Šta je novo?

Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

Nisam očekivao da će ovoliko pažnje posvetiti grafici.

Ovo cu marati da probam... Jako je dobar ovaj messerschmitt sa zutom njuskom... A zanima me kako se cuje shtuka dok ponire , al iz kokpita :p

...samo da ga završe u sledećih 10 godina...ja čekam na ovu igru već 4-5 godina. Doduše zadnjih par meseci su se zahuktali, izbacili su dosta filmića i screenshotova, ali i dalje nisu izbacili zvaničan sajt kao ni ko je izdavač.

Stvarno ce da bude dobra.
Samo ko ce da doceka da se ona pojavi!

Stvarno ce da bude dobra.
Samo ko ce da doceka da se ona pojavi!

Ovako mator, kakav jesam... secam se onomad kad se iscekivao originalni Il-2 Sturmovik... pre "sto godina".

Projekat - ocigledno gotov, 12 meseci pljuste screen-ovi na sve strane... ali naslov ne izlazi.
Oleg je godinu dana... po "zavrsetku simulacije"... peglao "bug by bug".

On ocigledno kategoriju "simulacija" - shvata preterano ozbiljno...

I kad se, onomad, napokon pojavio... prvobitni Il-2 je bio "domaci zadatak" za sve simultorske ambicije u zanru... pa su na kraju svi izdavaci prakticno digli ruke od WW2 simulacija letenja...
( ko da se takmici s manijakom - kad ima love u arkadnom letenju koliko oces...:d)

Poslednja izmena:
ma covek je legenda. :)

ali cek bre malo, jel je cliffs of dover i battle of britain isti naslov?

izgleda mi malo drukciji materijal aviona , u klipu sa Stukom od onog sa bf109.
(specular i refleksije - da budem precizniji).

ma covek je legenda. :)

ali cek bre malo, jel je cliffs of dover i battle of britain isti naslov?

izgleda mi malo drukciji materijal aviona , u klipu sa Stukom od onog sa bf109.
(specular i refleksije - da budem precizniji).

Pa posledni "trac" glasi da je BoB:Storms of War samo radni naslov novog simulatora... gde bi Cliffs of Dover bio prvo izdanje... Kazem trac, jer se 1C nije zvanicno izjasnio o tom detalju...

Nece valjda da nam uvale DRM i ovde... ?

ubda.jpg

Koliko vidim engine igre je u sustini isti kao i prvi IL-2,grafika extra doradjena...bice to super nastavak

Mislim da je engine preradjen... ovaj je navodno ATI-friendly...

Ne znam da li je Luftwaffe lovacka kampanja ukljucena ili je cekamo kroz patch ?

---
U svakom slucaju je ovaj modovani Il-2 1946 (UP2.01) sasvim dobar za letenje jos 2-3 godine... nema zurbe:)

Meni se kosa dize kad vidim da Ubisoft treba da izbaci "simulaciju".

