Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ako ne zelis OC onda naravno X2 5000+ . I naravno ploce za AMD su jeftinije, mozes i naci neke dobre ploce po maloj ceni, tako da bi te ta kombinacija verovatno i malo jeftinije izasla.
Nije e440 nego Core 2 Duo E4400 2,0GHz, 2 MB cashe.
Dvaput si napisao pogresno pa rek'o da te ispravim. Ja ga imam i na defaultu je dovoljno brz za sve (meni prvenstveno za igre). A sto je brzo za igre brzo je i za programe 😀. Jedino sto posle ove lepe konstatacije treba do dodati je kolicina cashe-a. U igrama on ne igre bitnu ulogu, ali u programima je bitan. Ovaj E4400 ima 2 MB cashe-a, a mislim da X2 5000+ ima samo 1 MB, mozda se varam, mozda ima 2MB...
Ako nisi gamer, onda bi trebalo da razmislis oko procesora sa 4MB cashe-a, nikad se ne zna kada ce toga zafaliti. Moj ti je predlog Core 2 Duo E6320 ili E6420.
AMD i intel ne mogu da se porede u smislu kolicine L2 kesa...AMD ima integrisani mem. kotroler na samom die-u,dok intel koristi veliki L2 (pored ostalih tehnika) da maskira latencije prilikom pristupa memoriji.