Šta je novo?

Ilustrator sporo otvara fajlove

Kluzo

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
620
Skoro sam za jednu devojku koja se bavi dizajnom garderobe sastavio komp koji treba da joj sluzi za te svrhe, a po savetu drugog dizajnera.
U pitanju je core i5-7400, 16gb ddr4 Crucial pc2133 (2x8gb), 1tb Toshiba,grafika je HD 630 integrisana procesorska ... sa starog kompa smo prebacili 120gb Kingston HyperX Fury za sistem.
Instalirao sam win 10/64 i po njenoj zelji Adobe CS6 (Photoshop, Ilustrator i jos neke) plus Ilustrator CC2015 istovremeno pored stare verzije.
Desktop, My Doc, Downloads sam redirektovao tako da mi ssd sluzi za programe i win, a fajlove smo smestili n 1tb HDD.
Sada mi se zali da otvaranje postojecih fajlova u Ilustratoru koji nisu nesto veliki 40-50mb, vreme otvaranja traje dugo.
Po instalaciji sistema sam proveravao zauzece resursa kod otvaranja veci fajlova u Ilustratoru i ono nije veliko CPU ne prelazi 50%.
Posto nisam poznavalac grafickih programa interesuje me imate li ideju sta je uzrok tome, pretpostavljam da je hardvera dovoljno.

Najbrži troubleshooting je da prebaci fajlove za projekat na SSD i vidi da li radi brže.

Ako ima puno matematike (transparentnost, efekti, mnogo tacaka) mora sporo otvarati. Moze prebaciti u wireframe (ctrl+y), snimiti i onda otvoriti. Ako brzo otvara, onda je do toga. Kao resenje, moze smanjiti rezoluciju za efekte.
Problem mogu biti i linkovani fajlovi. Ako ih ima puno, svaki put prolaze import po otvaranju.
Ako ima ponavljajuce elemente, neka koristi simbole

Via RN4x

Da li je problem sto istovremeno koegzistiraju Ilustrator CS6 i 2015CC na sistemu.

Vrh Dno