Stize 25. marta...
UBISOFT® ANNOUNCES IL-2 STURMOVIK™: CLIFFS OF DOVEROleg Maddox’s world famous IL-2 Sturmovik™ series of flight simulators roars over BritainLondon, UK – Tuesday January 18th, 2011 – Today Ubisoft announced that IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover, will take off on March 25th 2011 for PCs in the UK. IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover is the latest instalment in the acclaimed IL-2 Sturmovik™ series from award-winning developer 1C: Maddox Games. In the UK, IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover will be available via download and boxed copy exclusively at Ubishop.
IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover takes place in 1940 during the pivotal aerial battle for the skies over Britain between the British, the German and the Italian air forces.
Key Features:
• New aircraft: Incredibly detailed true-to-life modeling of aircraft systems based on thousands of hours of dedicated research. Every single aircraft component can be damaged for realistic and immensely satisfying results.
- Flyable aircraft – Over a dozen famous and highly detailed English, German and Italian aircraft available, with all crew positions open to players. All flyable aircraft have been painstakingly researched, resulting in incredibly accurate cockpit interiors.
- Non-flyable aircraft –13 additional AI-controlled aircraft are also available, created with the same attention to historical accuracy, for an even more varied and immersive combat environment.
• Immersive game modes:
- Exciting Single-Player Campaign – The campaign thrusts the player into the middle of the battle. The player will join the British Air Force to fight the German forces and renegade pilots on his own side.
- Massive multiplayer – Customizable modes range from simple deathmatch-style free-for-alls to epic, ongoing 128 player battles that can last hours, days, weeks, or even longer.
- Interactive training – Comprehensive interactive training for new players – fly a real WWII trainer plane with a computer controlled instructor through a series of training missions. • Brand new setting – The battle will take place on a large area spanning London and southern England in the north, to Northern France and Belgium in the south. The huge map will contain thousands of historical cities, towns, roads, airfields, radar stations, ports, and industrial areas – all located exactly where they were in 1940.
• New 3D engine – Latest-gen graphics engine with DX10 and DX11 API support. Huge variety of photorealistic ground vehicles, buildings and other environmental elements recreate minute details of 1940s Europe.
• Customizable difficulty – Dozens of realism options allow newcomers to the franchise to reduce the difficulty and focus on the fun while learning the ropes of being a pilot.Ubisoft also announced that IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover will be available in a special Collector’s Edition, along-side the standalone version exclusively at Ubishop in the UK. This Collector’s Edition features the following collection of exclusive pilot material assets in a premium packaging:
- The Windows PC version of IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover.
- A cloth pilot escape map showing The Battle of Britain strategic locations.
- A replica of the Pilot’s Notes on the Spitfire I Aeroplane, provided to RAF pilots during The Battle of Britain and reprinted from the RAF Museum original document.
- An in-depth 150-page ring binder pilot instructions.For more information on IL-2 STURMOVIK™: Cliffs of Dover please visit http://www.il2sturmovik.com

Exciting Single-Player Campaign – The campaign thrusts the player into the middle of the battle. The player will join the British Air Force to fight the German forces and renegade pilots on his own side, or join the German Luftwaffe and take part in meticulously recreated historical battles.
- - -
Po ovom sa 1C sajta - bi znacilo da ipak ima nemacka kampanja ? Ne znam sta su im "renegade pilots" ?

mozda spijuni :p

u svakom slucaju, sta mislite , koji je najbolji joystick dostupan kod nas a da ne mora da se prodaju oba bubrega? :d

Ja vozim Logitech G940, al moraš da daš bar jedan bubreg. :D

Ja se nadam da će 1C da bude izdavač za rusko tržište da bi izbegao UBI u širokom luku...

pa da , oko 200 evrica :d ne bi bio problem da sam pre par meseci kupio G25 volan, pa sa jos jednim parom pedala, ljudi bi mislili da sam oktopus :p

vise sam mislio na nesto tipa Logitech Extreme™ 3D Pro , mislim kada bih isao na nesto kao g940 , odradio bih i 3 monitora i stavio ispred njih propeler (ili ventilator :d ).

mozda spijuni :p

u svakom slucaju, sta mislite , koji je najbolji joystick dostupan kod nas a da ne mora da se prodaju oba bubrega? :d

pa u srednjoj klasi (ispod HOTAS) nemas veliki izbor...
Saitek X ljudi ili vole ili mrze zbog izrade
http://www.youtube.com/watch?v=0e4lqyLwOis
Ako neces to imas extreme 3d pro "logitrash" (takodje podeljena misljenja)
Thrustmaster T16000M je najprecizniji na svetu... ali ima jeftinu dugmad.
(i nema ga u Srbiji)

Ako volis FF onda Saitek Evo Force (Ja ga koristim... meni je OK kad mu smanjim dumper...)
FF mnogi ne vole... jer im prenaglasen stall i spin smeta u dogfight-u...
U svakom slucaju prilikom kupovine pazi da podrzava Win7 64...

vise sam mislio na nesto tipa Logitech Extreme™ 3D Pro , mislim kada bih isao na nesto kao g940 , odradio bih i 3 monitora i stavio ispred njih propeler (ili ventilator :d ).

