Šta je novo?

Ikonice na cd-u sa cd-a

• Začetnik teme Začetnik teme z_m00n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Hocu da napravim cd na kome ce biti par foldera ali ne sa default ikonama, vec sa nekim ikonicama koje sam nasao negde na netu, njih bi stavio u jedan fajl na istom cd-u pa me interesuje kako da nateram win da ucita ikonice za te foldere sa tog CD-a, malo konfuzno
ali se nadam da me razumete :d

Da, ali je ovde nigde ne vidim resenje svog problema.
Ok u slucaju da na mom racunaru namestim da u nekom desktop.ini fajlu koji se nalazi u folderu na cd-u ciju ikonicu hocu da promenim, gleda ikonice sa tog cd-a, koji je recimo pod slovom E: , ali sta ako odem kod nekoga kome je cd recimo pod slovom F: , u to slucaju mi nece prikazati ikonice...

Ja koristim Folder Maker za te stvari.

Screenshot2.png

http://www.foldermarker.com/?from=Folder Marker1.4

Da, ali je ovde nigde ne vidim resenje svog problema.
Ok u slucaju da na mom racunaru namestim da u nekom desktop.ini fajlu koji se nalazi u folderu na cd-u ciju ikonicu hocu da promenim, gleda ikonice sa tog cd-a, koji je recimo pod slovom E: , ali sta ako odem kod nekoga kome je cd recimo pod slovom F: , u to slucaju mi nece prikazati ikonice...
Pa, upravo tako, jedino rešenje je da i on iskopira nove ikonice u sistemski ili bilo koji drugi folder koji je definisan u okviru desktop.ini fajla; ne znam da li može da se izvede preko relativnih putanja na disku (nije svima E: relativna putanja za optički drajv).

Prilozi

• Icons.webp
    Icons.webp
    11.5 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Pa, upravo tako, jedino rešenje je da i on iskopira nove ikonice u sistemski ili bilo koji drugi folder koji je definisan u okviru desktop.ini fajla; ne znam da li može da se izvede preko relativnih putanja na disku (nije svima E: relativna putanja za optički drajv).

E bas to, samo sto si ti to mnogo bolje objasnio od mene :d
Pretpostavljam da bi trebalo da postoji neka environment variabla, koja
bi omogucila ovako nesto

Hm, slucajno sam izvalio kako se radi :d

Elem, sledi kratko detaljno objasnjenje (i za one koji se slabije snalaze na racunaru) u par koraka, s' tim sto cu recimo koristiti fajl sa ikonicama c:\system32\shell32.dll

1. Na C:\ napraviti folder koji se zove recimo TEST i u tom folderu napraviti pod folder
koji se zove recimo BANANA.
2. U folder TEST kopirajte fajl Shell32.dll
3. U folderu BANANA napravite fajl koji ce se zvati Desktop.ini
4. U Fajl upisite sledece(ukoliko zelite da koristite ikonice iz dll-a c:\TEST\Shell32.dll)

[.ShellClassInfo]
IconFile=..\SHELL32.dll
IconIndex=XX

umesto XX stavite redni broj ikonice iz fajla Shell32 koju hocete da koristite.

5. Kopirajte folder sa svojom sadrzinom na neko drugo mesto, recimo D:\ i ako ikonica
za folder BANANA ostane ista, operacija je uspela, a ako ne vratite se na korak 1 :type:

Nazad
Vrh Dno