ma omnikov key radi i to odlicno. Ja sam isprobavao sa raznim verzijama avp-a i imao iste probleme kao i vi, a onda mi juce puko film i skinuo sam sa www.avp.ch onu njihovu trail verziju gold/platinum, stavio omnikov key u c:programfiles/sharedfiles/ gde se vec nalazi onaj trail key i obrisao trail key (pre toga uradite unload monitora) i kada sam ponovo podigao monitor registracija vazi do 2038 godine. Milina. Omnik, hvala jos jednom na ovakvom zadovoljstvu!

Pozdrav!

Kada sam iskopirao ovaj key u Avp Shared Files, NISAM dobio obaveštenje da takav fajl već postoji i da li želim da ga izmenim. Taj key mi se pojavio u About monitora zajedno sa starim ključem. Stari ključ sam obrisao iz foldera i ostao mi je samo ovaj "večiti" :). Otišao sam na jedan bezobrazni sajt na kojem ,provereno više puta :), dežura J.S.Trojan Seeker. Avp je lepo odradio posao, a i osveženje baze mi radi, pa pretpostavljam da je zahvat koji sam izveo pravilno urađen. Šta mislite da li sam dobro uradio?
Pozdrav!!!

Nazad
Vrh Dno