Nemoj uzimati Logitech.
Izvana izgleda odlicno, mnogo kvalitetnije od Saiteka, sto je i mene davno privuklo
da ga kupim.
Medjutim problem je unutra, cak nema potenciometre nego trimere,
koji su u elektronici namenjeni da nesto podesis i ostavis tako :(
problemi nastupaju posle nekoliko meseci, mozes da ih ocistis par puta
sto na kratko pomogne i onda cao.
Sto je najtuznije koliko sam video stavili su ih i u pedale od Logitecha G940
sto je stvarno sramota.

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/23110283/m/369001437

Mene za sad korektno služi G940 a ima skoro godinu dana kako sam pazario.

Videh juce u Rodicu original kompilaciju svih delova IL-72 za 800 dindzi, ali na zalost moj matori Saitek Cyborg moze samo prasinu da skuplja posto je D15 konektor, onaj sto je isao uz stare zvucne :)

E sad uzeti neki jeftin koji bi posluzio samo za ovu igru, i malo uzivanja uz Il-72, ili se otvoriti za nesto poput Saitek X52 Pro...

Za manje pare kod nas se moze naci ovako nesto, valjaju li?

Speed link black widow flightstick sl 6640

Saitek Aviator

Genius Maxfighter F 31u

A kada bih imao za bacanje $500, uzeo bih nesto ovako, pa da ne brinem za kvalitet tastera :D

Thrustmaster Hotas Warthog

HotasWarthog800x600.jpg

ja sam sve IL2 sturmovike vozio na mom geniusu f31d , ali me isto zeza stari konektor i , sigurno nema drivera za win7 x64.

saitek sam i ja razmisljao, mnogo mi cool i kvalitetno izgledaju , i nije problem ni dati nesto vecu sumu , dobro ne bas za ovaj warthog, ali nesto prizemnije :)

E sad uzeti neki jeftin koji bi posluzio samo za ovu igru, i malo uzivanja uz Il-72, ili se otvoriti za nesto poput Saitek X52 Pro...

X52 je genijalan komad hardware-a ali je:

Zaista previse glomazan za prosecan sto ili sobu u Srbiji...
Nema WW2 otpor u pokretanju joystick-a... jednostavno klizi kao da je radjen za Boing 747 (FSX) a ne za Zero, Spitfire, Me-109,...itd.
Zaista divan komad hardwar-a... ali NEMA WW2 feeling :S:

Logitech G940 - je radjen kvalitetnije od ostalog "Logitrash" programa, to je klasa za sebe...

Poslednja izmena:
Ja sam sa X52 PRO i PRO pedala prešao na G940 (nekada davno sam imao Logitech 3D PRO) i mogu da pohvalim Saiteka, precizan je i lagan ali mu fali FF i malo je suviše "space" sa svim onim lampicama i lcd displejom.

Ako volis FF onda Saitek Evo Force (Ja ga koristim... meni je OK kad mu smanjim dumper...)
FF mnogi ne vole... jer im prenaglasen stall i spin smeta u dogfight-u...
U svakom slucaju prilikom kupovine pazi da podrzava Win7 64...

auuu gledao video review-ove i odusevio me stick , za sada je taj the one :)
ff motor deluje solidno jak, led mi ne smeta, jedino sto nigde ne mogu da ga nadjem u prodaji :p

Videh juce u Rodicu original kompilaciju svih delova IL-72 za 800 dindzi, ali na zalost moj matori Saitek Cyborg moze samo prasinu da skuplja posto je D15 konektor, onaj sto je isao uz stare zvucne :)

Za manje pare kod nas se moze naci ovako nesto, valjaju li?

Speed link black widow flightstick sl 6640

Saitek Aviator

Genius Maxfighter F 31u

A kada bih imao za bacanje $500, uzeo bih nesto ovako, pa da ne brinem za kvalitet tastera :D

Saitek Evo se odlicno pokazao u toj klasi, ako mozes da ga nadjes negde.

Aviator nije los, kao i black widow( jevtina kopija CH, ima klizne solidne potove ).

Mada,mozes da nadjes neku staru zvuchnu pa ubodes taj stari,dok se ne odlucis.
Trebalo bi da ti rade ose, i dugmici, jedino neke kombinacije i programiranje
nece raditi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno