Šta je novo?

ima li gde Jazz-a

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Zna li ko gde se mogu pazariti Jazz ovi zvucnici 9931,9941 ili 9906. Po mogucstvu u NS ali nije obavezno. :?:

9940 ako ti odgovara ima u firmi "Desk", 29 novembra 110, Bg. 0113292140.

Taj model i 9902 ima na vise mesta, al to su extremi u jazz-ovoj ponudi (hi i lo end). Ovi koje ja trazim su srednji modeli po snazi, i nadam se ceni, a sasvim dovoljni za moje potrebe. Jedini problem je sto ih nigde ne videh u ponudi.

9940 nebi trebalo da kosta vise od 200Eura, a moja preporuka je Genius wooden 5,1 . Cena je oko 150 a ima i daljinski, sve kutije od drveta i dodatne ulaze za tv, cd... Za te pare zvuci sjajno...

Probacu Milenijum u ponedeljak, mada neverujem da ce imati jer je Pin prestao sa distribucijom Jazz-a, a Milenijum je njihova prodavnica.

9940 sam nasao za 190e u NS, al se bojim da je to za moju sobu overkill. Mada cu ga uzeti ako nigde ne nadjem neki od gore trazenih modela. Kontam da bi oni trebali kostati oko 110-120e (to je samo predpostavka na osnovu karakteristika i cena drugih modela, kako ih nigde nisam video u cenovniku stvarno nemam pojma kolko kostaju)

Sto se Geniusa tice ipak mislim da je 9931 bojli. Oba modela imaju drvene kutije, daljinski, slicne su snage (100-120W RMS), slicnu cenu (cak mislim da je 9931 jeftiniji), al su jazz-ovi sateliti dvosistemski tj. woofer i visokotonac, dok genius ima samo jednu membranu po satelitu. Plus jazz koristi 8" membranu u subwoofer-u, a genius 6.5".

Nisam cuo jazz 31 ali genius ima kao prednje satelite dvosistemce(bas 10cm+kalotni visokotonac), centralni je jos bolji(dva basa od 10 cm plus kalotni visokotonac) a na zadnjim ima jedan ful f. zvucnik. Centralni je kod jazza po meni lose resen jer ima jedan zvucnik , a kod DVD-a preko centralnog idu dijalozi i direktni pucnji... Genius http://www.geniusnet.com.tw/product/speaker/sw-51homet.htm svira jako dobro u sobama do 20kvm.(ubija)... Zanimljivo je da na sajtu nespominju visokotonce u prednjim i centralnom satelitu ali ih zaista ima (preko moje radnje je proslo ove godine dvadesetak kompleta...).Mozda nemislimo na iste Geniuse? Plastikaner Genius ima obicne satelite... Ako sam dobro video http://www.jazzspeakers.com/products/J9931.htm sateliti i centralni su plasticni... i imaju samo jedan ulaz... :rolleyes:

Govorimo o istim geniusima. A bas zbog te price o jedno-dvo sistemcima koju nisu stavili na sajt sam ih odmah otpisao iz izbora za kupovinu. Sad ih mozda i pazarim. Njih fala bogu ima na svakom cosku.

Vrh Dno