Šta je novo?

ili....ili

Zato sto su svi topici na ovakvu temu dinosaurusi 🙂
Ne zelim OC zelim da mi samo dobro radi 🙂

Ako ne zelis OC onda naravno X2 5000+ . I naravno ploce za AMD su jeftinije, mozes i naci neke dobre ploce po maloj ceni, tako da bi te ta kombinacija verovatno i malo jeftinije izasla.

Znaci da 5000+ radi bolje od e440 bez overclocka?
Napominjem da me ne interesuju perfomanse u igranju vec i samim
aplikacijama.

Nije e440 nego Core 2 Duo E4400 2,0GHz, 2 MB cashe.
Dvaput si napisao pogresno pa rek'o da te ispravim. Ja ga imam i na defaultu je dovoljno brz za sve (meni prvenstveno za igre). A sto je brzo za igre brzo je i za programe 😀. Jedino sto posle ove lepe konstatacije treba do dodati je kolicina cashe-a. U igrama on ne igre bitnu ulogu, ali u programima je bitan. Ovaj E4400 ima 2 MB cashe-a, a mislim da X2 5000+ ima samo 1 MB, mozda se varam, mozda ima 2MB...
Ako nisi gamer, onda bi trebalo da razmislis oko procesora sa 4MB cashe-a, nikad se ne zna kada ce toga zafaliti. Moj ti je predlog Core 2 Duo E6320 ili E6420.

Poslednja izmena:
AMD i intel ne mogu da se porede u smislu kolicine L2 kesa...AMD ima integrisani mem. kotroler na samom die-u,dok intel koristi veliki L2 (pored ostalih tehnika) da maskira latencije prilikom pristupa memoriji.

Bezhi od tog msi...uzmi bilo shta drugo.

Sto? Pre sam imao dobra iskustva sa MSI i AMD procesorima?
Koju plocu bi vi preporucili u tom rangu? (cenovnom)

Tj nasao sam plocu nadam se da je ok :0
ASUS S775 nF650iSLI/4DDRII800/2PCI-E/1PCI-E1/GLAN/4SATAII/1394/ATX

2) Uzeti Corsair 800mhz twinx 2gb ili Kingston 800mhz 2gb 🙂

Poslednja izmena:
Ne. Ili neku Biostar p35 (ima neka *******a oznaka, nikako da je naucim 🙂) ili Asus p35 (p5k). Moze i gigabyte p35 (p35-DS3)

Znaci ti predlazes ovo resenje -> S775 P5K SE/Intel P35/DDR2 1066/800/667/PCIe x16/SATA II*4/Gb Attansic PCIe
Kupljeno 🙂

Video sam i ovu skuplju varijantu al nemamv ise budzeta 🙂
S775 P5KC/Intel P35/DDR2 or DDR3/1xPCI-E x16,1xPCI-Ex16@x4/SATA II*4/

Poslednja izmena:
Erm... Da.

Nazad
Vrh Dno